Το ελληνικό ποδόσφαιρο "κατεβαίνει" στις εκλογές

Άγγελος Αναστασίαδης, Σούλης Παπαδόπουλος και Τραϊανός Δέλλας είναι κάποιες από τις προτάσεις του Contra. gr για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία. Διαβάστε ποιοι άλλοι άνθρωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν τα φόντα να ζητήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο "κατεβαίνει" στις εκλογές

Mπορεί εδώ και μερικές μέρες να έκλεισαν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, ωστόσο υπάρχουν κάποιες προσθήκες που θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα και μια μέρα πριν πάμε στις κάλπες.

Το contra.gr προτείνει, με χιουμοριστική διάθεση, εννιά άτομα από το ελληνικό πρωτάθλημα που θα μπορούσαν να σταθούν με αξιώσεις στο ψηφοδέλτιο οποιουδήποτε κόμματος:

-Γιώργος Καραγκούνης

Το προφίλ: Ο Καραγκούνης αποτελεί μια υπερκομματική επιλογή κοινής αποδοχής που μπορεί να ενώσει όλους τους ψηφοφόρους είτε υπέρ είτε κατά του μνημονίου, ανάλογα με το κόμμα που θα τον βάλει στο ψηφοδέλτιό του.

Το σύνθημα: “11 εμείς 11 αυτοί”.

Το συν: Η εμπειρία του να παίρνει φάουλ, είτε είναι είτε όχι, κερδίζοντας χρόνο για την ομάδα του, θα φανεί χρήσιμη στο να ξεγελάσουμε τους δανειστές μας και να κερδίσουμε χρόνο για την αποπληρωμή των χρεών μας.

Το πλην: Τα πολλά κερδισμένα φάουλ μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ στην εικόνα του, αφού υπήρχαν στο παρελθόν διαιτητές που στις διεθνείς διοργανώσεις τον είχαν πάρει χαμπάρι και τον αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό. Ίσως συμβεί κάτι αντίστοιχο και με τους ψηφοφόρους.

Το σποτάκι: Το γκολ κόντρα στην Πορτογαλία στην έναρξη του Euro 2004:

-Άγγελος Αναστασιάδης

Το προφίλ: Η “σχέση” του Άγγελου με το Θεό από μόνη της αποτελεί μεγάλο προσόν για να πάρει τους ψήφους μεγάλης μερίδας των Ελλήνων, που επικαλούνται τη βοήθεια των “θείων” συνεχώς στην καθημερινότητά τους.

Το προεκλογικό σύνθημα: “Χέρι χέρι με την Παναγιά”.

Το συν: Η αμεσότητα και η ειλικρίνειά του. Δεν μασάει τα λόγια του, ακόμα και αν δυσαρεστήσει τους οπαδούς της ομάδας ή του κόμματος του.

Το πλην: Θα στερηθεί τους ψήφους των άθεων, αλλά και των πολιτών που πιστεύουν σε άλλους, πλην του χριστιανικού, θεούς.

Το σποτάκι: Το φίλημα των εικόνων κατά τη διάρκεια αγώνα, ενώ κάθεται στον πάγκο του Πλατανιά (στο 32ο δευτερόλεπτο):

-Σούλης Παπαδόπουλος

Το προφίλ: Είναι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να βάζει κάτω το κεφάλι και να δουλεύει κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, αφού οι μισές ομάδες που έχει αναλάβει πάλευαν για τη σωτηρία τους. Με μια φράση: αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα.

Το προεκλογικό σύνθημα: “Πάμε για τη σωτηρία”.

Το συν: Η πλήρης εφαρμογή του “σεμνά και ταπεινά” και η σκληρή δουλειά σε όποια ομάδα αναλαμβάνει.

Το πλην: Σε περίπτωση που εκλεγεί, ο κόσμος φοβάται πως θα σταματήσει τη λειτουργία των “μπουζουκιών” και των υπόλοιπων νυχτερινών κέντρων.

Το σποτάκι: Η παρακάτω κόντρα του με τον Αναστόπουλο, κατά τη διάρκεια της οποίας φαίνεται ότι ξέρει να δίνει αντρίκειες και πληρωμένες απαντήσεις:

-Γιώργος Σαμαράς

Το προφίλ: Πρόκειται για ένα ωραίο παιδί με πολλές κατακτήσεις στο γυναικείο φύλο, διεθνή καριέρα, κοινωνικές ευαισθησίες -αν θυμηθούμε τη σχέση του με τον μικρό Jay- και ένα σπουδαίο γκολ στο Μουντιάλ της Βραζιλίας κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού που μας έδωσε την πρόκριση στους “16”. Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Σαμαράς μπορεί να αποτελέσει το πουλέν οποιουδήποτε κόμματος.

Το προεκλογικό σύνθημα: “Πάμε όπως το Μουντιάλ”.

Το συν: Το επίθετό του παραπέμπει στον Αντώνη Σαμαρά της Νέας Δημοκρατίας και όπως έχουμε δείξει σαν λαός αρεσκόμαστε στο να ψηφίζουμε πολιτικούς μόνο και μόνο για το επώνυμο τους.

Το πλην: Η κάμψη στην καριέρα του μετά το Μουντιάλ και την φυγή από την Σέλτικ μπορεί να του στοιχήσει σε ψήφους.

Το σποτάκι: Η αγκαλιά του Σαμαρά στον Jay, θα ενισχύσει το ανθρωπιστικό του προφίλ:

-Κώστας Μήτρογλου

Το προφίλ: Ο Μήτρογλου προέρχεται από μια λαϊκή οικογένεια Ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία, ενώ κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να παίξει ποδόσφαιρο σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

Το προεκλογικό σύνθημα: “Ο πιστολέρο στη Βουλή”.

Το συν: Οι νυχτερινές έξοδοι του σε περιοχές όπως το Μπουρνάζι, του δίνουν ιδιαίτερο έρεισμα στα λαϊκά στρώματα.

Το πλην: Πέρα από τους ψήφους των δυτικών συνοικιών, λόγω του έντονα λαϊκού προφίλ του, δύσκολα θα μπορέσει να κερδίσει τους ψηφοφόρους της υπόλοιπης Β' Αθηνών.

Το σποτάκι: Ο πιστολέρο εν δράση:

-Τραϊανός Δέλλας

Το προφίλ: Μετά το γκολ του με την Εθνική στον ημιτελικό του Euro 2004 με την Τσεχία, το γάμο του με την Γωγώ Μαστροκώστα και την επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας που αγαπάει, αποτελεί πρότυπο για τον μέσο Έλληνα.

Το σύνθημα: “Ερχόμαστε”.

Το συν: Πήρε την ΑΕΚ από το “ναδίρ” και ετοιμάζεται να την οδηγήσει ξανά στην κορυφή, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο νεαρούς ποδοσφαιριστές. Γιατί να μην το πετύχει και με την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας νέους πολιτικούς;

Το πλην: Ο Δέλλας δεν έχει μάθει να κάθεται στον πάγκο μιας ομάδας που είναι σε δυνή θέση όπως η “Ελλάδα”. Στην ΑΕΚ έχει τα χρήματα και τη στήριξη του Μελισσανίδη, κάτι που θα έχουν σίγουρα στο μυαλό τους, όσοι πάνε στην κάλπη.

Το σποτάκι: Το γκολ κόντρα στην Τσεχία στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού της Πορτογαλίας, πάντα ξεσηκώνει τα πλήθη:

-Κώστας Κατσουράνης

Το προφίλ: Ήταν παρών σε όλες τις μεγάλες στιγμές της Εθνικής, έχει φίλους και εχθρούς σχεδόν σε όλες τις ελληνικές ομάδες, ενώ πρόσφατα πήγε και στην Ινδία, όπου ήρθε σε επαφή με έναν άλλο πολιτισμό και μια άλλη κουλτούρα, εμπειρία που μπορεί να τον βοηθήσει και στην πολιτική του σταδιοδρομία.

Το σύνθημα: “Μέσα ο Κατσουράνης στη Βουλή”.

Το συν: Όσες αντιπάθειες και να έχει σε μερίδα φιλάθλων, αποτελεί μόνιμη επιλογή του εκάστοτε προπονητή του, τόσο σε συλλόγους όσο και σε εθνική.

Το πλην: Ο υπαρκτός φόβος ότι θα κυκλοφορήσουν σελίδες στο facebook τύπου “Όχι ο Κατσουράνης στη Βουλή” στα πρότυπα του “Όχι ο Κατσουράνης με Κόστα Ρίκα” και θα τσαλακώσουν την εικόνα του στην πολιτική σκηνή.

Το σποτάκι: Το γκολ του στην Ινδία που αναδείχθηκε και γκολ της χρονιάς:

-Σωτήρης Νίνης

Το προφίλ: Ξεκίνησε ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, πήρε φανέλα βασικού στον Παναθηναϊκό και μεταγραφή στην Πάρμα. Από εκεί και πέρα άρχισε η κατιούσα. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον ΠΑΟΚ, γύρισε στο “τριφύλλι” και έχοντας μάθει από τα λάθη του, δείχνει πια ώριμος να φτάσει ξανά με την ομάδα του στην κορυφή.

Το σύνθημα: “Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλεται να σηκωθείς”.

Το συν: Η επιστροφή στην ομάδα που τον ανέδειξε και οι μετρημένες δηλώσεις του, θα εκτιμηθούν από τους Έλληνες ψηφοφόρους.

Το πλην: Η απότομη πτώση του μόλις βρέθηκε στην “εξουσία” (βλέπε αρχηγός των “πρασίνων”), καθιστά τους ψηφοφόρους επιφυλακτικούς απέναντι του.

Το σποτάκι: Το γκολ του κόντρα στο Ισραήλ, λίγο αργότερα από το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά, θα συγκινήσει το εκλογικό σώμα:

Γιώργος Τζαβέλλας

Το προφίλ: Δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του και είναι έτοιμος να τα βάλει με αντιπάλους (βλ. Μανιάτη) και προπονητές (βλ. Αναστασιάδη) αν νιώσει ότι προσβάλεται. Δεν διστάζει να κοντράρει την άρχουσα τάξη και να εκφράσει με παρρησία την άποψή του.

Το σύνθημα: “Καμία ανοχή στο κατεστημένο”.

Το συν: Ο τσαμπουκάς του, κάνει το λαό να πιστέψει πως μπορεί να σταθεί στο πλάι του και να υποστηρίξει τα δικαιώματά του. Θα πάρει πολλούς ψήφους από τον Γκλέτσο και την “Τελεία”.

Το πλην: Καμιά φορά ξεπερνάει τα όρια και χάνει το δίκιο του. Εκτός από το δίκιο του, μπορεί για τον ίδιο λόγο να χάσει και ψήφους.

Το σποτάκι: Βίντεο με τις σέφλι που ποστάρει κατά καιρούς στα social media.

Για περισσότερη Σούπερ Λιγκ στη βουλή

News 24/7

24MEDIA NETWORK