Η 'σκληρή αγάπη' του Σάλαχ προς τον Ουάρντα

Το 'mea culpa' του Αιγύπτιου χαφ και η έμμεση υποστήριξη του Μοχάμεντ Σάλαχ.

Ουαρντά και Σάλαχ σε προπόνηση της Εθνικής Αιγύπτου
Ουαρντά και Σάλαχ σε προπόνηση της Εθνικής Αιγύπτου

Η Αίγυπτος προχωράει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ούσα χώρα - διοργανώτρια και ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Δεν λείπει όμως το δράμα από την καθημερινότητα της. Ο Ουάρντα είναι ένας παίκτης που φημίζεται για τις 'κατακτήσεις' της εξωγηπεδικής του ζωής, για το ότι συνηθίζει να παρασύρεται στη θέα του όμορφου φύλου και να κάνει λανθασμένες και (επιεικώς) απερίσκεπτες επιλογές.

Το περιστατικό όπου μοντέλο από το Ντουμπάι ανέβασε εικόνες που τον ενοχοποιούν σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ήταν η περίπτωση που έδειξε γι`ακόμη μια φορά ότι ο παίκτης του Ατρόμητου σχεδόν προτιμά να παραγκωνίζει το ποδοσφαιρικό ταλέντο του, χάριν μιας ασυμμάζευτης, κατακριτέας συμπεριφοράς προς τις γυναίκες. Η νεαρή κοπέλα 'έδωσε' τον Ουάρντα, τονίζοντας πως την απείλησε, χρησιμοποιώντας λόγια όπως: "δεν ξέρεις με ποιον έχεις μπλέξει. Ξέρω πως να βρω τον αριθμό σου. Κανείς δεν μου πουλάει μαγκιές".

Το συγκεκριμένο περιστατικό λειτούργησε ως χιονοστιβάδα, με πολλά νεαρά κορίτσια να ανεβάζουν online αντίστοιχες κακές εμπειρίες που είχαν με τον Ουάρντα. Ο Ουάρντα αποκλείστηκε από την ομάδα, με την ποινή του να ενεργοποιείται άμεσα. Η Αίγυπτος βέβαια, παρέμεινε ανεπηρέαστη και κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Μοχάμεντ Σάλαχ, σε μια εκδήλωση ηγετικής συμπεριφοράς, επιχείρησε να αναφέρει τον ελέφαντα στο δωμάτιο, μιλώντας για ότι συνέβη με τον Ουάρντα. Ο χαρακτηρισμός 'σκληρή αγάπη' προς τον συμπαίκτη του, μοιάζει ταιριαστός.

"Οι γυναίκες πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Το 'όχι' σημαίνει 'όχι'. Αυτά είναι ιερά πράγματα. Επίσης, όποιος κάνει ένα λάθος, πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορεί να αλλάξει και να μην βγαίνει στη γκιλοτίνα, που είναι ο πιο εύκολος δρόμος".

"Πρέπει να πιστέψουμε στις δεύτερες ευκαιρίες, να καθοδηγήσουμε και να εκπαιδεύσουμε, όχι να θέτουμε ανθρώπους στο περιθώριο". Ο Ουάρντα μέχρι αυτή τη στιγμή έχει κλείσει τα προσωπικά του social media, έχοντας κυκλοφορήσει ένα σύντομο video που ζητά 'συγνώμη' για τις πράξεις του. Η επαναφορά του Ουάρντα στην Εθνική Αιγύπτου θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK