Η τεράστια κίνηση του Γκριεζμάν: δεν πανηγύρισε το γκολ του!

Ο Αντουάν Γκριεζμάν ήταν εκείνος που "κλείδωσε" της νίκη της Γαλλίας που την έστειλε στους "4" του Μουντιάλ αλλά δεν πανηγύρισε το γκολ του. Αιτία ο... σεβασμός στον αντίπαλο!

France head coach Didier Deschamps embraces player Antoine Griezmann as he leaves the pitch during their quarterfinal match against Uruguay the 2018 soccer World Cup in the Nizhny Novgorod Stadium, in Nizhny Novgorod, Russia, Friday, July 6, 2018. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
France head coach Didier Deschamps embraces player Antoine Griezmann as he leaves the pitch during their quarterfinal match against Uruguay the 2018 soccer World Cup in the Nizhny Novgorod Stadium, in Nizhny Novgorod, Russia, Friday, July 6, 2018. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

Η Γαλλία δεν έχει πλέον (εδώ και 12 χρόνια) τον Ζινεντίν Ζιντάν να την καθοδηγεί όμως τον Αντουάν Γκριεζμάν δεν τον λες και... αμελητέα ποσότητα. Κάθε άλλο. Πριν δύο χρόνια στα γήπεδα της Γαλλίας "έκανε παπάδες" ενω τώρα στο Μουντιάλ της Ρωσίας, δείχνει πως είναι στην κατάλληλη ηλικία και φόρμα για να εμπνεύσει τους εξίσου ικανούς συμπαίκτες του προς τη δόξα και την κορυφή.

Το ματς άλλωστε με την Ουρουγουάη είναι ενδεικτικό. Ο σταρ της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν εκείνος που έβγαλε την ασίστ στη φάση του πρώτου γκολ όπου χρίστηκε σκόρερ με κεφαλιά ο Βαράν ενώ στο δεύτερο μέρος έβαλε τίτλους τέλους στον προημιτελικό, νικώντας από μακρινή απόσταση τον Μουσλέρα.

Πέρα όμως από το γκολ και την ασίστ, ο Γκριεζμάν συζητήθηκε για έναν ακόμη λόγο και αυτός δεν ήταν άλλος από τον τρόπο που επέλεξε να πανηγυρίσει το 2-0. Ή για την ακρίβεια για την στάση του να... μην πανηγυρίσει!

Η απάντηση του αφοπλιστική: "Δεν πανηγύρισα το γκολ επειδή στα πρώτα μου βήματα ως επαγγελματίας, πάντα υπήρχε εκεί ένας Ουρουγουανός για να με βοηθήσει να ανακαλύψω πράγματα, καλά ή κακά.

Έχω επίσης φίλους και συμπαίκτες (σ.σ. Γκοντίν και Χιμένες στην Ατλέτικο) από την Ουρουγουάη και σκέφτηκα πως ήταν σωστό να μην πανηγυρίσω το γκολ".

Όσο για το ματς και τη συνέχεια της Γαλλίας στη διοργάνωση, είπε: "Έχουμε μία ομάδα ικανή να νικήσει τον καθένα όταν είμαστε συγκεντρωμένοι. Η Ουρουγουάη είναι μία περίπλοκη ομάδα και μου θυμίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αμύνονται όλοι μαζί, επιτίθενται όλοι μαζί και μου αρέσει πολύ αυτό. Έχω μεγάλο σεβασμό για αυτή την ομάδα. Προσπαθήσαμε να τους εκνευρίσουμε στις στημένες φάσεις.

Είχαμε βέβαια και τον Ούγκο Γιορίς που έκανε μία σπουδαία επέμβαση. Δεν ακολουθήσαμε το ρυθμό τους, μείναμε ψύχραιμοι και πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK