Η τρίτη ευκαιρία του Γκατούζο

Οκτώμισι μήνες μετά την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της Παλέρμο, ο Τζενάρο Γκατούζο βρήκε τον επόμενο σταθμό της προπονητικής του καριέρας, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον ΟΦΗ!

Η τρίτη ευκαιρία του Γκατούζο

Ο Κρητικός σύλλογος ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ιταλό τεχνικό το απόγευμα της Πέμπτης (5/6).

Ο Τζενάρο Γκατούζο βρίσκεται σε διαδικασία προσαρμογής στα νέα επαγγελματικά του δεδομένα από τις 25 Φεβρουαρίου 2013 μέχρι σήμερα. Την ημερομηνία δηλαδή που από αρχηγός της Σιόν προήχθη σε παίκτης-προπονητής, ύστερα από τον υποβιβασμό του Βίκτορ Μουνιόθ σε σκάουτερ.

Με συγκομιδή μόλις 10 βαθμών σε 11 αγώνες πρωταθλήματος κι ενώ η ελβετική ομάδα κατοικούσε στην 5η θέση του πρωταθλήματος των 10 ομάδων, ο πρόεδρος Κρίστιαν Κονσταντίν αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία με τον "Ρίνο" στις 13 Μαΐου 2013. Αυτή ήταν η πέμπτη αλλαγή προπονητή στην ίδια σεζόν και περίπου 30ή από το 2002 που ανέλαβε!

Η τρίτη ευκαιρία του Γκατούζο

Ο Γκατούζο δεν είχε καλά λόγια να πει για την πρώτη ομάδα που εργάστηκε ως προπονητής: "Όταν μία ομάδα δεν έχει πλάνο, είναι δύσκολο να παίρνει αποτελέσματα. Στην Σιόν έβαλα στην άκρη το παρελθόν μου και συγκεντρώθηκα περισσότερο κι από το διάστημα που βρισκόμουν στην Μίλαν! Δεν είχα αισθανθεί ποτέ ξανά τέτοια δέσμευση και στο τέλος εγώ και οι συνεργάτες μου πληρώσαμε το λογαριασμό".

Λίγες ημέρες αργότερα ο Ιταλός ήρθε σε συμφωνία με την Παλέρμο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Η χρονιά στο Βαλέ ήταν πολύ δύσκολη. Ελπίζω ότι δεν περάσω τόσο δύσκολες στιγμές στην Σικελία". Εν τέλει διαψεύστηκε οικτρά...

Στις 19 Ιουνίου ο Γκατούζο ανακοινώθηκε από την Παλέρμο και με τη στήριξη του Λουίτζι Ρίτσιο, ο οποίος ήταν συνεργάτης του και στην Σιόν, την προετοίμασε ενόψει της σεζόν 2013-14. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ανέλαβε ομάδα από το καλοκαίρι. Τελικά δεν κατάφερε να "βγάλει" ούτε τον Σεπτέμβριο, αφού στις 25 του εν λόγω μήνα και αφού προηγήθηκαν δύο νίκες σε έξι ματς πρωταθλήματος, ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι αποφάσισε να τον απολύσει.

Η τρίτη ευκαιρία του Γκατούζο

Στις 7 Μαΐου το ιταλικό Sky Sports είχε υποστηρίξει ότι ο Γκατούζο προτίθεται να εργαστεί ξανά στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην ουγγρική Βιντεότον, ενώ πέντε ημέρες αργότερα αρκετά ιταλικά Μέσα τον είχαν συνδέσει με την τσεχική Πίλζεν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο επί 13 χρόνια μέσος της Μίλαν και 73 φορές διεθνής με την Ιταλία δεν επιθυμεί να εργαστεί στο... ψαράδικο που διατηρεί στη γενέτειρά του. Την πρώτη φορά έπεσε "θύμα" του Κονσταντίν που αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, τη δεύτερη δεν ικανοποίησε τον Τζαμπαρίνι. Η τρίτη του ευκαιρία, εκείνη στο Ηράκλειο, ΠΡΕΠΕΙ να έχει θετικό πρόσημο αν θέλει να ελπίζει σε πολυετή και επιτυχημένη καριέρα προπονητή.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Γκατούζο σε γεύμα με τον Πουλινάκη!

"Ο Γκατούζο στον ΟΦΗ!"

Είδε ΒΑΚ και Γεντί Κουλέ ο Γκατούζο

News 24/7

24MEDIA NETWORK