Η θεωρία συνωμοσίας του Κλοπ πριν από το ντέρμπι του 'Old Trafford'

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει την Λίβερπουλ σε νίκη στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και βλέπει συνωμοσία των ΜΜΕ υπέρ των 'κόκκινων διαβόλων', πριν το φετινό ντέρμπι στο 'Old Trafford'.

Liverpool's manager Jurgen Klopp shouts during the English Premier League soccer match between Liverpool and Newcastle at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, Sept. 14, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Ο Γιούργκεν Κλοπ φωνάζει στους παίκτες της Λίβερπουλ, στη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Νιούκαστλ στο 'Anfield', στις 14/09/2019, για την Premier League. AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η Λίβερπουλ κάνει παρέλαση στο ξεκίνημα της Premier League 2019-2020, καθώς με 8 νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης βρίσκεται ήδη στο +8 από την δεύτερη της βαθμολογίας Μάντσεστερ Σίτι. Προφανώς και η σημερινή κατάσταση αναγάγει τους 'κόκκινους' σε φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και για το κυριακάτικο (20/10, 18:30) ντέρμπι του 'Old Trafford' κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ωστόσο η πίεση δεν εγκαταλείπει τον Γιούργκεν Κλοπ και την ομάδα του, που δεν έχει κερδίσει την Γιουνάιτεντ στην έδρα της επί των ημερών του Γερμανού τεχνικού. Στις 17 Ιανουαρίου του 2017 το ντέρμπι ολοκληρώθηκε ισόπαλο με σκορ 1-1, χάρη σε τέρματα των Μίλνερ (27' πεν.) και Ιμπραχίμοβιτς (84'). Στις 10 Μαρτίου του 2018, οι "κόκκινοι διάβολοι" επικράτησαν με σκορ 2-1 και σκόρερ τους Ράσφορντ (2) και Μπεγί (αυτ.). Την περσινή σεζόν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ έμειναν στο 0-0.

Φέτος, η εκκίνηση των δύο ομάδων στην Premier League είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Η Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ είναι βυθισμένη στην εσωστρέφεια και τα προβλήματα της, η Λίβερπουλ του Κλοπ μοιάζει να μην έχει αντίπαλο. Κι όμως οι 'κόκκινοι' δείχνουν να αισθάνονται άβολα πριν την επίσκεψη τους στο 'Θέατρο των Ονείρων'. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η θεωρία συνωμοσίας που ανέπτυξε ο Γιούργκεν Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου και την οποία εντόπισε στην... αρνητική κριτική που δέχεται η Γιουνάιτεντ από τα ΜΜΕ, στην οποία αποδίδει προσπάθεια αφύπνισης του αντιπάλου μέσω της υποτίμησης! Επιχειρώντας παράλληλα να βάλουν πίεση στην δική του ομάδα...

Αφορμή για την θεωρία συνωμοσίας που ανέπτυξε ο Κλοπ στάθηκαν μια σειρά από δημοσιεύματα σχετικά με την δυναμικότητα των ομάδων αλλά κυρίως η συνδυασμένη εντεκάδα του Ντάνι Μιλς, που είχε μονάχα παίκτες της Λίβερπουλ.

"Κάποιοι προσπαθούν να μας δημιουργήσουν μια μπανανόφλουδα. Επιχειρούν να δείξουν πως εμείς είμαστε Η ΟΜΑΔΑ και αυτοί τίποτα. Είδα την συνδυασμένη εντεκάδα και είναι πραγματικά αστείο. Έντεκα παίκτες της Λίβερπουλ και κανένας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτή είναι μια κατάσταση που δημιουργούν και θέλουν εμάς να είμαστε τόσο καλοί και αυτοί να έχουν τόσα πολλά προβλήματα, να μην μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο κι εμείς να 'πετάμε'.

Όλα αυτά 'χτίζονται' σε μια εβδομάδα που δεν υπήρχαν άλλα παιχνίδια. Αυτό εννοώ όταν λέω πως μας ετοιμάζουν μια μπανανόφλουδα. Λες και πρέπει απλά να πάμε εκεί, χωρίς να χρειάζεται να τους σεβαστούμε στον βαθμό που τους αξίζει. Βλέπω όλα αυτά τα πράγματα που λέγονται και δείχνουν να θέλουν να βοηθήσουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όλα αυτά τα άρθρα είναι λες και τα έγραψαν οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θα ζήσουμε με αυτό. Πλέον έχουν ένα προβάδισμα στα αποδυτήρια και παίζουν σπίτι τους.

Είναι λες και είπαμε εμείς 'αυτή είναι η συνδυασμένη ενδεκάδα', αλλά δεν είχαμε καμία σχέση με αυτό. Περίμενα πως θα συμβούν τέτοια πράγματα αλλά και πάλι ξαφνιάστηκα όταν είδα τις εφημερίδες να υποστηρίζουν πως η διαφορά των ομάδων είναι τόσο μεγάλη. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο και με το κλίμα που δημιουργεί, ναι, αν ήμουν στην θέση του Σόλσκιερ θα το χρησιμοποιούσα για να 'φτιάξω' τους παίκτες μου".

Εν ολίγοις, ο Γερμανός τεχνικός θεωρεί πως υπήρχε μια συντονισμένη προσπάθεια των ΜΜΕ για την υποτίμηση των 'κόκκινων διαβόλων' με σκοπό να τσιγκλήσουν τον εγωισμό τους πριν το ντέρμπι του 'Old Trafford' και με δεύτερο στόχο να προσθέσουν πίεση στην Λίβερπουλ. Πάντως ο Κλοπ ρωτήθηκε για το ποιος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα χωρούσε σήμερα στην ενδεκάδα της ομάδας, αλλά απέφυγε ουσιαστικά να απαντήσει...

"Ήμουν πάντα απόλυτα χαρούμενος με τους παίκτες μου και δεν κοιτάζω άλλους. Και για την Μπαρτσελόνα να με ρωτούσατε, το ίδιο θα έλεγα. Δεν θα ήθελα κανέναν παίκτης της σε αυτή την συγκεκριμένη Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή. Είναι απόλυτα χαρούμενος με την ομάδα μου. Δεν υπάρχει καμία διαφορά -κανέναν από την Μπάγερν ή την Ντόρτμουντ, τίποτα - αυτή είναι η ομάδα και είμαι απόλυτα χαρούμενος με αυτό", υποστήριξε ο Κλοπ, χρησιμοποιώντας την ίδια φράση τρεις φορές, γεγονός που φανερώνει πως ένιωθε την ανάγκη να πείσει για τα λεγόμενα του.

Καλώς ή κακώς, Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ δεν έχουν καμία σχέση αυτή την περίοδο. Ναι, η διαδικασία της reverse psychology είναι μια τεχνική που στοχεύει στα αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα. Ωστόσο το να επικαλείσαι συντονισμένη προσπάθεια των ΜΜΕ για κάτι τέτοιο, μοιάζει τουλάχιστον με υπερβολή... Η Λίβερπουλ είναι ξεκάθαρα ανώτερη από κάθε άλλη αγγλική ομάδα αυτή την εποχή. Μετράει 8/8 στο πρωτάθλημα, με 20 γκολ υπέρ και 6 κατά. Έχει την Σίτι στο -8 με το καλημέρα. Την ίδια στιγμή η Γιουνάιτεντ είναι σκιά του ένδοξου παρελθόντος της. Στην 12η θέση, 15 πόντους μακριά από την Λίβερπουλ, με γκολ 9 υπέρ και 8 κατά. Με δημοσιεύματα των ίδιων ΜΜΕ, πως η καρέκλα του Σόλσκιερ τρίζει και ο Μαξ Αλέγκρι πλησιάζει. Πώς λοιπόν ο Τύπος να μην αναδεικνύει την Λίβερπουλ ως μεγάλο φαβορί για την επικράτηση στο ντέρμπι;

Ενδεχομένως ο Κλοπ να νιώθει πίεση καθώς δεν έχει κερδίσει στο Old Trafford, ίσως καταλαβαίνει πως το σερί νικών δεν μπορεί να συνεχιστεί εσαεί και ψάχνει τρόπο να προετοιμάσει τους πάντες στην ομάδα του για μια ενδεχόμενη απώλεια βαθμών. Ή στο σενάριο νίκης, αυτή να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Ίσως να θέλει έτσι να αφυπνήσει τους παίκτες του. Σε κάθε περίπτωση, είναι μάλλον άκομψο να το κάνει αναπτύσσοντας θεωρίες συνωμοσίας...

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, Κώστας Μπράτσος και Λευτέρης Ελευθερίου διαφωνούν για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αγωνίζεται η Εθνική Ελλάδας, ενώ βγάζουν νικητή στο ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ (με Έλληνα βοηθό διαιτητή!), χωρίς να... απολύουν τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK