Η Τσαπεκοένσε επιστρέφει και πάλι στη ζωή

Την πρώτη τους συγκέντρωση θα έχουν σε λίγες ημέρες οι παίκτες της Τσαπεκοένσε που δεν ταξίδεψαν ή επιβίωσαν της μοιραίας πτήσης. Με ποιους θα στελεχωθεί το ρόστερ της βραζιλιάνικης ομάδας; Ποια είναι η επόμενη ημέρα του συλλόγου.

Fans of Chapecoense soccer team pay tribute to Chapecoense's players at the Arena Conda stadium in Chapeco, Brazil November 30, 2016.   REUTERS/Ricardo Moraes
Fans of Chapecoense soccer team pay tribute to Chapecoense's players at the Arena Conda stadium in Chapeco, Brazil November 30, 2016. REUTERS/Ricardo Moraes REUTERS

Ένας μήνας έχει περάσει από τη μοιραία εκείνη ημέρα που το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Τσαπεκοένσε συνετρίβη στην Κολομβία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 19 παίκτες της ομάδας.

Όπως είναι λογικό ο βραζιλιάνικος σύλλογος ακόμα δεν έχει μαζέψει τα κομμάτια του από το ατυχές συμβάν. Ωστόσο προσπαθεί. Και θέλει να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.

Την Παρασκευή λοιπόν 6 Ιανουαρίου η ομάδα θα μαζευτεί για να ξεκινήσει την προετοιμασία της ενόψει των αγωνιστικών της υποχρεώσεων που ξεκινούν στις 27 Ιανουαρίου. Μπροστάρηδες του νέου ξεκινήματος θα είναι οι Ματρινούτσιο και Νέμεμ, οι δύο παίκτες του συλλόγου που δεν βρέθηκαν στο μοιραίο αεροπλάνο. Ο ακραίος και ο μέσος δεν ταξίδεψαν προς το Μεντεγίν επειδή ήταν τραυματίες και έτσι σώθηκαν από την τραγωδία.

Τώρα η Τσαπεκοένσε ξεκινά από αυτούς και με έντεκα ακόμα νέα παιδιά που προωθούνται από την ομάδα Νέων στην πρώτη ομάδα, καθώς και άλλες ενισχύσεις και δανεικούς παίκτες. Ηδη κάποιοι έχουν υπογράψει και έχουν τεθεί στην διάθεση του Βάγκνερ Μαντσίνι. Όπως έχει υποσχεθεί ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Κάρλος Μασίνγκα, θα είναι τουλάχιστον 25 παίκτες.

Η ομάδα της Βραζιλίας θα συγκεντρωθεί την Παρασκευή στην Arena Conda. Το γήπεδό της που είναι ακόμα ο προορισμός προσκυνήματος των φιλάθλων. Εκεί θα αρχίσει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν στη Βραζιλία.

Στο μεταγραφικό κομμάτι τώρα, μεταξύ των νέων αφίξεων υπάρχουν οι Τούλιο και Μέλο (ήταν παλιά στην ομάδα), μία άλλη επιστροφή είναι αυτή του Γουέσλι Νατά, μετά το τελευταίο πρωτάθλημα με την Μπαία. Αλλά υπάρχουν και εκείνοι που έρχονται από το εξωτερικό, όπως ο Ουρουγουανός αμυντικός Θεμπάγιος που τόνισε ότι αποτελεί "τιμή να φορέσει αυτό τη φανέλα που σημαίνει τόσα πολλά" και ο πρώην παίκτης της Κορίνθιανς Αντρέι Τζιρότο, ο οποίος επέστρεψε στην χώρα του αφού έπαιξε στην Ιαπωνία με την Κιότο Σάνγκα. Όλα αυτά, περιμένοντας να πραγματοποιηθεί το όνειρο της επιστροφής των Αλαν Ρουσέλ και Νέτο, επιζώντες της τραγωδίας του Μεντεγίν.

Παράλληλα μένει να δούμε τι θα γίνει τελικά με τους σταρς που έχουν πει ότι θα φορέσουν την φανέλα της Τσαπεκοένσε. Όπως έχουν γραφτεί σε δημοσιεύματα όλο αυτό τον καιρό, οι Ροναλντίνιο, Ρικέλμε, Γκούντγιονσεν, Μαϊκόν, Ζε Ρομπέρτο, Κακά και Αντριάνο έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να βοηθήσουν το σύλλογο. Μια ενδεκάδα με τέτοιους παίκτες πάντως θα έφερνε και πάλι το χαμόγελο στα πικραμένα χείλη των οπαδών της "Τσάπε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αυτή είναι η νέα ενδεκάδα της Τσαπεκοένσε!
Αυτό είναι το νέο σήμα της Τσαπεκοένσε!
Συνθήματα ΝΤΡΟΠΗΣ στην ενός λεπτου σιγή για Τσαπεκοένσε!
Η Μπαρτσελόνα καλεί σε φιλικό την Τσαπεκοένσε!
Ήταν όλοι εκεί ΞΑΝΑ για την Τσαπεκοένσε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK