Η σεζόν για τη Σάλκε είχε τελειώσει από τις 17 Ιανουαρίου

Στο ντέρμπι με τη Ντόρτμουντ ηττήθηκε με κάτω τα χέρια. Και στην αναμέτρηση με την Άουγκσμπουργκ απλά επιβεβαίωσε ότι έχει πάει διακοπές από τις 17 Ιανουαρίου. Έκτοτε η Σάλκε μετράει 5 ήττες και 4 ισοπαλίες σε 9 ματς της Bundesliga. Με 2 γκολ στο ενεργητικό της και 22 παθητικό.

Ο Ντέιβιντ Βάγκνερ, προπονητής της Σάλκε, εμφανώς απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας του στο εντός έδρας 0-3 από την Άουγκσμπουργκ για την 27η αγωνιστική της Bundesliga. (AP Photo/Martin Meissner, Pool)
Ο Ντέιβιντ Βάγκνερ, προπονητής της Σάλκε, εμφανώς απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας του στο εντός έδρας 0-3 από την Άουγκσμπουργκ για την 27η αγωνιστική της Bundesliga. (24/05/2020) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Σάλκε. Η διακοπή του πρωταθλήματος την άφησε στην 6η θέση, που οδηγεί σε προκριματικά του Champions League. Η επανεκκίνηση την βρήκε σε ρόλο... ωραίας κοιμωμένης. Στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από την Ντόρτμουντ, όπως φανερώνει το τελικό 4-0. Ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως και αναμενόμενο, με βάση την διαφορά δυναμικότητας των ομάδων.

Η νέα ήττα με σκορ 0-3 από την Άουγκσμπουργκ στην 'Veltins Arena', επιβεβαίωσε ότι η Σάλκε δεν ξέμεινε απλά στην περίοδο ραστώνης που δημιούργησε η διακοπή. Η εικόνα της ομάδας του κόουτς Βάγκνερ ήταν απογοητευτική, θύμιζε σύνολο που βρίσκεται στην φάση των φιλικών μιας καλοκαιρινής προετοιμασίας. Απέναντι σε μια Άουγκσμπουργκ που ερχόταν από 4 σερί ήττες και με άμυνα 'χωνί' (54 γκολ παθητικό σε 26 ματς), η Σάλκε όχι μόνο δεν κατάφερε καν να σκοράρει, αλλά έστω να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να φτάσει εκεί.

Η αλήθεια ωστόσο είναι πως για τους 'βασιλικούς μπλε' η σεζόν λες και έχει τελειώσει από τις 17 Ιανουαρίου. Τότε χρονολογείται η τελευταία της νίκη (2-0 την Γκλάντμπαχ) στην Bundesliga! Έκτοτε ακολούθησαν 9 ματς με 4 ισοπαλίες και 5 ήττες, όπου σκόραρε 2 γκολ και δέχθηκε... 22! Η κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο της Σάλκε, ίσως συνοψίζεται σε αυτό το video, που θα μπορούσε να φέρει τον τίτλο 'δεν μπορούν τα παλικάρια':

Σε άλλα νέα της ημέρας, η Λειψία πέρασε σαν αέρας από την έδρα της Μάιντς την οποία και διέλυσε με σκορ 5-0. Έτσι θα περιμένει στραβοπάτημα της Μπάγερν Μονάχου στο klasiker της Τρίτης για να πλησιάσει στην κορυφή. Οι Βαυαροί σέρνουν το κάρο με 61 βαθμούς, ακολουθεί η Ντόρτμουντ με 57 και στην 3η θέση είναι η Λειψία με 54.

News 24/7

24MEDIA NETWORK