Η Βραζιλία άνοιξε πόλεμο με τους οπαδούς της

Η ισοπαλία 0-0 με τη Βενεζουέλα μοιάζει με καταστροφή για την Βραζιλία ή έστω με σοβαρή σεισμική δόνηση. Οι αναταράξεις συνεχίζονται.

Brazil's Gabriel Jesus, center, waits for the referee to decide on the validity of his goal with teammates Roberto Firmino, left, and Philippe Coutinho, right, during a Copa America Group A soccer match at the Arena Fonte Nova in Salvador, Brazil, Tuesday, June 18, 2019. Referee Julio Bascunan, not in picture, annulled Gabriel Jesus' goal due to an offside position. Firmino and Coutinho also had goals disallowed during the match. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Γκαμπριέλ Ζεσούς, Φιρμίνιο και Κουτίνιο στέκουν αμήχανοι μετά την γκέλα AP

Το παιχνίδι τελείωσε. Τώρα ξεκινάει ο πόλεμος για την Βραζιλία, την οικοδέσποινα του φετινού Copa America, που μόλις στο δεύτερο της ματς, έκανε την πρώτη της γκέλα, φέρνοντας ισοπαλία 0-0 με την Βενεζουέλα. Η Σελεσάο έφτασε τρεις φορές στην πηγή χωρίς να πιει νερό, με τον Φιρμίνιο να βρίσκει δίχτυα, έχοντας όμως κάνει επιθετικό φάουλ και τους Ζεσούς-Κουτίνιο επίσης να σκοράρουν, με το VAR να δίνει και στις δυο περιπτώσεις, αρνητική ετυμηγορία.

Η Βενεζουέλα χωρίς να εντυπωσιάσει, κατάφερε να παρατάξει αμυντικό τείχος και να μετατρέψει την επιθετική πολυφωνία της Βραζιλίας σε μια ξεκούρδιστη ορχήστρα, που εκτός της- φλύαρης- κατοχής μπάλας, δεν είχε να επιδείξει κάτι παραπάνω. Γι' αυτό και οι αποδοκιμασίες, που έγιναν ιδιαίτερα έντονες στο τέλος του ημιχρόνου, μοιάζουν τουλάχιστον αναμενόμενες, σαν ένα sequel όσων συνέβησαν στο παιχνίδι με την Βολιβία.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της Βραζιλίας προσπάθησε γι' ακόμα μια φορά να διαχειριστεί την κατάσταση όσο πιο διπλωματικά γινόταν, υπογραμμίζοντας την παρουσία του ελέφαντα στο δωμάτιο, χωρίς όμως να χάνει την πίστη στους παίκτες του, που το άγχος μοιάζει να κάνει τα πόδια τους ασήκωτα. "Ναι, ανησυχώ για όσα συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες μου δεν είναι αναίσθητοι. Αλλά πρέπει να ξέρουμε πως να διαχειριστούμε αυτή την εχθρική ατμόσφαιρα. Στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισα να ζητάω από τους παίκτες μου να αλλάζουν πάσες, να εκμεταλλεύονται τους κενούς χώρους. Αυτός είναι ο τρόπος που παίζουμε, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Αλλά πρέπει να τα καταφέρουμε να δουλέψουμε υπό πίεση, αυτή είναι η πρόκληση μας. Πρέπει να κατανοήσουμε τους fans, θέλουν να μας δουν να σκοράρουμε. Αν ήμουν κι εγώ στη θέση τους θα ήθελα το ίδιο, είναι κατανοητό", δήλωσε ο Τίτε.

Πόσες φορές ακόμα θα ακούσουμε φράσεις όπως 'εχθρική ατμόσφαιρα' και 'πίεση' και 'ανησυχία' από τους ανθρώπους της Βραζιλίας; Η ομάδα μοιάζει να έχει κληθεί να δώσει εξετάσεις μπροστά στους οπαδούς της, στην έδρα της, στη χώρα της. Και αυτή η 'κριτική επιτροπή' απλά δεν μπορεί να δώσει άλλη πίστωση χρόνου στην ομάδα του Τίτε. Πώς αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση οι παίκτες; Ο Τιάγκο Σίλβα ήταν ο πρώτος που έβγαλε παράπονο: "Κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζαμε τις αποδοκιμασίες. Εκείνοι είχαν ελάχιστες ευκαιρίες, τους πιέσαμε πάρα πολύ. Ήταν όμως πολύ δύσκολο να παίξουμε αποτελεσματικά, γιατί εκείνοι ήταν κλεισμένοι στην άμυνα. Κάποιες φορές βιαστήκαμε να αλλάξουμε την τελευταία πάσα, προσπαθήσαμε να παίξουμε γρήγορα και δεν τα καταφέραμε. Όσο το ματς εξελισσόταν, χάσαμε την αυτοπεποίθηση μας. Αλλά πιστεύω ότι ως σύνολο παίξαμε καλά. Όταν δεν σκοράρεις σε ένα παιχνίδι, το αποτέλεσμα πάντα μοιάζει με αποτυχία". Ο Φελίπε Λούις ήταν λίγο περισσότερο δηκτικός: "Αν οι οπαδοί δεν μας βοηθάνε, αν φωνάζουν 'όλε!' σε προσπάθειες του αντιπάλου, τότε η μόνη χαμένη ομάδα, θα είναι η Βραζιλία".

Αν αυτή η κατάσταση δεν θυμίζει πόλεμο ή έστω προμήνυμα πολέμου μεταξύ της ομάδας της Βραζιλίας και των οπαδών της, τότε κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι πραγματικά συμβαίνει και ποιον ωφελεί αυτό το κλίμα αμηχανίας. Ζητείται θαύμα, πριν ή μετά τη συνάντηση με τους καμικάζι Περουβιανούς στον αγωνιστικό χώρο.

~~~

Έτοιμος για ξενύχτια με Copa America; 250+ στοιχήματα σε κάθε αγώνα & επιλογές για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ στο Stoiximan.gr!

News 24/7

24MEDIA NETWORK