Η 'βαριά ταξιαρχία' του Απόλλωνα: η κορυφαία 11άδα που είδαμε

Όταν έφευγε ο Κάτσενμπαχ από τον Απόλλωνα ερχόταν ο Νικολαΐδης. Εμείς τούς βάλαμε μαζί. Όπως άλλους 9 και μαζί τους αναπληρωματικούς τους. Με αφορμή την επιστροφή της 'ελαφράς ταξιαρχίας' στη Super League 1.

Θανάσης Κολιτσιδάκης και Ίμρε Κάτσεμπαχ πανηγυρίζουν γκολ του Απόλλωνα
Θανάσης Κολιτσιδάκης και Ίμρε Κάτσεμπαχ πανηγυρίζουν γκολ του Απόλλωνα EUROKINISSI

Μια προκαταβολική συγγνώμη την αξίζουν ο Γιώργος Καραγκούνης, αλλά και ο Λευτέρης Βελέντζας που ούτε ο ένας ούτε ο άλλος χώρεσαν στο 3-5-2 του Απόλλωνα. Του Απόλλωνα που για έβδομη φορά πανηγύρισε την άνοδό του στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, χάρη στο διπλασιασμό των νικών του επί της Ξάνθης (που υποβιβάζεται μετά από 31 χρόνια) στο μπαράζ που διεξήχθη μεταξύ της προτελευταίας στο φινάλε των πλέι άουτ ομάδας της Super League 1 και της δεύτερης στην κατάταξη όταν διεκόπη η Super League 2.

Όταν όμως ο (αγνοούμενος για τις ουγγρικές αρχές) Ίμρε Κάτσενμπαχ έχει πετύχει ένα τέτοιο γκολ στον Γιόζεφ Βάντσικ, πώς μένει απ' έξω;

Ο βραχύσωμος Μαγυάρος υπήρξε ομολογουμένως ο... Ντέταρι της Ριζούπολης από τον Δεκέμβρη του '89 ως τον Νοέμβρη του '93 παρέμεινε στην 'ελαφρά ταξιαρχία' και το ιδανικό συμπλήρωμα του πιο δυναμικού αλλά εξίσου σπουδαίου Ζόραν Γέφτοβιτς (ή Γέβτοβιτς πιο σωστά), ο οποίος σε 3,5 σεζόν συμπλήρωσε επίσης τριψήφιο αριθμό συμμετοχών, απουσιάζοντας σπάνια από τις 11άδες που έφτιαχνε είτε ο ο Γκερντ Πρόκοπ είτε ο Χρήστος Αρχοντίδης.

Στις υπόλοιπες θέσεις ο ανταγωνισμός δεν ήταν ανάλογα έντονος. Ναι μεν ο Μπέρναρντ Μπάρνιακ ήταν ιδανικό συμπλήρωμα για τον Ντέμη Νικολαΐδη και ο Νικολά Ντικουμέ ένας στράικερ με πολύ καλά νούμερα, αλλά ο Άρης Κασαραββίδης ήταν ακονισμένο βέλος στα χρόνια που μεσολάβησαν μεταξύ των δύο θητειών του στον ΠΑΟΚ και δικαίως κέρδισε τη θέση στη δυάδα των επιθετικών. Όπως επίσης 'άτι', βγαίνοντας πάντα από αριστερά, ήταν ο Μπλένταρ Κόλα με 19 γκολ στα 84 παιχνίδια της διετίας 1994-96.

Στα μετόπισθεν ο Αντώνης Μήνου πήγε ως τερματοφύλακας του Απόλλωνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ και είχε τρεις γεμάτες σεζόν, ο Κώστας Ποζαπαλίδης ήταν ο αιώνιος αρχηγός, ο Θανάσης Κολιτσιδάκης έβγαζε τον δυναμισμό που απαιτούσε η θέση, ενώ ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, πολύ πριν γίνει ένας πολύ καλός προπονητής, οργάνωνε όλους τους υπόλοιπους είτε από τη θέση του λίμπερο είτε του αμυντικού χαφ.

Οι δύο πλευρές πήγαν δικαιωματικά στον αριστεροπόδαρος Παντελή Κωνσταντινίδη, αφού οι δύο σεζόν του στον Απόλλωνα με 63 συμμετοχές και 5 γκολ έγιναν το διαβατήριο της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ, και στον πολυσύνθετο Πρέντραγκ Έρακ, που είχε τα προσόντα και κυρίως το μυαλό ν' ανταποκριθεί όπου του ζητούσε ο Γιάννης Παθιακάκης, ο Τάις Λίμπρεχτς ή ο όποιος.

Δεκτές οι ενστάσεις, αλλά αυτοί είναι καθ' ημάς οι Best-11 του Απόλλωνα που μάθαμε από τα τέλη των 80s

Η best 11 που διάλεξε το Contra.gr
Η best 11 που διάλεξε το Contra.gr CONTRA.GR

Αναπληρωματικοί: Κώστας Χαλκιάς, Πιτ Λαχανάς (γιατί έπρεπε), Λευτέρης Βελέντζας, Θεόφιλος Καρασαββίδης, Γιώργος Καραγκούνης, Μπέρναντ Μπάρνιακ, Νικολά Ντικουμέ


News 24/7

24MEDIA NETWORK