Η συντομότερη θητεία του Παράσχου σε πάγκο ομάδας είχε σκληρό φινάλε

Ο Γιώργος Παράσχος έμεινε στον Πανιώνιο μόλις 7 μέρες, χάνοντας τη θέση του από την ομάδα που αγάπησε. Αυτά δεν γίνονται ούτε στο σινεμά, "ασούμε".

Ο Γιώργος Παράσχος κατά τη διάρκεια αγώνα της Super League
Ο Γιώργος Παράσχος κατά τη διάρκεια αγώνα της Super League EUROKINISSI.GR

Ο Γιώργος Παράσχος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης, για τρίτη φορά μέσα στα τελευταία 11 χρόνια. Ο 67χρονος τεχνικός, βέβαια, δεν δείχνει να επηρεάζεται από τέτοια στατιστικά στοιχεία.

Ο Γιώργος Παράσχος, ως προπονητής του Ηρακλή, δίπλα στον Μηνά Χαντζίδη
Ο Γιώργος Παράσχος, ως προπονητής του Ηρακλή, δίπλα στον Μηνά Χαντζίδη EUROKINISSI.GR

Στα 25 χρόνια που εργάζεται ως προπονητής, έχει διαγράψει πορείες ολόκληρων σεζόν με μια ομάδα (Χαλκηδόνα-Ατρόμητος, Πλατανιάς), έχει κληθεί να βοηθήσει μικρομεσαίες ομάδες ώστε να μείνουν στην Α' Εθνική (Ακράτητος), έχει κάνει guest εμφανίσεις σε πάγκους ομάδων που βάδιζαν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και το μεράκι ορισμένων τίμιων εργατών του ποδοσφαίρου, όπως και ο ίδιος. Έχει περάσει και από μια ομάδα της Α' Εθνικής για μόλις έναν αγώνα, κόντρα σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική αγάπη του.

Ο Γιώργος Παράσχος, ως προπονητής του Ακράτητου, με τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι
Ο Γιώργος Παράσχος, ως προπονητής του Ακράτητου, με τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι EUROKINISSI.GR
O Γιώργος Παράσχος, ως προπονητής του Πανηλειακού, αγκαλιάζεται με παίκτη της αντίπαλης ομάδας
O Γιώργος Παράσχος, ως προπονητής του Πανηλειακού, αγκαλιάζεται με παίκτη της αντίπαλης ομάδας EUROKINISSI.GR

Ήταν 7 Νοεμβρίου 2010, όταν αποδεσμευόταν από την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης. Η ακριτική ομάδα ευχαριστούσε τον Θεσσαλονικιό τεχνικό, υπογραμμίζοντας πως "φεύγει σαν φίλος", σε μια ανακοίνωση που έμοιαζε με επικοινωνιακό deja-vu, ήταν γεμάτη από κενές φιλοφρονήσεις που είχε ακούσει από κάθε ομάδα από την οποία είχε αποχωρήσει. Η Ξάνθη θα αναζητούσε 'μοντέρνο τεχνικό από το εξωτερικό' και ο Παράσχος θα έβρισκε την επόμενη του ομάδα 24 ώρες αργότερα!

Ο Πανιώνιος θα πορευόταν με πρόεδρο τον Ηλία Λιανό -αν και οι βουλές του ιδιοκτήτη Κωνσταντίνου Τσακίρη για την παραμονή του στην ομάδα ήταν άγνωστες- και θα επιχειρούσε άμεσες 'τομές' στη λειτουργία της ομάδας, που μόλις είχε αποκλειστεί από τον Διαγόρα στο Κύπελλο Ελλάδας. Πρώτη κίνηση, η απομάκρυνση του 35χρονου Σουηδού τεχνικού Μικάελ Στόρε. Τη θέση του έπαιρνε με συνοπτικές διαδικασίες ο Παράσχος.

Σε ένα μαγικό παιχνίδι της μοίρας, ο Παράσχος, ως τεχνικός ηγέτης του Πανιωνίου, μιας ομάδας που είχε στις τάξεις της παίκτες όπως οι Γιάννης Μανιάτης, Ανδρέας Σάμαρης, Δημήτρης Σιόβας, Γιάννης Κοντοές, Μπερνάρ Γιαό Κουμορτζί, Σίτο Ριέρα, Ρικάρντο Βαζ Τε, θα αντιμετώπιζε τον Ατρόμητο (σ.σ. πρώην Χαλκηδόνα), την ομάδα που είχε απογειωθεί επι ημερών του, φτάνοντας ως το Κύπελλο UEFA. Το ματς εκείνο είχε λήξει 0-1 με γκολ του Ανδρέα Τάτου, για την ομάδα που προπονούσε τότε ο Γιώργος Δώνης. Ήταν το πρώτο και τελευταίο παιχνίδι του Παράσχου στον πάγκο του Πανιωνίου.

Η είδηση της μεταβίβασης των μετοχών της ομάδας από τον Τσακίρη σε άλλον επιχειρηματία ήταν η αφορμή που οδήγησε στην παραίτηση του Παράσχου. Ίσως αυτή να ήταν με διαφορά η πιο πικρή επίγευση της πιο σύντομης θητείας προπονητή σε ομάδα της Α' Εθνικής, ξεπερνώντας σουρεάλ περιπτώσεις όπως αυτήν του Νίκου Αλέφαντου. Ο Παράσχος ήθελε να τον σέβονται.

Ο τσακωμός για τη Χρυσή Μπάλα στον Μέσι και οι προβλέψεις για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο:

 

 

News 24/7

24MEDIA NETWORK