ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η βιτρίνα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη

Μιραλάς, Τζιμπούρ, Παπαδόπουλος και Τοροσίδης αποτελούν μία τετράδα ποδοσφαιριστών που έχουν τσεκάρει ξανά και ξανά οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι. Ο Δ.Χριστοφιδέλλης γράφει για τις δυνατότητες που έχει ο Ολυμπιακός να πουλήσει εκτός από το να αγοράσει.

Η βιτρίνα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη

Ο Κέβιν Μιραλάς, ο Ράφικ Τζιμπούρ, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Βασίλης Τοροσίδης αποτελούν τη… «βιτρίνα» του Ολυμπιακού. Είναι οι τέσσερις ποδοσφαιριστές που, όπως έδειξε και η… έλευση των ξένων σκάουτ μέσα στην περίοδο, απασχολούν περισσότερο τους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Υπήρξε μάλιστα και έμπρακτο ενδιαφέρον το χειμώνα για τον Βέλγο επιθετικό και τον Αλγερινό στράικερ, αλλά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν μπήκε σε διαδικασία συζήτησης και διαπραγμάτευσης. Η πραγματικότητα είναι, ότι η πολύ καλή παρουσία των «ερυθρολεύκων» στους ομίλους του Champions League, αλλά και οι εμφανίσεις τους στο Europa League, με εξαίρεση το τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα με τη Μέταλιστ στο Φάληρο, ανέβασε τις «μετοχές» πολλών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Εκπρόσωποι ευρωπαϊκών ομάδων τσέκαραν ξανά και ξανά τους παίκτες που τους ενδιέφεραν, έχουν κάνει ήδη τις εισηγήσεις τους στους συλλόγους τους και από τα μέσα Μαϊου κι έπειτα θα φανεί, αν το ενδιαφέρον θα εξελιχθεί και σε επίσημες προτάσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα συζητήσουν οποιαδήποτε πρόταση τους ικανοποιεί οικονομικά, ενώ είναι ηλίου φαεινότερο πως ενδεχόμενες παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών θα κρίνουν και τον αριθμό εκείνων που θα πρέπει να αποκτηθούν. Οπότε είναι πολύ νωρίς για να πει κάποιος πως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί μόνο τρεις-τέσσερις προσθήκες στο ρόστερ του, τη στιγμή μάλιστα που παραμένει θολό το τοπίο για αρκετούς από τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι ή αγωνίζονται ως δανεικοί.

Αξίζει, όμως, να δούμε ποιοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαια (δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα οι ελεύθεροι και δανεικοί) βρίσκονται στο στόχαστρο ευρωπαϊκών συλλόγων και ποιες ομάδες απασχολούν.

Για τον Κέβιν Μιραλάς εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον τον περασμένο Ιανουάριο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπως και η Φούλαμ, ενώ τον Βέλγο επιθετικό έχουν παρακολουθήσει επίσης εκπρόσωποι των Τότεναμ, Άστον Βίλα, Νιούκαστλ, Έβερτον, Σάντερλαντ, Στόουκ Σίτι, ΚΠΡ, Σάλκε, Γκλάντμπαχ, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Τορίνο. Να θυμίσουμε, πως ο 25χρονος ποδοσφαιριστής έχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ράφικ Τζιμπούρ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της Λιλ, της Μαρσεϊγ, αλλά κυρίως συλλόγων της Τουρκίας (Φενερμπαχτσε και Μπεσίκτας). Τον περασμένο Αύγουστο υπήρξε κρούση και από ομάδα της Τουρκίας, ενώ το τελευταίο διάστημα φαίνεται να απασχολεί και σύλλογο της Κίνας. Η ρήτρα αποδέσμευσης του Αλγερινού σέντερ φορ είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Τον Αβραάμ Παπαδόπουλο έχουν παρακολουθήσει σκάουτ της Τζένοα, της Σεβίλλης, της Νιούκαστλ , της Μπορούσια Ντόρτμουντ, της Βέρντερ Βρέμης, αλλά και της Γιουβέντους. Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός ανανέωσε το συμβόλαιό του το περασμένο καλοκαίρι (έως τον Ιούνιο του 2015), στο οποίο τοποθετήθηκε ρήτρα ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Ο Βασίλης Τοροσίδης φέρεται να απασχολεί περισσότερο συλλόγους της Γερμανίας (Βέρντερ Βρέμης και Βόλσμπουργκ), ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από τη Γαλλία.

Πολλά βλέμματα συγκέντρωσε και ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος είχε εξαιρετική παρουσία σε ρόλο αμυντικού μέσου. Τον διεθνή ποδοσφαιριστή παρακολούθησαν άνθρωποι της Στουτγκάρδης και της Βόλσμπουργκ. Η ρήτρα παραχώρησης του 26χρονου ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Από εκεί και πέρα, για τον Μέγερι υπάρχει ενδιαφέρον από την Γερμανία (Σάλκε και Βόλσμπουργκ), για τον Φουστέρ από την Τουρκία (Φενερμπαχτσε), για τον Χολέμπας από τη Γερμανία (Στουτγκάρδη) και το Βέλγιο (Μπριζ), για τον Ντιόγκο από την πατρίδα του (Παλμέιρας), την Ιαπωνία και την Κίνα και για τον Φετφατζίδη (παρόλο που δεν είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής) από την Ιταλία (Τζένοα) και τη Γερμανία (Χόφενχαϊμ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK