Η UEFA κατάλαβε... τη Μάντσεστερ Σίτι!

Η UEFA υποψιάστηκε ό, τι και όλος ο κόσμος όταν γνωστοποιήθηκε πως η Etihad Airways από το Άμπου Ντάμπι δίνει στη Μάντσεστερ Σίτι 400 εκατομμύρια ευρώ για δεκαετή συμφωνία που αφορά στην ονομασία του γηπέδου και τη διαφήμιση στη φανέλα: πως τα πάμπολλα χρήματα βγαίνουν από τη μία τσέπη για να μπουν στην άλλη.

Η UEFA κατάλαβε... τη Μάντσεστερ Σίτι!

Αυτή δεν είναι άλλη του Σεΐχη Μανσούρ, ο οποίο προέρχεται από το Άμπου Ντάμπι, η κυβέρνηση του οποίου είναι η ιδιοκτήτρια της αεροπορικής εταιρίας. Από την άλλη, ο αδερφός του ιδιοκτήτη της Σίτι είναι το αφεντικό στα πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα της περιοχής, συνεπώς, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία εξετάζει το θέμα της διαπλοκής.

« Έχω κάποια ερωτήματα, ναι», ανέφερε ο Ζαν Λικ Ντεέν, πρόεδρος της επιτροπής οικονομικού ελέγχου της UEFA. « Ξέρεις πού υπάρχουν προβλήματα και ποιές είναι οι διαβεβαιώσεις που πρέπει να δοθούν. Απ' την άλλη, όλοι είναι μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και αν δεν ακολουθούν τους κανόνες, δεν θα έχουν την υποστήριξη των άλλων ομάδων», πρόσθεσε επιπλέον.

Επί της ουσίας, το ποσό των 400 εκατομμυρίων, φαίνεται να έχει δοθεί για να καμφθούν οι ολοένα αυξανόμενες φωνές που κατηγορούν τη Σίτι για αλόγιστη σπατάλη. Το licensing system της UEFA δεν αφήνει τέτοια περιθώρια κι από τη στιγμή που όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες σπεύδουν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Μισέλ Πλατινί, οι οποίες αποσκοπούν στην οικονομική εξυγίανση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και των επαγγελματικών ομάδων, δεν γίνεται ο Σεΐχης Μανσούρ, απλά να κάνει το κομμάτι του...

News 24/7

24MEDIA NETWORK