Η Σέλτικ έριξε στους ώμους των φορολογούμενων το 80% των μισθών της U-18

Πλήρωσε χιλιάδες ευρώ για να πάει στο Ντουμπάι εν μέσω πανδημίας. Έχασε παίκτες και έμεινε στο 1-1 με τη Χιμπέρνιαν, μένοντας εκτός κούρσας τίτλου. Έβαλε σε αναστολή την ομάδα U-18 για να πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες και δέχθηκε σκληρή κριτική. Η Σέλτικ μετά το πρωτάθλημα χάνει και τις εντυπώσεις.

Η Σέλτικ έριξε στους ώμους των φορολογούμενων το 80% των μισθών της U-18
CELTIC FC OFFICIAL TWITTER ACCOUNT

Κάθε κατηγορία του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου κάτω από την SPFL Championship ήρθε αντιμέτωπη με την διακοπή δραστηριότητας κατόπιν κυβερνητικής απόφασης, εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού στη χώρα. Σε παύση μπήκε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα που αφορά επαφές μεταξύ 12 ή περισσότερων αθλητών. Η οδηγία ισχύει για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, γεγονός που απαγορεύει στους ποδοσφαιριστές να γυμνάζονται ή να αγωνίζονται σε παιχνίδια.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Σέλτικ πήρε μια απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Έβαλε όλη την ομάδα U-18 σε αναστολή, κάτι που σημαίνει πως οι φορολογούμενοι πολίτες της Σκωτίας θα σηκώσουν το βάρος του 80% των μισθών που λαμβάνουν αυτοί οι παίκτες, πληρώνοντας η ίδια το υπόλοιπο 20%... Ο Ντάρεν Ο'Ντι, τεχνικός της U-18, ενημέρωσε τους παίκτες για την κατάσταση μέσω Zoom.

Ωστόσο ακόμη και άνθρωποι στο περιβάλλον των ποδοσφαιριστών αντέδρασαν έντονα, καθώς την ίδια στιγμή η πρώτη ομάδα της Σέλτικ ταξίδεψε εν μέσω lockdown στο Ντουμπάι για μια μίνι προετοιμασία, πληρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αψηφώντας παράλληλα το γεγονός πως είναι σε εξέλιξη μια παγκόσμια έξαρση του Covid-19.

Συγγενής ποδοσφαιριστή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, υποστήριξε στην Sportsmail ότι "ο κόσμος δυσκολεύεται να κατανοήσει για η Σέλτικ πάει στο Ντουμπάι εν μέσω πανδημίας και ξοδεύει όλα αυτά τα λεφτά και μετά βάζει σε αναστολή νεαρούς παίκτες που αμείβονται με ελάχιστα χρήματα. Δεν είναι σωστό".

Το ακόμη πιο περίεργο είναι πως οι Κέλτες το καλοκαίρι είχαν διώξει τον Μπολινγκολί επειδή είχε ταξιδέψει στην Ισπανία για διακοπές 2-3 ημερών, εν μέσω lockdown... Τον περασμένο Απρίλη, η ομάδα της Γλασκώβης είχε σε καθεστώς αναστολής αρκετό από το προσωπικό της, ενώ διοικητικά στελέχη, ο προπονητής Νιλ Λένον και οι παίκτες της πρώτης ομάδας είχαν συμφωνήσει για μείωση των απολαβών τους ως τον Ιούνιο.

Μετά την κατακραυγή, ο εκτελεστικός διευθυντής της Σέλτικ, Πίτερ Λόουελ, παραδέχθηκε τους λάθος χειρισμούς στην υπόθεση και ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς μέσω ενός video στο Celtic TV.

Κίνηση που δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα και προκάλεσε τον χλευασμό των φίλων της Σέλτικ, καθώς είχε προηγηθεί το 1-1 με τη Χιμπέρνιαν που την έθετε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης τίτλου. Και αυτό γιατί 13 παίκτες της ομάδας υποχρεώθηκαν σε απομόνωση μετά το ταξίδι στο Ντουμπάι, ενώ ο Κρίστοφερ Ζουλιέν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό... Με αποτέλεσμα οι απουσίες να είναι πολλές, στοιχίζοντας την ισοπαλία κόντρα στη Χιμπέρνιαν.

Αν μη τι άλλο, οι αποφάσεις της διοίκησης των Κελτών από το πρώτο ως το δεύτερο lockdown πάσχουν σε συνέπεια και λογική. Με συνέπεια η Σέλτικ μετά το πρωτάθλημα να χάνει και τις εντυπώσεις σε επικοινωνιακό επίπεδο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK