Η Βραζιλία του ’70 υποκλίνεται στον Ροναλντίνιο

Οι συγκρίσεις του Ροναλντίνιο με τον Πελέ έχουν αρχίσει. Ο μεν Βραζιλιάνος άσος, όμως, είναι εν ενεργεία και τα κατορθώματά του δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ το "μαύρο διαμάντι" έχει διαγράψει την δικιά του πορεία.

Η Βραζιλία του ’70 υποκλίνεται στον Ροναλντίνιο
Οι συγκρίσεις του Ροναλντίνιο με τον Πελέ έχουν αρχίσει. Ο μεν Βραζιλιάνος άσος, όμως, είναι εν ενεργεία και τα κατορθώματά του δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ το "μαύρο διαμάντι" έχει διαγράψει την δικιά του πορεία.

Οι πλέον κατάλληλοι για να κάνουν τις όποιες συγκρίσεις είναι οι άνθρωποι που έχουν παρακολουθήσει και τους δύο ποδοσφαιριστές. Δύο από αυτούς, οι Τοστάο και Ριβελίνο, συμπαίκτες του Πελέ στην Βραζιλία του 1970, της ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μεξικό και για πολλούς είναι η καλύτερη ομάδα που έχει αγωνιστεί στον πλανήτη, υποκλίνονται στο μεγαλείο του άσου της Μπαρτσελόνα.

"Ο Ροναλντίνιο βρίσκεται σ’ ένα σημείο όπου μπορεί να μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πέντε καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Αυτήν την περίοδο φαίνεται πως είναι ένα επίπεδο υψηλότερα από τους άλλους κι αυτό είναι αναμφισβήτητο", δήλωσε ο Τοστάο, ο μεγάλος επιθετικός της Κρουζέιρο και της Βάσκο ντα Γκάμα, του οποίου οι σοβαροί τραυματισμοί τον ανάγκασαν να διακόψει την καριέρα του στα 26 του χρόνια.

Από την πλευρά του, ο Ριβελίνο, ο οποίος συγκαταλέγεται στους 100 κορυφαίους παίκτες της ιστορίας, επιλεγμένους από τον ίδιο τον Πελέ, τόνισε: " Πιστεύω ότι η σύγχρονη Βραζιλία μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη από τη δική μας. Ο Ροναλντίνιο διανύει μία εκπληκτική περίοδο. Οσα κάνει με την Μπαρτσελόνα έχουν εντυπωσιάσει όλον τον κόσμο".

Στην άκρη οι εγωισμοί λέει ο Παρέιρα

Η παλιά φρουρά μπορεί να αποθεώνει τον Ροναλντίνιο και τις ικανότητες του, αλλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός των "καριόκας", Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα, προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας.

"Εάν δεν καταφέρουμε να κοντρολάρουμε τον εγωϊσμό των παικτών μας, τότε η Βραζιλία σίγουρα δεν θα κερδίσει το 6ο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα που καλούμαστε να επιτύχουμε. Να πείσουμε όλους τους παίκτες μας, που είναι αστέρια παγκόσμιας κλάσης, να δουλέψουν για το σύνολο και τον κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας".

Ο Παρέιρα επίσης μίλησε και για τον χαρακτηρισμό του φαβορί, που έχει ήδη δοθεί στους Βραζιλιάνους: "Πολλά ήταν τα φαβορί στο παρελθόν, που δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον τίτλο, όπως η Ουγγαρία το 1954 και η Ολλανδία το 1974. Θα υπάρξουν 14 χώρες της Ευρώπης εναντίον της Βραζιλίας και της Αργεντινής. Όλοι θα είναι εναντίον της Βραζιλίας, αφού εάν καταφέρουμε και κερδίσουμε τον έκτο τίτλο μας, θα δημιουργηθεί τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους. Διαφορά που θα χρειαστεί 200 ή 300 χρόνια να καλυφθεί...".

News 24/7

24MEDIA NETWORK