Η τελευταία συνέντευξη του Σταύρου Νταϊφά

Διαβάστε στο Contra.gr την τελευταία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Σταύρος Νταϊφάς στον Δημήτρη Χριστοφιδέλλη το 2010, για λογαριασμό της "Ελευθεροτυπίας".

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1982-83 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΜΒΟΥΡΓΟ 0-4
ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1982-83 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΜΒΟΥΡΓΟ 0-4 INTIME SPORTS

Είναι η περίοδος που ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει δηλώσει ανοιχτά την επιθυμία του να πουλήσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός και ακούγεται εντόνως το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη, για τον οποίο ο Νταϊφάς μιλά με τα καλύτερα λόγια.

"Στον Ολυμπιακό δεν πας για να βγάλεις χρήματα. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μία ακόμα επιχείρηση, είναι ιδέα και πρέπει να ξέρεις από πριν πως θα βγεις ζημιωμένος".

"Εβαλα αρκετά χρήματα στον Ολυμπιακό, αλλά ποτέ δεν τα ζήτησα πίσω. Για παράδειγμα, το 1992, έβαλα 500.000 δολάρια και άλλα τόσα ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Γιώργος Σαλονίκης και πέντε φίλοι εφοπλιστές και προχωρήσαμε. Και όταν έφυγα, δεν τα ζήτησα πίσω".

"Είναι πιο εύκολο να κυβερνάς 100 καράβια παρά τον Ολυμπιακό! Το έχω ξαναπεί στο παρελθόν, έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι. Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, που είναι μεγάλοι σύλλογοι, πρέπει να έχουν στο "τιμόνι" τους σπουδαίους καπετάνιους. Οι πρόεδροι σε αυτές τις ομάδες είναι υποχρεωμένοι να βάζουν συνέχεια παράδες. Χρήμα με τη σέσουλα. Οποιος δεν μπορεί, δεν αντέχει, έχει κουραστεί ή δεν θέλει, πρέπει να κάνει στην άκρη".

Η τελευταία συνέντευξη του Σταύρου Νταϊφά
Η τελευταία συνέντευξη του Σταύρου Νταϊφά
INTIME SPORTS

Οταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Σωκράτη Κόκκαλη, ο Σταύρος Νταϊφάς είχε πει: " Εχει βάλει αρκετά χρήματα στην ομάδα. Και δεν είναι σωστό να ακούγονται όλα αυτά που ακούστηκαν εις βάρος του τις τελευταίες αγωνιστικές στο Καραϊσκάκη. Δεν πρέπει να υπάρχει αχαριστία. Ομως, αν ο Κόκκαλης δεν μπορεί να συνεχίσει, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να αναλάβουν τον Ολυμπιακό. Σε ό,τι αφορά το ερώτημα ποια είναι η καλύτερη λύση για την ομάδα, γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε πολυμετοχικό σχήμα. Θα δημιουργήσει προβλήματα και τριγμούς. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κυβερνάται από έναν. Αλλωστε, όπου λαλούν πολλοί κοκόροι... Αν ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει τη διάθεση και τη δύναμη να βάλει παράδες και να συνεχίσει, ας το κάνει. Αν, όμως, ο πρόεδρος κουράστηκε, ας βγει να το πει δημόσια. Να μπει κάποιος άλλος που μπορεί να βοηθήσει. Ας δώσει την ΠΑΕ στον Βαγγέλη Μαρινάκη ή σε άλλον ενδιαφερόμενο".

Η τελευταία συνέντευξη του Σταύρου Νταϊφά
INTIME SPORTS
Η τελευταία συνέντευξη του Σταύρου Νταϊφά
INTIME SPORTS

Σχετικά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη είχε πει: " Τον Βαγγέλη Μαρινάκη τον ξέρω από παιδάκι. Εχει μεγαλώσει δίπλα μου. Τον είχε μαζί του σε όλα τα παιχνίδια ο πατέρας του, Μιλτιάδης, ο οποίος ήταν μέλος της ΠΑΕ και επίσης εκτελούσε καθήκοντα γενικού αρχηγού. Ο Βαγγέλης τον αγαπάει πολύ τον Ολυμπιακό και έχει τη δύναμη και το πάθος για να βοηθήσει τον σύλλογο. Από εκεί και πέρα, τι να πω; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν του απάντησε ο Σωκράτης Κόκκαλης. Γιατί δεν κάθισαν γύρω από το ίδιο τραπέζι για να διαπραγματευτούν και να τα βρουν. Επίσης, θέλω να πω ότι και τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου (Παναγιώτης και Γιώργος) αγαπούν πολύ την ομάδα. Αλλά μαθαίνω πως δεν θέλουν να εμπλακούν με την ΠΑΕ. Με είχαν καλέσει να πάω σε ένα παιχνίδι μπάσκετ, αλλά...".

"Απ' το 1993"

"Από το 1993 έχω να πάω στο γήπεδο. Είχα κουραστεί τότε και αποφάσισα να δώσω την ομάδα στον Κόκκαλη, ο οποίος στο μεταξύ είχε γίνει αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ. Μία φορά, λοιπόν, πήγα από τότε στο Καραϊσκάκη, όταν με κάλεσε ο Κόκκαλης στα εγκαίνια του Μουσείου του Ολυμπιακού. Δεν πηγαίνω στο γήπεδο διότι αγχώνομαι και στεναχωριέμαι όταν δεν κυλούν καλά τα πράγματα στην ομάδα. Για παράδειγμα, έβλεπα το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο μπάσκετ την περασμένη Κυριακή και από κάποια στιγμή και μετά έκλεισα την τηλεόραση. Δεν ήθελα να βλέπω...".

Η τελευταία συνέντευξη του Σταύρου Νταϊφά
INTIME SPORTS
Η τελευταία συνέντευξη του Σταύρου Νταϊφά
INTIME SPORTS

News 24/7

24MEDIA NETWORK