Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Νίκι Κάιπερ

Ο Ολλανδός αριστερός μπακ μίλησε για τη δραματική κατάσταση που βιώνει τα τελευταία χρόνια, την εμπειρία του Παναθηναϊκού και την αιτία που δεν καθιερώθηκε, καθώς και για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν οι διοικούντες την Τβέντε.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Νίκι Κάιπερ

Ομολογουμένως, ο Νίκι Κάιπερ αποτέλεσε μία από τις αποτυχημένες μεταγραφές στις οποίες προχώρησε ο Παναθηναϊκός τον Ιανουάριο του 2013, μετά τις εισηγήσεις του Πορτογάλου σκάουτερ, Ούγκο Βαρέλα.

Ο Ολλανδός αριστερός μπακ, αν και θεωρήθηκε από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του, επλήγη από πολλούς τραυματισμούς και δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσεις τις αρετές του...

Αυτή την περίοδο, ο 25χρονος ποδοσφαιριστής συνεχίζει την αποκατάσταση του με ατομική αποθεραπεία και προπονήσεις, χωρίς να έχει συμφωνήσει με κάποια ομάδα.

Σε μία συγκλονιστική συνέντευξη του στην ιστοσελίδα tubantia.nl ο Κάιπερ περιέγραψε την κατάσταση που βιώνει, παραδεχόμενος ότι ουσιαστικά έχει καταστεί παλαίμαχος... Παράλληλα, μίλησε για την περίοδο που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό και εξέφρασε το παράπονο του για την αποχώρηση του Φάμπρι!

"Εάν πρέπει να σταματήσω, θα το αντέξω. Τώρα. Ουσιαστικά, δεν είμαι ενεργός ποδοσφαιριστής εδώ και τρία χρόνια, ίσως και παραπάνω. Στο 80% αυτού του χρονικού διαστήματος προπονούμαι μόνος μου, δεν είμαι μέλος κανενός γκρουπ και δεν έχω το ρυθμό από την ποδοσφαιρική καθημερινότητα. Οπότε, εάν σταματήσω κάτι, δεν θα αλλάξει κάτι για μένα. Ίσως να αρχίσω κάτι άλλο στο ποδόσφαιρο και να προχωρήσω στη ζωή μου.

Αλλά ακόμα δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο, δεν τα παρατάω. Θα κάνω μία τελευταία προσπάθεια να επιστρέψω. Συγκεντρώνομαι 100% στην αποκατάσταση μου. Είμαι 25 ετών, γιατί να μην παίξω μερικά χρόνια ακόμα; Μερικές φορές βλέπω ποιοι ποδοσφαιριστές παίζουν μπάλα και αναρωτιέμαι: παίζουν αυτοί και όχι εγώ;" ήταν τα λόγια τα οποία χρησιμοποίησε ο Κάιπερ για να σχολιάσει τη σημερινή του κατάσταση.

Ο Νίκι Κάιπερ ανακάλεσε στη μνήμη του τον τελευταίο τραυματισμό του στο γόνατο, ο οποίος έστειλε στα... σκουπίδια κάθε προσπάθεια που έκανε για να επανέλθει.

Όμως, θυμήθηκε με νοσταλγία την περίοδο που μία λαμπρή ποδοσφαιρική καριέρα ανοιγόταν μπροστά του, προτού οι συνεχόμενοι τραυματισμοί τον φέρουν σε τέλμα.

"Ξέρω το συναίσθημα, ξέρω πως είναι να φτάνεις στην κορυφή. Ήμουν μέλος της Τβέντε που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα το 2010, ήμουν συμπαίκτης με τους Μπράιν Ρουίζ, Μπλάις Ενκούφο και Κένεθ Πέρες. Ο Στιβ Μακ Λάρεν ήταν ο προπονητής. Τι είχαμε καταφέρει τότε... Ήταν απίστευτο. Όσο σκέφτομαι το παρελθόν, δεν μπορώ να μην μελαγχολώ. Παίξαμε στην Ευρώπη, έκανα συμμετοχές στο Champions League. Αντιμετώπισα την Τότεναμ. Είμαι ευγνώμων, πραγματικά ευγνώμων. Θα ήθελα να μην είχαν τελειώσει εκείνες οι στιγμές. Ήταν μαγικές. Αλλά δεν ξέρεις εάν θα ξαναέρθουν. Θα ήθελα να μπορούσα να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο σε αυτό επίπεδο..." σχολίασε ο Ολλανδός.

"Τον προηγούμενο Ιανουάριο τραυματίστηκα ξανά. Έπαιξα ένα φιλικό παιχνίδι με τις ρεζέρβες της Τβέντε κόντρα στους Γιέσελμέρβολγκελς του Σπάλκεμπουργκ. Το πρώτο που σκέφτηκα είναι ότι αυτό ήταν, θα τα παρατήσω. Ήμουν ξαπλωμένος στο έδαφος και ήξερα ότι είχα πάθει ρήξη συνδέσμων. Για δεύτερη φορά. Αναγνώρισα τους πόνους και το συναίσθημα που μου είχαν προκαλέσει ξανά στο γόνατο μου.

Μετά από τόσους τραυματισμούς που έχω υποστεί στο γόνατο, έχω μάθει τον κάθε πόνο. Ήξερα ότι μπορεί να το πάθω, ένας Γερμανός γιατρός με είχε προειδοποιήσει. Αυτό είχε συμβεί όταν είχε εξεταστεί στο Ίνγκολσταντ, τον Ιανουάριο του 2013. Θα μπορούσα να αποσυρθώ, αλλά απέρριψα την επιλογή. '

Σου δίνω περιθώριο ενός χρόνου μέχρι να κοπούν οι σύνδεσμοι σου' μου είχε αναφέρει, αλλά εγώ συνέχισα γιατί τότε δεν ένιωθα πόνους. Και όταν τραυματίστηκα, ένας ποδοσφαιριστής του αντιπάλου με είχε ρωτήσει μετά το ματς: Ήξερες τι θα σου συμβεί; Είχες μείνει στο έδαφος σαν να ήξερες τι είχες πάθει" εξομολογήθηκε με πόνο ψυχής.

Ακόμα, δεν έκρυψε την πικρία του για το πως του συμπεριφέρθηκε η διοίκηση της Τβέντε, σε αντίθεση με τους οπαδούς οι οποίοι εξακολουθούν να τον στηρίζουν: "Τον περασμένο Απρίλιο ολοκλήρωσα τη συνεργασία μου με την Τβέντε. Μία μέρα επέστρεψα το αυτοκίνητο μου και αυτό ήταν. Δεν μου είπαν αντίο, δεν δώσαμε τα χέρια, δεν συνέβη τίποτα απ' αυτά. Αυτό δεν ήταν σωστό. Είχα συμβόλαιο για πέντε χρόνια. Άνηκα στην ομάδα. Αλλά δεν μου μίλησε κανείς".

Έπειτα, ο Κάιπερ αναφέρθηκε στη μετακόμιση του στο Αντβέρπ, όπου ευελπιστεί να κάνει μία νέα αρχή στη ζωή του, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλει για να ενδυναμώσει το γόνατο του και να δοκιμάσει ξανά τις δυνάμεις του στην ενεργό δράση.

Ξεχωριστό κεφάλαιο είναι για τον Νίκι Κάιπερ η θητεία του στον Παναθηναϊκό, αφού αν και δεν κέρδισε πολλά σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, εντούτοις πέρασε έξι ωραίους μήνες στην Αθήνα.

Άλλωστε, όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος, είχε την αίσθηση ότι έκανε "διακοπές ενώ δούλευα"! Όσο για το αγωνιστικό, απέδωσε τη μη χρησιμοποίηση του στην απόφαση του Γιάννη Βονόρτα να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Έλληνες του Παναθηναϊκού.

"Δεν μετανιώνω για τίποτα, παρότι θα ευχόμουν μερικές καταστάσεις να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Τον περασμένο χειμώνα (σ.σ. τον Ιανουάριο του 2013) πήγα στην Ελλάδα για ένα εξάμηνο. Είχα βρεθεί σε αδιέξοδο στην Τβέντε και αποδέχτηκα την πρόκληση. Είχα παίξει δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, στο ένα πήγα καλά και στο άλλο όχι. Ύστερα, όλα τελείωσαν. Άλλαξε ο προπονητής και ανέλαβε ένας άλλος (σ.σ. έφυγε ο Φάμπρι και τον αντικατέστησε ο Βονόρτας), ο οποίος ήθελε να παίζει μόνο με τους Έλληνες. Οπότε, εγώ τελείωσα" είναι η άποψη του για το αγωνιστικό σκέλος.

Όμως, όσον αφορά την ποιότητα της ζωής, έχει να λέει τα καλύτερα...: "Παρόλα αυτά, εγώ βρήκα υπέροχη την εμπειρία, την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο, την αίσθηση να παίζω ποδόσφαιρο σε άλλη χώρα. Ήμασταν ποδοσφαιριστές από διάφορες χώρες, πηγαίναμε όλοι μαζί για δείπνο ή καθόμασταν στον πάγκο. Αισθανόμουν ότι έκανα διακοπές ενώ δούλευα. Νομίζω ότι βίωσα μία εμπειρία που δεν την είχαν πολλοί. Στην Ολλανδία το ποδόσφαιρο πάντα έρχεται πρώτο, γιατί όλοι είμαστε στην τσίτα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK