Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έπεσε θύμα της αναλογίας 1 προς 9.000

Ακόμη και η Άστον Βίλα απόρησε για το γκολ που δεν κατακύρωθηκε εις βάρος της και υπέρ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Στις 'λεπίδες' έτυχε ό,τι δεν είχε συμβεί με το goal line technology στα 9000 ματς που είχε χρησιμοποιηθεί πριν από αυτό στο Μπέρμιγχαμ.

Η φάση του 42ου λεπτού, με τον Νάιλαντ να μπαίνει στην εστία αγκαλιά με τη μπάλα, αλλά το γκολ να μην κατακυρώνεται. Το goal line technology έχασε την φάση, με συνέπεια να μην υπάρξει ειδοποίηση στο ρολόι του ρέφερι Μάικλ Όλιβερ. (Paul Ellis/Pool via AP)
Η φάση του 42ου λεπτού, με τον Νάιλαντ να μπαίνει στην εστία αγκαλιά με τη μπάλα, αλλά το γκολ να μην κατακυρώνεται. Το goal line technology έχασε την φάση, με συνέπεια να μην υπάρξει ειδοποίηση στο ρολόι του ρέφερι Μάικλ Όλιβερ. PAUL ELLIS/POOL VIA AP

Το ρολόι σημάδευε το 42ο λεπτό στην αναμέτρηση της Άστον Βίλα με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όταν σε μια εκτέλεση φάουλ από αριστερά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων φάνηκε να ελέγχει την πορεία της μπάλας, την οποία και μπλόκαρε. Πατώντας στο έδαφος είδε τον συμπαίκτη του Κόνσα να πέφτει επάνω του. Ο Νάιλαντ δεν κατάφερε να συγκρατήσει το κορμί του, προσπάθησε να κρατηθεί από το αριστερό δοκάρι, εντούτοις ήταν ξεκάθαρο πως μπήκε μαζί με τη μπάλα στο τέρμα.

Κανείς δεν είχε αμφιβολία πως το goal line technology θα στείλει ειδοποίηση στο ρολόι του ρέφερι, επιβεβαιώνοντας το οφθαλμοφανές. Ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Προς έκπληξη όλων, ο Μάικλ Όλιβερ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, δείχνοντας χαρακτηριστικά πως δεν είχε καμία ειδοποίηση για την φάση. Ήταν φυσικό επόμενο να στηθεί ένα κανονικό... πάρτι στα social media. Ακόμη και στον επίσημο λογαριασμό της η Άστον Βίλα απόρησε.

Αυτό που συνέβη, είναι πως η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έπεσε θύμα της αναλογίας 1 προς 9000. Τόσα είναι περίπου τα παιχνίδια που έχει χρησιμοποιηθεί το goal live technology και αυτή ήταν η πρώτη φορά που λάθεψε. Το γιατί εξήγησε η εταιρεία Hawk Eye, που τρέχει αυτό το project. Υποστήριξε πως κάθε μια από τις κάμερες που χρησιμοποιεί (άλλες από αυτές της τηλεοπτικής μετάδοσης) παρεμποδίστηκε είτε από κάποιον αμυντικό, είτε από το δοκάρι, είτε από την θέση του γκολκίπερ.

"Νομίζω πως ο τερματοφύλακας είχε φτάσει στην εξέδρα με τη μπάλα", είπε στην υπερβολή του ο τεχνικός των 'λεπίδων', Κρις Γουάιλντερ. "Εφτά κάμερες δεν έπιασαν την φάση στην πιο προηγμένη τεχνολογικά λίγκα στον κόσμο, όπου βλέπουμε τα πάντα από κάθε γωνία. Και δεν είδαν το γκολ. Πέρσι με την Τότεναμ ο Λούντστραμ υποδείχθηκε offside για ένα δάχτυλο και περίμενα 10 λεπτά μέσα σε καταρρακτώδη βροχή για την απόφαση. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην περιμένουμε 10 λεπτά και στο Μπέρμιγχαμ. Βγήκε μια ανακοίνωση που είναι απίστευτη".

Η PGMOL, το σώμα που είναι υπεύθυνο για τους διαιτητές Premier League, υποστήριξε πως ο VAR δεν επενέβη από τη στιγμή που η τεχνολογία δεν ειδοποίησε τους διαιτητές που ήταν στο χορτάρι. Η εταιρεία Hawk Eye ξεκαθάρισε πως το σύστημα είχε ελεγχθεί πριν την σέντρα και τόσο ο Μάικλ Όλιβερ, όσο και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι διεξαγωγής της αναμέτρησης, επιβεβαίωσαν πως λειτουργούσε. "Η Hawk Eye ζητάει συγγνώμη από την Premier League, την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και όσους επηρεάστηκαν από το συμβάν", ανέφερε στην ανακοίνωση της η εταιρεία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK