Η ξεχωριστή αφιέρωση του Σίλβα στο ισπανικό "αντίο" του

O τέταρτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ισπανίας Νταβίντ Σίλβα αποχαιρέτησε τη διεθνή δράση μέσω μίας συγκινητικής επιστολής όπου ξεχωρίζουν τα λόγια του για τον Λουίς Αραγονές.

Spain's David Silva listens to the national anthems before an international friendly soccer match between Spain and Tunisia in Krasnodar, Russia, Saturday, June 9, 2018. (AP Photo)
Spain's David Silva listens to the national anthems before an international friendly soccer match between Spain and Tunisia in Krasnodar, Russia, Saturday, June 9, 2018. (AP Photo) AP PHOTO

Από το 2006 και μετά υπηρετούσε αδιάλειπτα την εθνική Ισπανίας και πέρα από τους τρεις μεγάλους τίτλους που πανηγύρισε μαζί της (Euro 2008 & 2012, Μουντιάλ 2010), θα έχει να καμαρώνει για το γεγονός πως είναι και τέταρτος σκόρερ αυτή τη στιγμή στην ιστορία της "φούρια ρόχα" με 35 γκολ.

Το πλήρωμα του χρόνου ωστόσο ήρθε και για τον Νταβίντ Σίλβα που αποχώρησε επίσημα από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, με τον άσο της Μάντσεστερ Σίτι λέει αντίο μέσω γραπτής επιστολής όπου έκανε και ειδική αναφορά στον Λουίς Αραγονές, τον άνθρωπο που άνοιξε το δρόμο για τις επιτυχίες της εθνικής μέσω της κατάκτησης του Euro 2008.

"Είχα σκέψεις για αρκετές εβδομάδες πριν πάρω την απόφαση να σταματήσω από την εθνική Ισπανίας. Ήταν μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις στην καριέρα μου χωρίς αμφιβολία.

Είμαι χαρούμενος με αυτά που πέτυχα και έζησα ένα όνειρο μαζι με μία ομάδα που θα τη θυμούνται για πάντα", τόνισε μεταξύ άλλων ο Σίλβα και πρόσθεσε με νόημα:

"Είμαι γεμάτος συναισθήματα και ευγνώνων για όλες τις στιγμές και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα. Όπως για παράδειγμα τον Λουίς Αραγονές, έναν δάσκαλο που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ".

Σημειώνεται πως ο Αραγονές ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς προπονητές που έχει βγάλει το ισπανικό ποδόσφαιρο και εκείνος που οδήγησε την "φούρια ρόχα" στην κορυφή της Ευρώπης το 2008, με το θάνατό του το 2014 (σε ηλικία 75 ετών) να σκορπίζει θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK