Η Σίτι ήθελε Μαγκουάιρ και η Γιουνάιτεντ έδειξε φιλευσπλαχνία, ο Πόγκμπα ήθελε Γκουαρντιόλα

Ο Πέπ θα πρέπει να αισθάνεται ευγνώμων για την σωτήρια επέμβαση της συμπολίτισσας, υπήρξε ενδιαφέρον και για Πογμπά

Manchester United's Harry Maguire gestures during the English League Cup third round soccer match between Manchester United and Crystal Palace at Old Trafford stadium in Manchester, England, Tuesday, Sept. 26, 2023. (AP Photo/Dave Thompson)
(AP Photo/Dave Thompson) AP

Αν και τις διακατέχει μία αντιπαλότητα, η Γιουνάιτεντ έκανε δώρο έστω και άθελά της στην Σίτι κλέβοντας μεταγραφή.

Ο Μαγκουάιρ θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στην Ευρώπη μετά το εκπληκτικό Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και τόσο η Σίτι όσο και η Γιουνάιτεντ διεκδίκησαν την υπογραφή του το επόμενο καλοκαίρι. Ο Γκουαρντιόλα ήταν θαυμαστής του και ο σύλλογος ήταν έτοιμος να υπερκεράσει την προσφορά των Κόκκινων Διαβόλων ύψους 70 εκατομμυρίων λιρών για την απόκτησή του, αλλά απομακρύνθηκε όταν η Λέστερ βρήκε ευκαιρία να ανεβάσει την τιμή του στα 80 εκατομμύρια.

"Ενδιαφερθήκαμε, αλλά δεν μπορούσαμε να τον πληρώσουμε. Η Γιουνάιτεντ μπορούσε", παραδέχτηκε αργότερα ο Γκουαρδιόλα. Ενώ ο Μαγκουάιρ είχε ένα τέλειο ντεμπούτο στο Ολντ Τράφορντ, μια νίκη με 4-0 επί της Τσέλσι, τα πράγματα γρήγορα εξελίχθηκαν άσχημα γι' αυτόν. Πολλαπλά λάθη, αμέτρητες γκάφες και εικόνα μες στο χορτάρι που μετά βίας άξιζε να βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο.

Ο Έρικ Τεν Χαχ έδωσε στον Μαγκουάιρ μόλις οκτώ συμμετοχές στο πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν και θέλησε να τον πουλήσει το καλοκαίρι στη Γουέστ Χαμ για μόλις 30 εκατ. λίρες, αλλά ο αμυντικός αρνήθηκε να φύγει και πλέον αποτελεί μέρος του ροτέισον.

Παρά την "φιλευσπλαχνία" που επέδειξε η Γιουνάιτεντ, η Σίτι δεν ανταπέδωσε την χάρη...

Η θητεία του Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν μία μακροχρόνια και επώδυνη περίοδος συνολικά για την ομάδα. Ο παίκτης αποχώρησε όταν το επικερδές εξαετές συμβόλαιό του έληξε τον Ιούνιο του 2022.

Παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών του και το γεγονός ότι δεν είχε καταφέρει να λάμψει πραγματικά υπό τον Μουρίνιο, τον Σόλσκιερ ή τον Ραλφ Ράνγκνικ, η Σίτι ενδιαφέρθηκε να τον υπογράψει ως ελεύθερο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Πογκμπά είχε συνδεθεί με τη Σίτι, καθώς ο Γκουαρντιόλα αποκάλυψε ότι του είχε προσφερθεί η ευκαιρία να υπογράψει τον Γάλλο το 2018, αφού είχε έρθει σε ρήξη με τον Μουρίνιο, παρά το γεγονός ότι ο ατζέντης του Μίνο Ραϊόλα είχε τότε αποκαλέσει το αφεντικό της Σίτι "δειλό".

Ο Πογκμπά, επιφυλακτικός για τις πιθανές αντιδράσεις των οπαδών της Γιουνάιτεντ, επέλεξε να επιστρέψει στη Γιουβέντους αντ' αυτού. Αλλά η δεύτερη παρουσία του στο Τορίνο ήταν ένας εφιάλτης από κάθε άποψη, καθώς υπέστη δύο σοβαρούς τραυματισμούς και στη συνέχεια βγήκε θετικός σε τεστ αντιντόπινγκ.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Άντονι ήρθε στη Γιουνάιτεντ επειδή παίκτης της Λίβερπουλ στο τσακ δεν υπέγραψε

Έτσι μπαίνει στην transfer list ο Λουίς Ντίαζ της Λίβερπουλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK