Η θεωρία της σκουληκότρυπας που φέρνει ξανά μαζί Ρονάλντο και Ζιντάν

Η Ρεάλ ζορίστηκε μετά την φυγή του Κριστιανό Ρονάλντο. Ο Ζινεντίν Ζιντάν επανέφερε την 'βασίλισσα' στον δρόμο των επιτυχιών. Τώρα ο Πορτογάλος σταρ θέλει ξανά τον Γάλλο τεχνικό για τον εαυτό του.

Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζινεντίν Ζιντάν συνεργάστηκαν με ξεχωριστή επιτυχία στην Ρεάλ Μαδρίτης. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην Γιουβέντους πλέον, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. (AP Photo/Daniel Tejedor)
Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζινεντίν Ζιντάν συνεργάστηκαν με ξεχωριστή επιτυχία στην Ρεάλ Μαδρίτης. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην Γιουβέντους πλέον, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. AP PHOTO/DANIEL TEJEDOR

Από τις 3 Μαρτίου του 1999 και τον... Ανδρέα Νινιάδη είχε να δεχθεί γκολ με εκτέλεση πέναλτι η Γιουβέντους, σε εντός έδρας νοκ-άουτ ματς για το Champions League. Πέρασαν κάτι παραπάνω από 21 χρόνια για να συμβεί ξανά, με δράστη αυτή τη φορά τον Μέμφις Ντεπάι για λογαριασμό της Λυών. Ο Ρονάλντο μπορεί να έσπασε ένα ρεκόρ 86 ετών, καθώς με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε τα 37 μέσα στην τρέχουσα σεζόν και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Γιουβέντους μέσα σε μια περίοδο, επίδοση που διατηρούσε ο Φελίτσε Μπορέλ από τη σεζόν 1933-34 με 36 γκολ, αλλά ο αποκλεισμός από τους 16 του Champions League δεν αποφεύχθηκε.

Την ίδια ώρα το... horror show του Ραφαέλ Βαράν στο 'Etihad' υποχρέωνε την Ρεάλ Μαδρίτης σε νέα ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι, μετά από αυτή στο 'Santiago Bernabeu', με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της 'βασίλισσας' από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο βασικός στόχος για φέτος ήταν η κορυφή της LaLiga, επιτεύχθηκε, ωστόσο μιλάμε για μια ομάδα που ποτέ δεν έχει πολυτέλεια να 'αδιαφορήσει' σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Βαράν ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί, ο Ζιντάν κάλυψε τον παίκτη του, ωστόσο και διαφορετική να ήταν η post match προσέγγιση, η ζημιά είχε γίνει.

Το πρόβλημα για την Ρεάλ Μαδρίτης είναι πως το 'κακό' δεν σταμάτησε εκεί. Αντιθέτως συνεχίστηκε σαν μια θεωρία της... σκουληκότρυπας, άμεσα συναρτώμενο με τα απόνερα της αναμέτρησης στο Τορίνο. Με τον Μαουρίσιο Σάρι στο τιμόνι η Γιουβέντους κατέκτησε την Serie A και έμεινε εκτός συνέχειας Champions League έχοντας έξι νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα σε οκτώ παιχνίδια στην φετινή διοργάνωση. Αυτή η μια ήττα ήταν που της στοίχισε τον αποκλεισμό και αυτός ο αποκλεισμός ήταν που στοίχισε στον Ιταλό τεχνικό την δουλειά του. Η Γιουβέντους επιβεβαίωσε τους ψίθυρους που υπήρχαν εδώ και κάμποσες εβδομάδες, ολοκληρώνοντας την συνεργασία της με τον Σάρι. Την ίδια ώρα οι φήμες ήθελαν τις σχέσεις του 60χρονου προπονητή με τον Ρονάλντο να μην είναι σε καλό σημείο, τη στιγμή που είχε ήδη ανοίξει σιγά σιγά η κουβέντα για το μέλλον του Πορτογάλου σταρ στην Allianz Arena.

Ο Ρονάλντο είναι εγωιστής, υπό την έννοια πως ψάχνει πάντα το καλύτερο για τον ίδιο και τις φιλοδοξίες του. Τον τρόπο που θα τον φέρει στην κορυφή, δίχως να συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο. Δεν είχε πειστεί πως ο Σάρι μπορεί να οδηγήσει την Γιουβέντους στο Champions League. Αν η διοίκηση της 'Γηραιάς Κυρίας' ήθελε να κρατήσει τον CR7 στο Τορίνο, όφειλε να βρει τρόπο να τον ικανοποιήσει. Όχι πως η απόδοση της ομάδας έπειθε ιδιαίτερα στην διάρκεια της σεζόν, ωστόσο ο Πορτογάλος και η επιθυμία του για το καλύτερο δυνατό έπαιξαν ρόλο στην απόφαση απομάκρυνσης του Μαουρίσιο Σάρι και του επιτελείου από τον πάγκο των 'μπιανκονέρι'.

"Η σεζόν 2019/20 τελείωσε για εμάς, πολύ νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε. Αλλά τώρα είναι ώρα για ανασυγκρότηση, ώρα να αναλύσουμε τα πάνω και τα κάτω της σεζόν γιατί η κριτική σκέψη είναι ο μοναδικός τρόπος να βελτιωθούμε.

Μια τεράστια ομάδα όπως η Γιουβέντους θα πρέπει να σκέφτεται πάντα σαν την καλύτερη στον κόσμο, να δουλεύει σαν την καλύτερη στον κόσμο για να αποκαλούμε τους εαυτούς μας ως μία από τις καλύτερες και μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο.

Το να κερδίσουμε τη Serie A ξανά σε ένα τόσο δύσκολο χρόνο ήταν κάτι για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι. Προσωπικά, πετυχαίνοντας 37 γκολ για τη Γιουβέντους και 11 για την εθνική Πορτογαλίας με κάνει να βλέπω το μέλλον με ανανεωμένη φιλοδοξία και επιθυμία να συνεχίζω καλύτερα και καλύτερα κάθε χρόνο.

Αλλά οι οπαδοί ζητούν περισσότερα από εμάς. Και πρέπει να τους τα δώσουμε, πρέπει να έχουμε μεγαλύτερες προσδοκίες. Μπορεί αυτό το μικρό διάλειμμα για διακοπές να επιτρέψει σε όλους μας να λάβουμε τις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον και να επανέλθουμε πιο δυνατοί από ποτέ. Τα λέμε σύντομα", ήταν η τοποθέτηση -γεμάτη νόημα- του Ρονάλντο στα social media.

Πού κολλάει στην υπόθεση η Ρεάλ Μαδρίτης; Εύκολη η απάντηση. Τα ονόματα των Σιμόνε Ιντζάγκι, Σέρτζιο Κονσεϊσάο και Μαουρίσιο Ποτσετίνο έκαναν άμεσα την εμφάνιση τους στο ρεπορτάζ της Γιουβέντους, ο Αντρέα Πρίλο υπέγραψε για δύο χρόνια, όμως ο πραγματικός στόχος του Ανιέλι είναι άλλος: ο Ζινεντίν Ζιντάν. Και προφανώς όχι μόνο εξαιτίας του παρελθόντος που έχουν οι δύο πλευρές. Ο Ρονάλντο έχει κερδίσει τα Champions League σαν... καραμέλες με τον 'Ζιζού' και νιώθει σίγουρος πως με αυτόν στον πάγκο η Γιουβέντους μπορεί να μετατραπεί σε ικανή διεκδικήτρια. Δεν σημαίνει πως είναι αρνητικός με τον Πίρλο, αλλά μαζί του θα μπει στην διαδικασία του 'βλέποντας και κάνοντας'. Και στα 35 του χρόνια, ο Ρονάλντο δεν έχει χρόνο για 'πειραματισμούς'. Οι ευκαιρίες που θα έχει για ένα ακόμη Champions League είναι πολύ λίγες.

Ο αποκλεισμός των Μαδριλένων από την Μάντσεστερ Σίτι θα φέρει συζητήσεις μεταξύ του Ζινεντίν Ζιντάν και του Φλορεντίνο Πέρεθ. "Θα δούμε τι θα γίνει την επόμενη σεζόν. Τώρα είναι στιγμή για να ξεκουραστώ. Είμαι εδώ στην Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι κάτι να συμβεί" δήλωσε ο Γάλλος. Αυτό το κάτι, ίσως έχει ονοματεπώνυμο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK