Η τρομερή άμυνα του Ρονάλντο στον Μέσι ήταν εκδίκηση για την ντρίμπλα που έφαγε

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο νίκησε στη μονομαχία με τον Λιονέλ Μέσι κατά τη διάρκεια του Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους, αφού παρά την ντρίμπλα που δέχθηκε, έβγαλε μία τρομερή άμυνα που έσωσε γκολ. Και στο τέλος οι Ιταλοί επιβλήθηκαν με 3-0.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουβέντους και ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης για τη φάση των ομίλων του Champions League 2020-2021 στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελώνη | Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουβέντους και ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης για τη φάση των ομίλων του Champions League 2020-2021 στο 'Καμπ Νόου', Βαρκελώνη | Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 AP PHOTO/JOAN MONFORT

Το βράδυ της Τρίτης δεν αναμετρήθηκαν μόνο η Μπαρτσελόνα με τη Γιουβέντους, για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, αλλά κι οι δύο καλύτεροι παίκτες της εποχής μας, ο Λιονέλ Μέσι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το τελικό 3-0 υπέρ των Ιταλών δεν άλλαξε πολλά πράγματα, αφού αμφότερες οι πλευρές θα συνεχίσουν στα νοκ άουτ της διοργάνωσης, όμως ο αγώνας μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε τους δύο φίλους (και ουχί εχθρούς) ξανά μαζί, αντιμέτωπους, να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους.

Νικητής κατά κράτος αναδείχθηκε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, ο οποίος με δύο γκολ από εκτέλεση πέναλτι στο... αγαπημένο γήπεδό του, το 'Καμπ Νόου', οδήγησε τη Γιουβέντους στη νίκη-ρεβάνς για την ήττα 0-2 του 1ου γύρου, όπου δεν αγωνίστηκε λόγω κορονοϊού. Στον αγώνα της Βαρκελώνης, ο 35χρονος διεθνής έδωσε τα πάντα και δεν περιορίστηκε μόνο στο ρόλο του ως επιθετικός. Βοήθησε και αμυντικά, άλλοτε με επιτυχία, άλλοτε με αποτυχία.

Για παράδειγμα, στο 1ο ημίχρονο της συνάντησης, ο Μέσι βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια και απέφυγε με μια ντρίμπλα τον Ρονάλντο στην προσπάθεια του τελευταίου να ανακτήσει την κατοχή.

Όμως στο 2ο ημίχρονο, σε μία φάση που ο Αργεντινός εφορμούσε προς τη μεγάλη περιοχή της 'γηραιάς κυρίας' και μάλιστα έχοντας κάνει 'ποδιά' στον Λεονάρντο Μπονούτσι, ο Ρονάλντο ήρθε από πίσω και του έκλεψε την μπάλα, αποτρέποντας τα χειρότερα για την ομάδα του.

Με αυτήν τη νίκη, η Γιουβέντους προσπέρασε στη βαθμολογία την Μπαρτσελόνα και θα βρεθεί στους ισχυρούς της κλήρωσης την προσεχή Δευτέρα. Η Μπαρτσελόνα θα βρεθεί στους ανίσχυρους, έχοντας χάσει και μία εκπληκτική επίδοση, αφού ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα της στον θεσμό από το 2013 (38 παιχνίδια, τελευταία ήττα από την Μπάγερν).

News 24/7

24MEDIA NETWORK