Σαλπιγγίδης: "Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, ο οπαδισμός μας οδηγεί σε λάθος μονοπάτια"

Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Στέφανος Καπίνο μίλησαν για την ήττα της Ελλάδας από την Κολομβία, την κριτική του κόσμου και του Τύπου και τη συνέχεια του ομίλου.

Σαλπιγγίδης: "Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, ο οπαδισμός μας οδηγεί σε λάθος μονοπάτια"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΛΛΑΣ

Δημήτρης Σαλπιγγίδης:

"Είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε ξεπεράσει την ήττα της πρεμιέρας κα ι έχουμε επικεντρωθεί στο ματς με την Ιαπωνία. Πιστεύω να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια αξιόλογη ομάδα. Είναι πολύ χαρούμενοι και φιλικοί μαζί μας οι κάτοικοι του Αρακαζού. Χαιρόμαστε με αυτό και αισθανόμαστε όμορφα. Είναι σημαντικό το ότι η φιλοξενία είναι εξαίρετη. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να είσαι σε ένα ξενοδοχείο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν νομίζω ότι πρέπει να απαντάμε σε δηλώσεις αντιπάλων. Σεβόμαστε όλους τους παίκτες. Υπάρχει ελευθερία να λέει ο καθένας ότι θέλει. Δεν θέλω να σχολιάσω αυτό που είπε ο Χόντα ότι σεβαστήκαμε περισσότερο την Κολομβία. Συμφωνώ ότι όποιος σκοράρει έχει πλεονέκτημα. Αυτά όμως είναι θεωρητικά. Το κάθε ματς μπορεί να γυρίσει.

Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών. Για να μπει γκολ πρέπει να γίνει λάθος. Δεν σημαίνει ότι σε όποια πλευρά γίνει λάθος υπάρχει αδυναμία. Θεωρώ σύμπτωση το ότι δέχθηκε δύο γκολ από την αριστερή πλευρά. Δεν θεωρώ ότι αυτό είναι το αδύναμο σημείο της.

Θεωρώ ότι αυτό που μας έλειπε και δεν βάλαμε γκολ ήταν η τύχη. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Αφού η ομάδα δημιούργησε ευκαιρίες, είναι θέμα χρόνου το γκολ. Μας προβληματίζει, αλλά το σημαντικό είναι η δημιουργία ευκαιριών. Θεωρώ ότι προβάδισμα έχουν οι ομάδες που κέρδισαν. Αλλά και εμείς και η Ιαπωνία είμαστε καλές ομάδες. Εγώ όμως δεν ξέρω ποια ομάδα είναι φαβορί.

Εξαρτόμαστε ακόμη από εμάς. Με δύο νίκες περνάμε. Επικεντρωνόμαστε σε αυτό εδώ το ματς. Αν το καταφέρουμε δεν θα κοιτάξουμε το άλλο ματς, αλλά καλό θα είναι να έρθει ένα Χ. Αλλά δεν έχει σημασία τι θα τερματίσεις. Δεν πρέπει να καταδικάσουμε την ομάδα. Προχωράμε. Συνέβη. Τι να κάνουμε;

Εγώ θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο είναι το πιο ωραίο άθλημα. Κάποια μεγαθήρια εδώ δέχονται πολλά γκολ. Το θέμα είναι πως αντιλαμβανόμαστε το ποδόσφαιρο και τι διαθέσεις έχουμε. Μιλάμε για πολύ υψηλό επίπεδο. Αν βρεθείς σε άσχημη μέρα μπορεί να δεχθείς τρία γκολ. Αν το δεις ως ομορφιά του ποδοσφαίρου έχει καλώς, διαφορετικά τα ισοπεδώνεις όλα. Εμένα δεν μου αρέσει να τα ισοπεδώνω. Είναι καλό να αγαπάμε τη χώρα μας αλλά ο φανατισμός δεν είναι καλό. Προσπαθώ να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Πιστεύουμε όλοι στη νίκη. Αν δεν το πιστεύαμε δεν θα ήμασταν εδώ. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε τις δύο νίκες και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα.

Είναι συμπτωματικό αυτό με τις ασιατικές ομάδες. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε πολλά ματς με τέτοιες ομάδες. Σε 6 ματς μπορεί να συμβεί. Αυτές οι ομάδες λειτουργούν σαν στρατιωτάκια. Είναι πειθαρχημένες και τρέχουν. Δεν έχεις ομάδες στην Ευρώπη τέτοιου στιλ. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε.

Θεωρώ ότι αν είσαι απ έξω τα βλέπεις διαφορετικά. Όλα τα παιδιά είναι καλοί ποδοσφαιριστές και ξέρουν που βρίσκονται. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε πράγματα. Έχουμε όλοι το ίδιο πράγμα στο μυαλό μας. Θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις του αγώνα".

Στέφανος Καπίνο:

"Ξεπεράσαμε το ατυχές αποτέλεσμα. Έχουμε επικεντρωθεί στην Ιαπωνία και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Ο κόσμος είναι θερμός. Μας έχει αγκαλιάσει. Είμαστε πολλές μέρες εδώ και είναι καλό που ο κόσμος είναι ζεστός.

Έχουμε δει πολλά στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να ανατραπεί οποιαδήποτε κατάσταση. Όμως είναι σημαντικό να σκοράρεις πρώτος. Αυτό που συζητήσαμε είναι προσωπικό. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ καλό αντίπαλο.

Είμαι χαρούμενος που από την εθνική παίδων βρέθηκα σε ένα μουντιάλ και σε όλες τις διοργανώσεις. Συνεχίζω να δουλέυω για να βρεθώ και σε άλλες τέτοιες διοργανώσεις. Είμαστε ισορροπημένος όμιλος και θέλω να πιστεύω ότι εμείς θα αντιστρέψουμε την κατάσταση.

Σε όλες τις διοργανώσεις συμβαίνουν τέτοια αποτελέσματα και εκπλήξεις. Στα επόμενα ματς ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Δεν ξέρω πόσο καταδικαστική θα είναι η ισοπαλία. Περιμένουμε και πιστεύουμε ότι πάμε για τη νίκη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK