Νταμπίζας: "Μας απασχολεί ο Καραγκούνης"

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νταμπίζας, άνοιξε τον δρόμο της επιστροφής στον Γιώργο Καραγκούνη, τονίζοντας ότι "απασχολεί" τους "πράσινους" σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τον απολογισμό της σεζόν και τα πλάνα της νέας.

Νταμπίζας: "Μας απασχολεί ο Καραγκούνης"
INTIME SPORTS

Η συνέντευξη Τύπου του Αναστασίου

"Η τελευταία φορά που είχαμε μαζευτεί ήταν το Γενάρη, στο τέλος της χρονιάς μια συνολική αποτίμηση με τον πιο υπεύθυνο τρόπο για να γνωρίζει ο κόσμος το πρωί το τώρα και το μετά".

"Θεωρώ ότι η χρονιά κλείνει πολύ επιτυχημένα για τον σύλλογο. Με τις όποιες δυσκολίες υπήρχαν στο ξεκίνημα της χρονιάς. Αν θυμηθείτε τις πρώτες τοποθετήσεις θα καταλάβετε σε τι αναφέρομαι. Μια τελείως καινούρια ομάδα, σε νέα εποχή για τον συλλογο, με δυσκολίες που προέκυψαν στην πορεία όπως η αλλαγή του προπονητικού κέντρου που σίγουρα είναι μια μεγάλη υπόθεση για το μέλλον του συλλόγου αλλά στην αρχή μας δημιούργησε προβλήματα αυτή η μετάβαση. Κατά την διάρκεια της χρονιάς προέκυψαν διάφορα θέματα τα οποία τα διαχειριστήκαμε με βάση τις αρχές που είχαμε θέσει από την αρχή. Θεωρώ ότι πετύχαμε πεντακάθαρες νίκες σε όλα τα επίπεδα μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Ό,τι πετύχαμε το πετύχαμε ξεκάθαρα με βάση το πλάνο και τις αρχές που είχαμε θέσει στην αρχή της χρονιάς. Η αδειοδότηση ήταν μια τεράστια νίκη γιατί υπάρχει το αγωνιστικό αλλά και το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Την κερδίσαμε και είναι εξίσου σημαντική με τις νίκες που πετύχαιναν τα παιδιά στον αγωνιστικό χώρο. Χωρίς την αδειοδότηση και χωρίς τις προσπάθειες έξω από τον αγωνιστικό χώρο οι προσπάθειες που έγιναν μέσα σε αυτό δεν θα είχαν σημασία".

"Η ειλικρίνεια του λόγου που είχαμε και στις πράξεις μας και με όποιους διαπραγματευόμασταν φάνηκε. Μέσα στην διάρκεια της χρονιάς έγινε μια διαρκής αξιολόγηση. Έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το τι έχει πετύχει αυτή η ομάδα.

Σημαντικό για εμάς μέσα στον σύλλογο ότι στις δύσκολες στιγμές μιλούσαμε όλη την ίδια γλώσσα δεν παρεκλίναμε και αυτό ήταν σημαντικό. Ομάδα, κόσμος, φίλαθλοι έβαλαν όλοι πλάτη και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα που έχουμε σήμερα. Διαχειριστήκαμε πολύ καλά τις ήττες μας αλλά το μεγαλύτερο στοίχημα είναι πως θα διαχειριστούμε και τις όποιες νίκες, εξίσου σημαντικό. Κλείνοντας να πω ότι αυτό που πρέπει να μάθουμε από την φετινή χρονιά θα είναι οδηγός μας για το αύριο. Είναι σημαντικό να στηριχθούμε με βάση το πλάνο και την ειλικρίνεια σε όλες μας τις συναλλαγές".

Οι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους

Η ομάδα μπορεί να διαχειριστεί την πίεση για κάτι καλύτερο;

"Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό. Η ομάδα και τα παιδιά ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλά. Το να πω εγώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι γεννημένος για να πρωταγωνιστεί δεν χρειάζεται να το κάνω. Αλλά θα πρέπει να έχουμε και επίγνωση της πραγματικότητας. Θα πρέπει να κινηθούμε με γνόμωνα τις αρχές που έχουμε θέσει από την αρχή. Ο σύλλογος είναι γεννημένος για να πρωταγωνιστεί και να παίρνει τίτλους αλλά θα πρέπει να μην ξεφύγουμε από τις αρχές μας".

Για το πόσους παίκτες μπορεί να προσφέρει ο σύλλογος στην Εθνική

"Δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε αριθμητικά. Σέβομαι τις αποφάσεις του κ. Σάντος θεωρώ όμως ότι θα μπορούσαν να υπήρχαν περισσότεροι από ένας ποδοσφαιριστές μας στην Εθνική γιατί πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις αντιξοότητες που πέρασαν όλη την χρονιά αλλά και την βελτίωση της ομάδας. Στην επόμενη διοργάνωση ευελπιστώ να είναι περισσότεροι".

Για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού

"Πρέπει να δούμε πέρα από ονόματα την προσέγγιση που έχουμε σαν σύλλογος όσον αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Πρέπει να καλύψουμε όλους τους αστάθμητους παράγοντες. Ξεκινήσαμε με έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό, ο προπονητής άλλαξε τον σχεδιασμό, είχαμε άλλες ανάγκες αλλά η ομάδα πέτυχε με τους παίκτες να έχουν τα στοιχεία να καλύπτουν το β' πλάνο. Μεταγραφικός σχεδιασμός δεν είναι να φέρεις μόνο καλούς ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι πέρσι σε γενικές γραμμές τα καταφέραμε και σίγουρα έχει να κάνει με μια διαφορετική εποχή όσον αφορά τον αριθμό των παιχνιδιών και από εκεί και πέρα οι ανάγκες της ομάδας θα είναι μεγαλύτερες. Οπότε εμείς προετοιμαζόμαστε και με βάση τους αστάθμητους παράγοντες.

Για τον Γιώργο Καραγκούνη

Ο Γιώργος είναι ένα κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι μια από τις περιπτώσεις που θα μας απασχολήσει. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι στον Παναθηναϊκό ή ότι δεν θα έρθει. Αυτό που μπορώ να πω σίγουρα είναι ότι του χρόνου στην ομάδα θα βρίσκονται παίκτες που θέλουν να είναι στην ομάδα και έχουν το όραμα. Το όραμα όμως δεν έχει ηλικία. Υπάρχει η θέληση και η ψυχή και επειδή το είπαμε και στα παιδιά του χρόνου θα είναι στην ομάδα παίκτες που θέλουν να είναι μέλος του συλλόγου".

Για το αν του έχει πει κάποιος παίκτης ότι θέλει να αποχωρήσει

"Όχι αλλά ξέρετε πολύ καλά το αύριο δεν μπορείς να το προκαθαρίσεις. Έχουμε μπει σε μια διαδικασία ο σύλλογος να πατήσει γερά στα πόδια του και τα παιδιά κιόλας που έχουν το μερίδιο τους να το διεκδικήσουν απλά επειδή όταν θα πατήσει γερά ο Παναθηναϊκός στα πόδια του να θέλουν να είναι μέλη του συλλόγου".

Για τη δουλειά του ως τεχνικός διευθυντής

"Σίγουρα για να έρθει ένα αποτέλεσμα δεν είναι προιόν ενός ανθρώπου. Όλοι συμβάλουν με τον τρόπο τους. Καλώς η κακώς ένας τεχνικός διευθυντής έχει συγκεκριμένες ευθύνες αλλά η επιτυχία έρχεται συνολικά. Αν δεν υπάρχει το περιβάλλον δίπλα του, οι άνθρωποι που εμπιστεύεται, που ακούει την γνώμη τους, όλα αυτά είναι ένα παζλ. Θεωρώ ότι είχαμε έναν αρκετά ικανοποιητικό αριθμό επιτυχίας στα παιδιά που ήρθαν. Είχαμε μια ριζική αλλαγή και σας είχα πει ότι όσες περισσότερες αλλαγές γίνονται τόσο μεγαλύτερο είναι το ρίσκο. Θεωρώ ότι τα καταφέραμε. Είχαμε πει ότι θα κρίνουμε τα παιδιά στο τέλος της σεζόν και αυτό θα κάνουμε. Έχουμε πάρει τις εκθέσεις και θα δούμε το καλύτερο για τον σύλλογο. Αναφέρατε ένα όνομα τον Εμίρ και όμως μέσα στην χρονιά υπάρχουν πολύ αστάθμητοι παράγοντες. Ο Εμίρ θα μείνει του χρόνου στην ομάδα, πιστεύουμε στο ταλέντο του. Και ο Μλάντεν (ο Πέτριτς) δεν είχε την πορεία που περιμέναμε αλλά και αυτός όταν θα είναι καλά θα προσφέρει πολλά. Έχουμε συζητήσει με όλα τα παιδιά. Θα πρέπει να σεβαστούμε κάθε ευρώ που θα ξοδευτεί, είτε για έργα στο Απήλιον, είτε για κάποιον παίκτη".

"Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να βελτιώσουμε τις συνθήκες του ποδοσφαιρικού τμήματος. Να δώσουμε όλες τις προϋποθέσεις για να βγάλουν το όποιο ταλέντο έχουν. Ναι θα κάνουμε και μεταγραφές αλλά πρώτα να βελτιώσουμε τις συνθήκες".

Για Σίλντενφελντ, Αμπέντ και δανεικούς

"Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε αριθμό παικτών που θα έρθουν. Θα κινηθούμε με γνώμονα τις ανάγκες που είδαμε στην διάρκεια της χρονιάς. Είναι καλό ότι έχουμε μια ομάδα με βάση τριετίας καθώς όλα τα παιδιά υπέγραψαν τριετές συμβόλαια ή τετραετές. Θα γίνουν οπότε λίγες προσθαφαιρέσεις. Δεν θα αναφερθώ στις θέσεις. Ξέρουμε τι θέλουμε και το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που θα αποχωρήσουν. Έχουμε αποφασίσει να πάνε κάποια παιδιά δανεικοί ώστε να μπορέσουμε να τους αξιολογήσουμε. Δεν θέλουμε να έχει την παραμικρή μορφή εξάρτησης ο σύλλογος με ποδοσφαιριστές που θα δοθούν δανεικοί. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε δανεικούς ποδοσφαιριστές και να μην υπάρχει η παραμικρή μορφή εξάρτησης. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει ακόμα. Εχουμε κάνει τις προτάσεις μας στην Σούπερ Λιγκ και περιμένουμε. Θα προσπαθήσουμε όποιο παιδί πάει να έχει στόχο την βελτίωση του. Θέλουμε να κρατήσουμε και τον "Σίφο" και τον Αμπέντ. Έχουμε ανοίξει επαφές με τους εκπροσώπους τους αλλά δεν εξαρτάται από εμάς αλλά από τους συλλόγους τους. Ο μεγαλύτερος σύμμαχος όμως είναι ότι τα παιδιά θέλουν να μείνουν εδώ".

Για το χρονοδιάγραμμα σε σχέση με το πότε θα γίνουν οι μεταγραφές αλλά και να κλείσει το θέμα των "Σίφο" και Αμπέντ

"Σε σχέση με πέρυσι πατάμε δυνατά στα πόδια μας. Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε όλο το ρόστερ με την αρχή της προετοιμασίας. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που δεν εξαρτάται μόνο από εμάς σίγουρα θα τεθούν κάποια χρονικά περιθώρια και θα είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Προετοιμαζόμαστε με βάση το χειρότερο σενάριο. Θεωρώ ότι επειδή δεν χρειαζόμαστε πάρα πολλές μεταγραφές θα είμαστε συνεπής".

Για το αν ανέβει το μπάτζετ και πωλήσεις

"Τα οικονομικά δεδομένα δεν έχουν αλλάξει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει προϋπόθεση να μπει η ομάδα ή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή στου Γιουρόπα Λιγκ. Εμείς δεν μπορούμε να τζογάρουμε ακόμα τίποτα. Θα πορευτούμε με βάση και γνώμονα τα οικονομικά κριτήρια που έχουμε τώρα. Πέρσι σας είχα πει ότι υπερβήκαμε λίγο το μπάτζετ. Δεν θα ρισκάρουμε και δεν θα τζογάρουμε τίποτα που να αφορά το αύριο του συλλόγου. Θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε αλλά μην ξεχνάτε και την περίπτωση της βελτίωσης των συνθηκών. Σίγουρα είμαστε σε καλύτερη μοίρα από ότι είμαστε πέρυσι. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός πέρυσι δεν ξεπούλησε κανέναν ποδοσφαιριστή σε πολύ πιο δύσκολες εποχές οπότε να είστε και φέτος ότι όποιος φύγει θα φύγει στο κατάλληλο τίμημα".

Για τον Μπεργκ που έχει πει ότι δεν πωλείται και το αν υπάρχουν και άλλοι παίκτες στο ίδιο σημείο

"Ο Μάρκους και μόνος του έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να φύγει από τον σύλλογο και θα σας πω ότι και άλλοι ποδοσφαιριστές είναι στην ίδια κατηγορία με τον Μάρκους. Μπορεί να πουλήσει όχι όμως να ξεπουλήσει. Με γνώμονα το καλύτερο του Παναθηναϊκού".

Για το πόσο κοντά βρίσκεται η ομάδα σε υλοποίηση μεταγραφών

"Έχει γίνει ήδη μια προεργασία. Θεωρώ ότι είναι παρακινδυνευμένο έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες είμαστε κοντά στο να υλοποιήσουμε κάποιους από τους στόχους μας".

Για τις βελτιώσεις

"Η ακαδημία τουλάχιστον του χρόνου θα έχει τα δικά της γήπεδα σε παραπλήσιο χρόνο. Περιέχει και την πρώτη ομάδα, και το Απήλιον και την ακαδημία. Όλοι κρίνονται από αυτόν που καθαρίζει μέχρι εμένα. Όποια απόφαση παρθεί για το καλό του συλλόγου. Δεν μας αποπροσανατολίζει η επιτυχία. Υπάρχουν περιθώρια για μεγάλη βελτίωση. Θέλουμε και θα το κάνουμε".

Για δανεισμούς και Ζέκα

"Θα προχωρήσουμε σε κάποιους δανεισμούς για να πάρουν τα παιδιά παιχνίδια στα πόδια τους. Σε κάποιες ανανεώσεις όπως του Ζέκα που του έχουμε κάνει ήδη την πρόταση και περιμένουμε την απάντηση του. Αλλά σίγουρα είναι επίσημα και δεδομένη η θέληση να έχουμε τον Ζέκα εδώ για πολλά χρόνια".

Για την ονοματολογία

"Υπάρχουν κάποια πράγματα που αυτοαναιρούνται. Όταν βγαίνει ένας παίκτης και λέει ότι τον παρακολούθησε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού και γω την ίδια μέρα είμαι στο Περιστέρι πως είναι δυνατόν. Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε μυστικοπαθείς αλλά από την άλλη προσπαθούμε να κλείσουμε παίκτες και αν βγει κάτι προς τα έξω ίσως χαλάσει αυτή η μεταγραφή".

Για τον Νίνη

"Με τον Σωτήρη Νίνη με τις ανάγκες που έχει η ομάδα είναι λίγο δύσκολο να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Προσπαθούμε μέσω του γραφείο Τύπου να δίνουμε μια εικόνα για το τι ισχύει για κάθε όνομα αλλά δεν μπορούμε να διαψεύδουμε το κάθε τι".

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει του χρόνου τον τίτλο

"Μα όλοι θέλουμε το πρωτάθλημα. Το θέλω έχει μια τεράστια διαφορά από την πραγματικότητα. Πρέπει να αντιληφθούμε που ήμασταν πέρυσι, που ήμασταν φέτος και μετά. Ο κόσμος πρέπει να αντιλαμβάνεται όταν ακούει τον πρόεδρο του συλλόγου να λέει τα πράγματα προς μια κατεύθυνση και τον προπονητή το ίδιο. Ο κόσμος είναι λογικό λόγω της αγάπης του να θέλει να έχει επιτυχίες αυτή η ομάδα. Εμείς οφείλουμε να του πούμε την αλήθεια. Αν ένα παιδί εκφράζει μια επιθυμία του που είναι ένα πρωτάθλημα δεν είναι κακό αλλά εμείς είμαστε εδώ για να λέμε την αλήθεια. Στο ξεκίνημα ενός πλάνου όλα είναι ωραία, στην πράξη όμως εκεί τεστάρονται πραγματικά αν στηρίζεις αυτό το πλάνο. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη που πετύχαμε σαν ομάδα.

Για μένα ήταν πολύ σπουδαίο η διαχείριση της ήττας από τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο μέσα στην Λεωφόρο".

Για το αν θα κινηθεί και στην ελληνική αγορά και αν έχουν υπάρξει προτάσεις που έχουν απορριφθεί από ξένους συλλόγους

"Κοιτάμε και την ελληνική αγορά γιατί η βάση μας είναι αυτή. Μας ενδιαφέρει και το ελληνικό στοιχείο και θα κινηθούμε προς αυτό. Υπάρχουν προτάσεις από ομάδες από το εξωτερικό και έχουμε απορρίψει προτάσεις από ομάδες για τους Μπεργκ, τον Καπίνο, τον Χουχούμη, τις απορρίψαμε πριν γίνουν καν επίσημες".

Για Γκαλίτσιο

"Έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο. Εμείς έχουμε πει ότι δεν κινούμαστε για παίκτη που έχει αντίτιμο στην μεταγραφή του".

Για το μπάτζετ της ακαδημίας

"Η καρδιά του Παναθηναϊκού είναι η ακαδημία και δεν πρόκειται να πέσει το μπάτζετ. Βέβαια περισσότερα για αυτά θα μπορούσε να σας πει ο κ. Σαμαράς. Ήδη κάποια παιδιά έχουν γίνει επαγγελματίες τον Μάρτιο. Αν ένας μικρός αριθμός προωθηθεί από αυτούς στην πρώτη ομάδα τότε θα είναι σίγουρα επιτυχία".

Για την διαιτησία και την διαφορά σε φάουλ

"Νομίζω ότι είναι ρητορική ερώτηση. Η ποδοσφαιρική λογική λέει πως όταν έχεις στην κατοχή σου την μπάλα δεν κάνεις φάουλ. Δεν δικαιολογείται αυτή η διαφορά. Υπάρχει μια δυσαναλογία και αυτό που σας είπε πριν είναι πολύ σημαντικό. Οι νίκες που πέτυχε αυτή η ομάδα είναι μεγαλύτερες. Είναι δύσκολο να έχεις συναισθηματικό έλεγχο κάτω από αυτή την πίεση. Εμένα με ικανοποιεί που οι νίκες μας είναι καθαρές".

Για τον Ζέκα και το αν αρνηθεί

"Είναι έντονη η επιθυμία του συλλόγου να μείνει στην ομάδα και ο Ζέκα πιστεύω ότι θέλει να μείνει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να εκφράσουμε δημόσια ότι είναι άμεση ανάγκη να είναι στην ομάδα και του χρόνου. Θεωρώ ότι αργά η γρήγορα θα πρέπει να έχουμε ένα τέλος είτε θετικό, είτε αρνητικό. Είναι άμεση ανάγκη να παραμείνει στον σύλλογο. Και ο τρόπος που θα χειριστούμε την όποια πρόταση θα έρθει θα έχει να κάνει με τον τρόπο που διαχειριστήκαμε την περίπτωση του Φιγκερόα".

Για το αν οι βελτιώσεις θα γίνουν μόνο σε επίπεδο υλικών ή και προσώπων

"Σε όλα τα επίπεδα".

Για το τι πρέπει να πάρει του χρόνου ο σύλλογος

"Τα κεκτημένα είναι συγκεκριμένα. Από την στιγμή που ο σύλλογος με βάση τα δεδομένα έκανε μια υπέρβαση, που είναι βέβαια τα αυτονόητα για μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Δεν κάναμε κάτι το εξωπραγματικό. Ο Παναθηναϊκός έχει γίνει μια εξαίρεση φέτος καθώς όλοι περίμεναν την καταστροφή και τους διαψεύσαμε. Από τη στιγμή που ο σύλλογος έχει πετύχει αυτά το λιγότερο θα πρέπει να πετύχουμε τα ίδια πράγματα. Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα όμως αυτό θα πρέπει να ξέρουμε".

Για το πρωτάθλημα γενικότερα

"Να αφήσουμε να παιχθεί περισσότερο ποδόσφαιρο. Να υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον, ο συναγωνισμός. Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει και να υπάρχει ενδιαφέρον. Τα γήπεδα, μην κοιτάτε που εμείς είχαμε μια πολύ καλή ατμόσφαιρα στην Λεωφόρο, είχαμε μια άσχημη εικόνα και ενός ο κόσμος ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο. Για να βελτιωθούμε όλοι. Ο καθένας να πάρει αυτό που του αναλογεί... αν υπάρχει ευ αγωνίζεσθαι σε όλα τα επίπεδα".

Για το αν υπάρχει κάτι το αρνητικό από τη φετινή σεζόν

"Ναι, θεωρώ ότι αυτό που σας είπα πριν ότι δεν μας αποπροσανατολίζει η επιτυχία και θέλουμε συνεχή βελτίωση θεωρώ ότι πρέπει του χρόνου να βελτιωθούμε σε πολλά κομμάτια. Με αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε".

Για το αν οι νεαροί ποδοσφαιριστές ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου

"Ναι σας είπα ότι είμαστε λίγο των άκρων σαν λαός. Οπότε θεωρώ ότι διαχειριστήκαμε πολύ σωστά και τις νίκες αλλά και τις ήττες της ομάδας".

"Οι ήττες του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου ήταν στο μέσον της χρονιάς και εγώ τις θεωρώ ως νίκες με βάση το πως αντιδράσαμε. Όσον αφορά την αντιμετώπιση του κόσμου. Οι ήττες που αναφέρατε εσείς όπως αυτή του Πανιωνίου θεωρώ ότι εκεί υπήρχε μια περίοδο χάριτος γιατί ήμασταν στην αρχή της σεζόν. Είναι σημαντικό ότι η ομάδα μιλάει την ίδια γλώσσα. Και αυτό γίνεται με διαρκής επικοινωνία. Στις συζητήσεις, στις κουβέντες που γίνεται να έχεις ένα συγκεκριμένο πλάνο. Τα παιδιά έχουν την ελευθερία λόγου και υπάρχει δημοκρατία φυσικά στον σύλλογο. Αλλά είναι ωραίο που τα παιδιά περνάνε μια κοινή γραμμή".

News 24/7

24MEDIA NETWORK