Η "σκευωρία" στο ποδόσφαιρο, οι πολιτικοί και το… βόλεϊ!

Στο φόρουμ που έγινε στο Καραϊσκάκη υπό την αιγίδα Ερασιτέχνη, Βετεράνων, "Θύρα 7" και ΠΕΦΟ, οι Βουλευτές και πολιτικοί φορείς από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά άκουσαν τα παράπονα του κόσμου λόγω του "κυνηγητού" που δέχεται ο Ολυμπιακός, ενώ το πρόγραμμα είχε και λίγο… Πυλαία!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
olympiakos moralis EUROKINISSI SPORTS

Πολλά συζητήθηκαν, πολλά ακούστηκαν… Στην ανοικτή συζήτηση που έγινε ανάμεσα σε πολιτικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και τους οπαδούς του Ολυμπιακού, ειπώθηκαν αρκετά πράγματα που έχουν να κάνουν με την προσπάθεια που γίνεται από τους αντιπάλους των «ερυθρολεύκων» να αφαιρεθούν βαθμοί για να πάει το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ.

Στο κάλεσμα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, των Βετεράνων, της «Θύρας 7» και της ΠΕΦΟ ανταποκρίθηκαν Βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα. Και η Κυβέρνηση είχε εκπροσώπους και μάλιστα αρκετούς.

Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΔΡΙΤΣΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ

Ορισμένοι εξ αυτών, όπως για παράδειγμα ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ, αναφέρθηκε στα συνθήματα του Υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι εις βάρος του Ολυμπιακού σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

« Όταν αντέδρασα εγώ δημόσια για τον Ζουράρι κανένας δεν είπε μπράβο. Όταν βάζει το τρίποντο ο Σπανούλης και πανηγυρίζω μέσα στη Βουλή την άλλη μέρα είμαι στα μανταλάκια. Δεν έχει ανάγκη κανέναν ο Ολυμπιακός. Κανένα φάντασμα δεν μπορεί να εμφανιστεί και να πάρει κάτι από τον Ολυμπιακό. Χτυπάνε πάντα τον πρώτο», είπε μεταξύ άλλων ο Καμμένος.

Φυσικά και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν τη στάση του κ. Ζουράρι. Για τους Βουλευτές των Ν.Δ., Ένωσης Κεντρώων, ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το τι ειπώθηκε για τον Υφυπουργό Παιδείας.

Τι έμεινε απ’ όλη αυτή τη συζήτηση; Ο Βουλευτής της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Κατσαφάδος πρότεινε να γίνει μία επερώτηση στη Βουλή απ’ όλους τους Βουλευτές Πειραιά προς τους κ.κ. Κοντονή και Βασιλειάδη για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο ποδόσφαιρο και μοιάζουν σαν να υπάρχει ένα σχέδιο εναντίον του Ολυμπιακού. « Αυτός ο σύλλογος είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού αθλητισμού. Αυτό που καταθέτω ως πρόταση, επειδή ο Ολυμπιακός είναι πάνω από πολιτική και ιδεολογία, θα μπορούσαμε όλοι οι βουλευτές να κάνουμε επερώτηση στην κυβέρνηση και να ζητάμε ξεκάθαρες λύσεις».

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοιου είδους σχέδιο. Ίσα-ίσα παραδέχτηκε μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού ότι «τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός τα κερδίζει στο γήπεδο. Και το φετινό το πήρε πανάξια, όπως και τα προηγούμενα. Μπορώ να σας βεβαιώσω με πειραιώτικη μπέσα ότι δεν υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο εναντίον του Ολυμπιακού (σ.σ. εκεί ακούστηκαν κάποιες αποδοκιμασίες). Η πολιτική είναι έξω από το ποδόσφαιρο».

ΜΩΡΑΛΗΣ: «ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ»

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν και έφτασε στο… 2017: « Από το 1996 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πέντε πρόεδροι στην ΕΠΟ, δέκα πρόεδροι στην λίγκα, οκτώ - εννέα κυβερνήσεις... Όλοι αυτοί συνωμοτούσαν υπέρ του Ολυμπιακού; Μιλάμε για έναν σύλλογο που στον Ερασιτέχνη διεκδικεί συχνά ευρωπαϊκούς τίτλους, όπως και στο μπάσκετ, ενώ στο ποδόσφαιρο έχει προπονητή που βρίσκεται στους "4" τουChampionsLeague, έναν άλλον που τον θέλει η Μπαρτσελόνα, έναν στην Premier League και έναν ακόμη που βλέπεται τι κάνει στη Μάλαγα. Έχει επίσης ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τις τάξεις του και έφτασαν σε πολύ μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Μιλάμε για έναν απόλυτα υγιή σύλλογο. Η προσπάθεια των αντιπάλων του να σπιλώσουν αυτόν τον σύλλογο και ο τρόπος που το επιχειρούν είναι για μικρά παιδιά ή φανατικούς».

Ο Μώραλης συνεχίζοντας τόνισε: « Ο πόλεμος έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Επιχειρείται σπίλωση συνειδήσεων, ανθρώπων και έλεγχος καταστάσεων μέσα από συγκεκριμένα ΜΜΕ. Γίνεται μια αγωνιώδης προσπάθεια να πληγεί ο Ολυμπιακός, μια προσπάθεια επικίνδυνη για το ποδόσφαιρο και την κοινωνία».

« Στην πορεία έχει κάνει και ο Ολυμπιακός τα λάθη του, παρά τις ενέργειες της διοίκησης έχουν υπάρξει περιπτώσεις που 10-15 άνθρωποι έσφαλαν. Εδώ όμως μιλάμε για καταστάσεις αδιανόητες. Απίστευτο να διαγράφεται παρατηρητής, να αγνοείται η έκθεση του και να λαμβάνεται υπόψη μια κατάθεση».

« Δεν γίνεται να αγνοούνται 4 εκθέσεις, διαιτητή, παρατηρητή, αστυνομίας και ΔΕΑΒ σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Το παιχνίδι να παίζεται πάντα στα γήπεδα και με κανόνες. Να λαμβάνονται αποφάσεις με βάση τους κανόνες, όχι εκτιμήσεων! Να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια του ΠΑΟΚ για τον οπαδό που χάθηκε, στον Ολυμπιακό γνωρίζουμε καλά την ανθρώπινη απώλεια».

ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ: «ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΝΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ»

Και ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς μίλησε: «Ο Ολυμπιακός διαφημίζει την Ελλάδα σε όλα τα αθλήματα, διεκδικεί ευρωπαϊκούς τίτλους και είναι βασικός αιμοδότης των εθνικών ομάδων. Έχει μπει όμως στο στόχαστρο και βάλλεται από παντού».

« Αν αυτά που γίνονται εδώ συνέβαιναν σε άλλη χώρα, αυτοί οι ψευδομάρτυρες θα είχαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Εμείς θέλουμε σε αυτό το περήφανο περπάτημα να είστε δίπλα μας. Πώς γίνεται άνθρωποι καταδικασμένοι να είναι προνομιακοί συνομιλητές της κυβέρνησης και ο Ολυμπιακός να είναι μόνος του; Οι υποθέσεις για τα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Πλατανιά είναι στημένες, χρησιμοποιούνται ψευδομάρτυρες».

« Πώς γίνεται υπουργός της κυβέρνησης να λέει τέτοια συνθήματα στην τηλεόραση και να μην λέτε κουβέντα; Βγείτε μπροστά λοιπόν. Θα ενημερωθείτε προσωπικά με έναν φάκελο που θα εμπεριέχει όλα τα στοιχεία των υποθέσεων. Είναι μια εποχή μάχης για εμάς. Ολοκληρώνω με το εξής: "στο τέλος δεν μένουν τα λόγια των εχθρών σου αλλά η σιωπή των φίλων σου"».

ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ… ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

Ορισμένοι πολιτικοί φορείς και συγκεκριμένα Βουλευτές λίγο έλειψε να μετατρέψουν το φόρουμ που είχε συγκεκριμένη ατζέντα (τον «πόλεμο» που δέχεται ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τους «ερυθρόλευκους»), σε μία συζήτηση του στυλ ότι « εσείς φέρατε τα μνημόνια, φτάσατε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση».

Λες και βρίσκονταν σε πάνελ πολιτικής τηλεοπτικής εκπομπής! Εκείνη τη στιγμή υπήρχαν κάποιες αποδοκιμασίες από τον κόσμο και απαίτηση προς τους Βουλευτές να μην βγαίνουν εκτός θέματος. « Εδώ δεν ήρθατε για πολιτικά παιχνιδάκια. Ήρθατε για να απαντήσετε ως άνθρωποι του Πειραιά για ποιο λόγο δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από την πλευρά σας στον άδικο πόλεμο της ομάδας μας», ήταν ορισμένες από τις ατάκες που ακούστηκαν.

ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ… ΒΟΛΕΪ

Δύο ώρες και κάτι διήρκησε το φόρουμ στο Καραϊσκάκη. Το θέμα είναι όμως ότι έπεσε πάνω στην προσπάθεια του Ολυμπιακού στην Θεσσαλονίκη να φέρει τη σειρά των τελικών της Α1 ανδρών βόλεϊ στο «Μελίνα Μερκούρη».

Λογικό όλος ο κόσμος να είχε το μυαλό του στο βόλεϊ. Μόλις λοιπόν έγινε το 3-0, το πανηγύρισαν άπαντες! Και ο Μιχάλης Κουντούρης που ήταν στο πάνελ, και ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, και ο κόσμος που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη, αλλά και οι πολιτικοί φορείς που είχαν μείνει εώς το τέλος στην αίθουσα.

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο… ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ!

Από τους πολιτικούς τον λόγο στο τέλος πήρε ο… Δημήτρης Διαμαντίδης. Η συνωνυμία του με τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού στάθηκε αρκετή για να ακουστεί κάποια «ωχ…» από τον κόσμο.

Τους έκανε πλάκα όμως ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Το ξέρω ότι το όνομά μου παραπέμπει αλλού, αλλά είμαι Ολυμπιακός. Στον κ. Ζουράρι θα μπορούσα να του απαντήσω με ένα γνωστό σύνθημα που είναι εναντίον του ΠΑΟΚ, αλλά δεν θα πέσω στο επίπεδό του».

*** Πώς τελείωσε το φόρουμ; Με ένα σύνθημα: « Κράτος δεν είναι ο Πρωθυπουργός, κράτος είναι ο Ολυμπιακός»! Και κάπου εκεί έπεσε ένα τρελό χειροκρότημα, με τον κόσμο να αποχωρεί έχοντας την ικανοποίηση ότι από τη μία οι πολιτικοί φορείς άκουσαν τα παράπονα των οπαδών και από την άλλη ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK