Η Βέρντερ ισοφάρισε το πιο παράξενο ρεκόρ, αλλά θα προτιμούσε την ήττα στο Μόναχο

Παρόλο που η Βέρντερ έφυγε με βαθμό από το Μόναχο και διέκοψε ένα ντροπιαστικό σερί 22 ηττών από την Μπάγερν, το 1-1 δεν ήταν ένα αποτέλεσμα που πανηγυρίστηκε στη Βρέμη.

Ο Εγκεστάιν σκοράρει το γκολ της Βέρντερ στο Μόναχο, αλλά το 1-1 με την Μπάγερν δεν πανηγυρίστηκε όσο θα περίμενε κανείς
Ο Εγκεστάιν σκοράρει το γκολ της Βέρντερ στο Μόναχο, αλλά το 1-1 με την Μπάγερν δεν πανηγυρίστηκε όσο θα περίμενε κανείς LUKAS BARTH/POOL VIA AP

Το Σάββατο ο Χανς-Ντίτερ Φλικ συμπλήρωσε 50 παιχνίδια ως πρώτος προπονητής της Μπάγερν. Στα 45 εξ αυτών η ομάδα του Μονάχου έχει κατακτήσει τη νίκη, με ποσοστό επιτυχίας που ισοδυναμεί με 90%! Έχασε μόνο σε τρία (6%), ενώ στ' άλλα δύο πήρε ένα βαθμό (4%). Το δεύτερο ήταν το 1-1 με τη Βέρντερ στην 'Allianz Arena'. Αποτέλεσμα φυσικά που θεωρήθηκε η έκπληξη του Σαββατοκύριακου.

Κανονικά δηλαδή θα έπρεπε να είναι ένα αποτέλεσμα που στο κλαμπ της Βρέμης θα πανηγυριστεί σαν νίκη, έχοντας γλιτώσει τα χειρότερα σε ματς που η κατοχή ήταν στο 71%-29% και οι συνολικές τελικές 16-7. Οι 'πράσινοι', άλλωστε, προέρχονταν από 22 διαδοχικές ήττες στα παιχνίδια με τους Βαυαρούς, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Η αμέσως προηγούμενη φορά που απέσπασαν κάτι θετικό ήταν το εντός έδρας 0-0 πριν από μια 'γεμάτη' 10ετία (11 Σεπτεμβρίου 2010). Ενδιάμεσα μάλιστα βίωσαν ορισμένες μαρτυρικές στιγμές, έχοντας ηττηθεί...

  • με 7-0 τον Δεκέμβρη του '13
  • με 6-0 τον Οκτώβριο του '14 και τον Αύγουστο του '16
  • με 6-1 τον Φλεβάρη του '13 και τον Δεκέμβρη του '19
  • με 5-0 τον Μάρτη του '16

Μολονότι πάντως διέκοψαν με γενναιότητα την αρνητικότατη παράδοση των τελευταίων δέκα ετών, το αποτέλεσμα δεν τους άφησε όσο ικανοποιημένους θα υπολόγιζε κανείς παίζοντας με μια σχεδόν άτρωτη αντίπαλο και δη στην έδρα της. Από τις αντιδράσεις των στελεχών τους, συμπεραίνουμε πως θα προτιμούσαν να είχαν χάσει στο Μόναχο, υπό την προϋπόθεση βέβαια πως θα είχαν βρει ήδη νίκες σε κάποια από τα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος. Τα οποία έληξαν επίσης με 1-1!

Η πέμπτη σερί ισοπαλία μ' ένα γκολ κατέστησε τη Βέρντερ τη μόλις δεύτερη ομάδα στα χρονικά της Bundesliga που πέτυχε κάτι ανάλογο, επαναλαμβάνοντας μια επίδοση που η Μπάγερ Λεβερκούζεν κρατούσε από τη δυτικογερμανική ποδοσφαιρική σεζόν 1980-81 έχοντας μείνει στο 1-1 με τη Μόναχο 1860, την Μπόχουμ, την Ντούισμπουργκ, τη Νυρεμβέργη και την Κολονία. Προτού ταξιδέψει στο Μόναχο για τη mission impossible, η Βέρντερ προερχόταν από το 1-1 με τη Φράιμπουργκ, το 1-1 με τη Χοφενχάιμ, το 1-1 με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και το 1-1 με την Κολονία.

"Τώρα έχουμε πιθανώς το δεύτερο πιο βαρετό ρεκόρ στην ιστορία", υποστήριξε ο προπονητής της Βέρντερ Φλόριαν Κόχφελντ, συμπληρώνοντας πως "το μοναδικό πράγμα που είναι ακόμη πιο βαρετό είναι να παίζεις για το 0-0". Ούτε ο Φρανκ Μπάουμαν, ο αθλητικός διευθυντής του κλαμπ, δήλωσε περήφανος "για το ρεκόρ των πέντε ισοπαλιών" με το ίδιο σκορ. Τους νοιάζει κυρίως αμφότερους το γεγονός πως η Βέρντερ είναι στην 9η θέση με 11 βαθμούς σε 8 αγωνιστικές και όχι ψηλότερα στην κατάταξη.

Αν την Παρασκευή στην έδρα της Βόλφσμπουργκ (των 5 ισοπαλιών στους 8 εφετινούς αγώνες) σημειωθεί το ίδιο σκορ, η Βέρντερ θα έχει καταρρίψει το πιο παράδοξο ρεκόρ στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Για τις 8 σερί ισοπαλίες που η Βάλντχοφ Μανχάιμ μέτρησε από τις 9 Μαρτίου ως τις 19 Απριλίου του 1985 υπάρχει δρόμος ακόμη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK