Η video... μονομαχία ΑΕΚ-ΠΑΟΚ κρίνει κούπα!

Η εκδίκαση της έφεσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην πρωτόδικη ποινή για όσα έγιναν στην Τούμπα κράτησε σχεδόν 8 ώρες. Ποια ήταν τα επιχειρήματα του «Δικεφάλου του Βορρά» και της ΑΕΚ, τι αίσθηση αποκόμισαν οι "μονομάχοι", τι εκτιμούν οι αρμόδιοι ρεπόρτερ και γιατί τα επίμαχα video μπορεί να κρίνουν τα πάντα (Photo+Video).

Η video... μονομαχία ΑΕΚ-ΠΑΟΚ κρίνει κούπα!
aek paok geniki

Η νομική υπηρεσία του ΠΑΟΚ περίμενε υπομονετικά την παραλαβή του οπτικού υλικού από τις κάμερες που εποπτεύει η Ελληνική Αστυνομία, κάτι που φάνηκε από το τρόπο που χάραξε την υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε στην έφεση. Οι ασπρόμαυροι δεν απομόνωσαν κομμάτι του, αλλά το παρέδωσαν αυτούσιο, θεωρώντας πως αν εξεταστεί, άπαντες θα διαπιστώσουν τους λάθος χειρισμούς που έγιναν μέχρι την απόφαση για την οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες και λειτουργούν με την Ελληνική Αστυνομία να έχει την αποκλειστική χρήση, δεν ήταν διαθέσιμο από την επόμενη της αναμέτρησης. Οι ιθύνοντες της ασπρόμαυρης ΠΑΕ ακολούθησαν το «πρωτόκολλο» για να το παραλάβουν και αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε στα χέρια τους την 31η Μαρτίου.

ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ

Κατά την διάρκεια της εξέτασης της έφεσης, είδαν το φως της δημοσιότητας δυο κομμάτια αυτού του οπτικού υλικού. Το ένα ήταν υλικό περίπου πέντε λεπτών και σε αυτό, το «βάρος» έχει πέσει στην είσοδο του Γιώργου Κομίνη στα αποδυτήρια και το πέρασμα του Ιβάν Σαββίδης από εκείνο το σημείο (δεν υπάρχει άλλο σημείο να περάσει για να βγει από το γήπεδο) , με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ να κινείται προς την πόρτα των αποδυτηρίων. Το δεύτερο είναι και αυτό περίπου πέντε λεπτών, και αποτελείται από κομμάτια του αρχικού οπτικού υλικού.

Είναι το βίντεο που ζήτησε ο ΠΑΟΚ να δει «επί τόπου» η έδρα, με τη νομική υπηρεσία του «Δικεφάλου του βορρά» να στέκεται σε αντιδράσεις ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ λίγο μετά την προσωρινή διακοπή και τις κινήσεις του Γιώργου Κομίνη με σκοπό την επανέναρξη της αναμέτρησης, που φέρνουν τις αντιδράσεις της ΑΕΚ, και κυρίως του Βασίλη Δημητριάδη.

Οι ασπρόμαυροι στέκονται αρκετά στους χειρισμούς του διαιτητή Κομίνη και το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί σημείο τριβής με την ΑΕΚ. Μάλιστα θεωρούν πως η πλευρά των κιτρινόμαυρων κάνει συνεχώς «βήματα πίσω» κάθε φορά που βγαίνει ένα επιπλέον στοιχείο. Ο ΠΑΟΚ υποστήριζε πως ο Κομίνης βγήκε από τα αποδυτήρια, με το βοηθό του να είναι στην πλάτη του και να ετοιμάζονται. Η ΑΕΚ έλεγε πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Στο βίντεο ο Κομίνης βγαίνει με τον βοηθό του από τα αποδυτήρια.

Ο ΠΑΟΚ υποστήριζε πως ο Κομίνης σφύριξε, αφού είχε στείλει τον Στυλιαρά για να ελέγξει τον αγωνιστικό χώρο και είχε πάρει το οκ. Η ΑΕΚ έλεγε πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Στο βίντεο, στο οποίο δεν υπάρχει ήχος (δεν υπάρχουν μικρόφωνα, μόνο κάμερες) ο Κομίνης βάζει τη σφυρίχτρα στο στόμα. Η ΑΕΚ αρχικά έλεγε πως «δεν ακούσαμε σφύριγμα» και μετά το βίντεο είπε πως «το σφύριγμα δεν ήταν για να ετοιμαστούν οι ομάδες».

Ενα ακόμα σημείο στο οποίο στέκονται οι ασπρόμαυροι έχει να κάνει συνολικά με το οπτικό υλικό. Από τη μια η ΑΕΚ επιμένει να μην γίνει δεκτό και από την άλλη στέκεται σε ένα κομμάτι αυτού. Στον ΠΑΟΚ, τονίζουν πως στην έδρα έχει κατατεθεί όλο το οπτικό υλικό, διάρκειας τεσσάρων ωρών. Δεν έχει «κοπεί» κάτι. Ακόμα και το σημείο του βίντεο στο οποίο στέκεται η ΑΕΚ (που δεν δέχεται να εξεταστεί το βίντεο) είναι στα χέρια της έδρας από τον ΠΑΟΚ.

Στον ΠΑΟΚ, σημειώνουν πως μετά από κάθε μια κίνησή τους, η ΑΕΚ «αναδιπλώνεται» και αλλάζει στρατηγική, κατεύθυνση και... άποψη για τα γεγονότα.

Στον «Δικέφαλο του βορρά» έριξαν από τη πρώτη στιγμή το βάρος τους στο διαιτητή Κομίνη, αναφορικά με τους χειρισμούς τους μέχρι την απόφασή του για την οριστική διακοπή, διότι τα όσα έγιναν μετά την επίτευξη του γκολ του Βαρέλα, έφεραν την προσωρινή διακοπή της αναμέτρησης.

Στον ΠΑΟΚ «φωνάζουν» για το τρόπο με τον οποίο αυτή μετατράπηκε σε οριστική και προσπαθούν μέσω οπτικού υλικού να φέρουν τον Κομίνη προ των ευθυνών του. Οι «φωνές» του ΠΑΟΚ για κλήση του Κομίνη δεν εισακούστηκαν, αν και σε αυτό το κομμάτι οι ασπρόμαυροι επέμειναν.

ΠΩΣ ΠΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΑΕΚ

Σήκωσε... σκόνη το βίντεο του ΠΑΟΚ απ' τα αποδυτήρια της Τούμπας έπειτα από τη διακοπή του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι "ασπρόμαυροι" θεωρούν ότι οι στιγμές που καταγράφηκαν στις κάμερες κάνουν την Ένωση να... τρέμει και είναι αρκετές ώστε να "πέσει" η πρωτοδίκη απόφαση του δικαστή Καποδίστρια.

Εδώ, όμως, έρχεται το ερώτημα του τι εκδικάζεται τελικά σε αυτή την υπόθεση. Η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με περίστροφο στη ζώνη στον αγωνιστικό χώρο ή το... χαμόγελο του Άνταμ Τζανετόπουλου, έπειτα από 2 ώρες και 17 λεπτά έξω απ' τα αποδυτήρια, που κάνει το γύρο του διαδικτύου;

Η ΑΕΚ, όπως από την αρχή της υπόθεσης, κρατάει τη στάση του ισχυρού στα γεγονότα και δεν έδειξε να πτοείται από το επίμαχο βίντεο, παρά την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να μεταφέρει το θέμα εντός των αποδυτηρίων, ενώ η διακοπή ήρθε σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση μετά τα συμβάντα εντός των τεσσάρων γραμμών και πήρε διεθνείς προεκτάσεις.

Υπάρχει επίσης και το ακόλουθο βιντεο με τον Ιβάν Σαββίδη να επιχειρεί να προσεγγίσει τα αποδυτήρια των διαιτητών στην Τούμπα.

Όπως είπε και ο Μηνάς Λυσάνδρου, φανερώνοντας τη στάση της ΑΕΚ, δηλαδή ότι δεν κρίνονται τα αποδυτήρια, αλλά το ματς που διεκόπη εξαιτίας της εισβολής Σαββίδη με το όπλο κι όχι γιατί η Ένωση είπε ότι υπήρξε τρομοκρατία στα αποδυτήρια.

Στο δικαστήριο, λοιπόν, κρίνεται αν μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπαίνει με το όπλο μέσα σε γήπεδο. Από το βράδυ της 11ης Μαρτίου η ΑΕΚ επιμένει ότι οι ποδοσφαιριστές ήταν κλεισμένοι στα αποδυτήρια κοντά στα 40 λεπτά μέχρι να βγει ο πρώτος και πως κανείς δεν μπορεί να κρίνει την ψυχολογική κατάσταση των παικτών μέσω ενός βίντεο.

Πρωτόδικα, άλλωστε και χωρίς την ύπαρξη βίντεο, ο Λυσάνδρου είχε υποστηρίξει ότι το ίδιο γεγονός δεν επηρεάζει copy-paste όλους, ο ένας παίκτης μπορεί να γελάει, ο άλλος να κρύβεται.

Είτε με βίντεο είτε χωρίς, λοιπόν, και παρότι στον ΠΑΟΚ υποστηρίζουν ότι ο Κομίνης σφύριξε να βγουν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι κάπου στον κόσμο θα παιζόταν ποδόσφαιρο μετά τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο με την εισβολή και το όπλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK