Η σάτιρα ισοπεδώνει τη FIFA

Πολλά έχουν πει και γραφτεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, τις αντιδράσεις του κόσμου, την FIFA και τις κυνικές πρακτικές της. Κι ωστόσο κανένα δημοσιογραφικό κείμενο δεν κατάφερε να χτυπήσει κέντρο με τον τρόπο που το καταφέρνει η επιτυχημένη σάτιρα (και όταν λέω επιτυχημένη σάτιρα, δεν εννοώ τον Λάκη Λαζόπουλο).

Η σάτιρα ισοπεδώνει τη FIFA

Ο Τζον Όλιβερ είναι ένας Βρετανός κωμικός, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από το - εξαιρετικό - "TheDailyShow" με τον Τζον Στιούαρτ. Τόσο γνωστός και αγαπητός, ώστε τοHBOτου έδωσε πριν από μερικούς μήνες το δικό του σόου.

Ο Όλιβερ βεβαίως, σαν καλός Άγγλος λατρεύει το ποδόσφαιρο και το Μουντιάλ. Με αφορμή την έναρξη της διοργάνωσης, αφιέρωσε περίπου δεκαπέντε λεπτά από την εκπομπή του "Last Week Tonight with John Oliver" στηFIFA. Δεκαπέντε λεπτά ανελέητης, καυστικής, ισοπεδωτικής σάτιρας για τονΜπλάτερκαι την παρέα του.

Το βίντεο λέει σκληρές αλήθειες,ξεμπροστιάζειτην υποκρισία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και ταυτόχρονα κατορθώνει να είναι ξεκαρδιστικό. Τις επόμενες μέρες θα ξεχαστούμε όλοι μεβιντεάκιαγεμάταχάιλαϊτκαι γκολ. Πριν από όλα αυτά όμως, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να δείτε τον Όλιβερ να εξηγεί τις ομοιότητες της FIFA και των μεθόδων αποτρίχωσης!

News 24/7

24MEDIA NETWORK