Ή τώρα ή ποτέ για τον πιο ακριβό παίκτη στην ιστορία του ΠΑΟΚ

Η ατυχία του Βαρέλα, που θα μείνει εκτός δράσης για 4-6 εβδομάδες, είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία του Ίνγκασον -της πιο ακριβής μεταγραφής στην ιστορία του ΠΑΟΚ- να δικαιολογήσει την παρουσία του στο ρόστερ του 'Δικεφάλου'.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Ο Ίνγκασον σε στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (2-1) στην Τούμπα, για την Super League 2019-2020 (01/09/2019) EUROKINISSI SPORTS

Μετά τις 6 πρώτες αγωνιστικές της Super League ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και έναν λιγότερο από την 2η Ξάνθη. Με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες, γκολ 13 υπέρ και 9 κατά, η επίθεση του 'Δικεφάλου' είναι η δεύτερη πιο παραγωγική στην λίγκα μέχρι στιγμής (14 έχει ο ΟΦΗ, 12 ο Ολυμπιακός) ωστόσο η άμυνα του κάνει 'νερά'. Σε κανέναν επίσημο παιχνίδι του την φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν.

Τα κενά που παρουσιάζει η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα στην προσπάθεια της να λειτουργήσει ανασταλτικά είναι εμφανή, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος επέτρεψε όλο κι όλα 14 γκολ στους αντιπάλους της σε σύνολο 30 αγωνιστικών. Ο Πορτογάλος τεχνικός επιχειρεί να παρουσιάσει μια περισσότερο επιθετική version του ΠΑΟΚ σε σχέση με τον προκάτοχο του, Ραζβάν Λουτσέσκου και ενώ η βελτίωση στην παραγωγικότητα είναι εμφανής, η αλλαγή αυτή έχει επίπτωση στην αμυντική συνοχή του 'Δικεφάλου'.

Η ατυχία του Βαρελά, τελευταία (;) ευκαιρία του Ίνγκασον

Προφανώς και μιλάμε για μια συνθήκη που πρωτίστως οφείλεται στην λειτουργία του συνόλου και δευτερευόντως στα πρόσωπα που απαρτίζουν την αμυντική γραμμή. Παρ' όλα αυτά η είδηση της απουσίας του Φερνάντο Βαρέλα από τους αγωνιστικούς χώρους για τις επόμενες 4-6 εβδομάδες (μηνίσκος), αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τον Αμπέλ Φερέιρα. Ο 32χρονος στόπερ ως δίδυμο με τον Κρέσπο ήταν πέρσι ένας βασικός άξονας της επιτυχίας του ΠΑΟΚ και μπορεί φέτος να μην είχαν την ίδια αποτελεσματικότητα, εντούτοις παρέμεναν μια αδιαπραγμάτευτη συνθήκη στα πλάνα του προπονητή τους.

Τώρα αναγκαστικά αυτό το δίδυμο θα σπάσει. Σε μια εξέλιξη που μοιάζει ως η τελευταία -μάλλον- ευκαιρία του Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον να δικαιολογήσει την πραγματικότητα της πλέον ακριβής μεταγραφικής προσθήκης στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Ο Ισλανδός διεθνής (27 συμ., 3 γκολ) στόπερ αποκτήθηκε από την Ροστόφ τον περασμένο Ιανουάριο αντί 4 εκατ. ευρώ, ποσό - ρεκόρ για τον 'Δικέφαλο'. Δεν έπεισε ποτέ τον Ραζβάν Λουτσέσκου ότι μπορεί να μπει σφήνα στους Βαρέλα - Κρέσπο, το ίδιο συμβαίνει και με τον Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο.

Από την στιγμή που ο Ίνγκασον φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα, μεσολάβησαν 18 παιχνίδια πρωταθλήματος. Στα 15 ήταν στον πάγκο, σε ένα εκτός αποστολής, αγωνίστηκε 90 λεπτά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα τον Μάιο και άλλα 52 λεπτά τον Σεπτέμβρη απέναντι στον Πανιώνιο. Έχει 5 συμμετοχές σε αγώνες Κυπέλλου, ενώ στις φετινές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με Άγιαξ και Σλόβαν Μπρατισλάβας ήταν στους αναπληρωματικούς. Στους κάτι περισσότερο από 9 μήνες που βρίσκεται στον 'Δικέφαλο', ο Ίνγκασον έχει συνολικά 7 συμμετοχές και 532 αγωνιστικά λεπτά.

Μικρό το δείγμα, σίγουρα όχι ασφαλές για οριστικά συμπεράσματα αλλά συνάμα μη ικανοποιητικό. Ο Ισλανδός στόπερ μοιάζει ασταθής στο παιχνίδι του, ίσως οφείλεται και στην απουσία ρυθμού, ενώ υποπίτει και σε αβίαστα λάθη. Ενίοτε σοβαρά, όπως αυτό που είχε κάνει τον Απρίλη στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Αστέρα στην Τρίπολη, αλλά τον είχε σώσει η λανθασμένη εκτίμηση του διαιτητή.

Κοιτώντας τις διαθέσιμες λύσεις για τον Αμπέλ Φερέιρα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, μόνο ο Ενέα Μιχάι μπορεί να αποτελέσει 'απειλή' για τον Ίνγκασον. Σενάριο που μάλλον συγκεντρώνει μηδαμινές πιθανότητες. Όχι γιατί ο 21χρονος στόπερ, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι αντί σχεδόν 1 εκατ. ευρώ από τον Παναιτωλικό, είναι κακός παίκτης. Αντιθέτως, έχει τα προσόντα και την προοπτική να κάνει καριέρα. Όμως του λείπει δεδομένα η εμπειρία του πρωταθλητισμού, ενώ τώρα μαθαίνει πως είναι να αγωνίζεσαι κάτω από την πίεση της κατάκτησης υψηλών στόχων.

Λίγο πολύ τα πράγματα είναι απλά. Αν και τώρα, μετά τον τραυματισμό του Βαρέλα, ο Ίνγκασον δεν καταφέρει να πείσει τον προπονητή του για την χρησιμότητα του στο ρόστερ, τότε δύσκολα θα έχει άλλη ευκαιρία. Και ο ΠΑΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να βλέπει την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του να έχει ρόλο κομπάρσου στην ομάδα. Για τον 26χρονο κεντρικό αμυντικό έφτασε η ώρα του ή τώρα ή ποτέ.

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Λευτέρης Ελευθερίου απορρίπτει το ερώτημα για τα δύο σημαντικά παιχνίδια την εβδομάδα από τον Ολυμπιακό και ο Κώστας Μπράτσος αποκαλύπτει τις φήμες για ερωτικό τρίγωνο στην Premier League.

News 24/7

24MEDIA NETWORK