Η Σάλκε έκανε την καλύτερη ανακοίνωση μεταγραφής με... South Park

Η Σάλκε ανακοίνωσε την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή για τη νέα σεζόν μετατρέποντάς τον σε Κένι Μακόρμικ από την περίφημη σειρά South Park!

Ο Τζόντζο Κένι της Έβερτον σε αγώνα με τη Λίβερπουλ για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας 2017-2018, στο 'Άνφιλντ' του Λίβερπουλ, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018
Ο Τζόντζο Κένι της Έβερτον σε αγώνα με τη Λίβερπουλ για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας 2017-2018, στο 'Άνφιλντ' του Λίβερπουλ, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 AP PHOTO/RUI VIEIRA

Οι γερμανικοί σύλλογοι έχουν εκτοξεύσει τη διαχείριση των social media σε άλλο επίπεδο. Έχοντας τη δυνατότητα να συνδυάζουν μία σοβαρή εκδοχή στην εθνική γλώσσα και μία πιο 'παιχνιδιάρικη' στα αγγλικά, δεν διστάζουν να ξεφεύγουν από τα στερεότυπα και να ανταμείβονται με εκατοντάδες likes.

Η Σάλκε ανήκει σε αυτήν την κατηγορία συλλόγων και παρότι προέρχεται από μία εκ των χειρότερων σεζόν των τελευταίων ετών, δεν παρεκκλίνει της φιλοσοφίας της, για να καλοπιάσει τους οργισμένους από τη 14η θέση στη Bundesliga φιλάθλους.

Τρανό παράδειγμα το tweet από τον αμερικανικό λογαριασμό της, με ένα meme για το τι κάνει ένας φίλος της ομάδας, όταν γνωρίζεται με έναν φίλο της (μεγάλης αντιπάλου στην κοιλάδα του Ρουρ) Ντόρτμουντ.

Ή η υπόδειξη να τοποθετηθεί ο 'κορυφαίος προπονητής του αιώνα' για τον σύλλογο, Χουμπ Στέβενς (και πρώην του ΠΑΟΚ), στον πάγκο της κορυφαίας ολλανδικής ενδεκάδας που έπαιξε στη Bundesliga, σε tweet του επίσημου λογαριασμού της γερμανικής λίγκας.

Ή απλά όταν δείχνει πώς οι παίκτες αντιμετωπίζουν τις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι χιουμοριστικές ιδέες δεν περιορίζονται σε δίχως αντικείμενο tweets. Ακόμα και σε βασικές λειτουργίες του συλλόγου, όπως μία μεταγραφή, χωράει μία έξυπνη προσέγγιση.

Γι' αυτόν τον λόγο, τη Δευτέρα, επ' ευκαιρίας του δανεισμού για έναν χρόνο από την Έβερτον του 22χρονου δεξιού μπακ Τζόντζο Κένι, ο αγγλικός λογαριασμός στο twitter... μάγεψε και πάλι με αυτό:

Το tweet κάνει σαφή αναφορά στον χαρακτήρα Κένι Μακόρμικ που πρωταγωνιστεί στην καταξιωμένη animated σειρά South Park. Μάλιστα, οι άνθρωποι της ομάδας έφτιαξαν γκιφ (ή τζιφ) στο οποίο τοποθέτησαν το πρόσωπο του διεθνή με την Κ21 της Αγγλίας ποδοσφαιριστή στη θέση εκείνου του δημοφιλή χαρακτήρα της σειράς.

Το συνόδευσαν, δε, με μία παραφρασμένη φράση που ακούγεται κάθε φορά που ο Κένι... σκοτώνεται στη σειρά (και είναι πραγματικά πολλές οι φορές). Το "Oh, my God, they killed Kenny", έγινε "Oh, my God, they signed Kenny".

Πολύ μπροστά οι Γερμανοί...

News 24/7

24MEDIA NETWORK