Η υπόσχεση του Νεϊμάρ που μπορεί να κρατήσει τον Μέσι στο Camp Nou

Ο Νεϊμάρ κράτησε το λόγο του προς την Παρί Σεν Ζερμέν και η γαλλική ομάδα τον δικό της. Μια συμφωνία κυρίων στο Παρίσι που ενδέχεται να λειτουργήσει ως προπομπός για την παραμονή του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα.

Ο Νεϊμάρ της Παρί Σεν Ζερμέν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση με τη Σεντ Ετιέν για τα προημιτελικά του Coupe de la Ligue 2019-2020 στο 'Παρκ ντε Πρενς', Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020
Ο Νεϊμάρ της Παρί Σεν Ζερμέν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση με τη Σεντ Ετιέν για τα προημιτελικά του Coupe de la Ligue 2019-2020 στο 'Παρκ ντε Πρενς', Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να μοίραζε ασίστ αβέρτα το βράδυ της Κυριακής στο 'Madrigal', για το 4-1 της Μπαρτσελόνα επί της Βιγιαρεάλ, ωστόσο όπως πρόσφατα διαβάσατε στο Contra.gr οι σχέσεις του με την διοίκηση των 'μπλαουγκράνα' βρίσκονται σε οριακό σημείο. Τέτοιο ώστε να σκέφτεται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να ψάξει για νέα επαγγελματική στέγη το καλοκαίρι του 2021, όταν και ολοκληρώνεται η τρέχουσα συνεργασία του με τους Καταλανούς.

Τα προβλήματα του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα είναι πολλά, τουλάχιστον όπως τα λογίζεται ο Αργεντίνος σταρ. Ένα από αυτά αφορά την ολιγωρία της διοίκησης σχετικά με την μεταγραφική πολιτική της ομάδας. Εν ολίγοις ο Μέσι θεωρεί πως δεν γίνονται κινήσεις τέτοιες που μπορούν να φέρουν την Μπαρτσελόνα σε θέση ισχύος, ιδίως στην Ευρώπη και το Champions League.

O Pulga ήταν αρκετά ενοχλημένος με το γεγονός πως ο Μπαρτομέου δεν είχε εξαντλήσει τις πιθανότητες επιστροφής του Νεϊμάρ το περσινό καλοκαίρι, ενώ οι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση έμοιαζαν περιορισμένες και τους τελευταίους μήνες. Όμως στην υπόθεση αυτή μοιάζει να διαμορφώνεται μια άλλη τροπή. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην Ιβηρική, ο Βραζιλιάνος σταρ έχει πολλές πιθανότητες να ξαναπαίξει με την φανέλα της Μπαρτσελόνα τη νέα σεζόν.

Η AS μάλιστα υποστηρίζει πως επί της ουσίας επιτεύχθηκε συμφωνία ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα για την μεταγραφή του Νεϊμάρ. Ένα deal ύψους 170 εκατ. ευρώ, αν και δεν ξεκαθαρίζεται αν πρόκειται για... προ κορονοϊού τιμή.

Το προηγούμενο καλοκαίρι φέρεται να υπήρξε μια συμφωνία κυρίων ανάμεσα στη γαλλική ομάδα και τον παίκτη. Αν ο Νεϊμάρ έμενε συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του και βοηθούσε τους Παριζιάνους να κατακτήσουν τίτλους, διαγράφοντας και μια καλή πορεία στο Champions League, θα του δινόταν η ευκαιρία να επιστρέψει στην Βαρκελώνη το φετινό καλοκαίρι.

Ο Νεϊμάρ αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τραυματισμού στην διάρκεια της σεζόν, ωστόσο πρόλαβε να σκοράρει 18 γκολ, μοιράζοντας και 10 ασίστ, σε μόλις 22 συμμετοχές και 1906 αγωνιστικά λεπτά. Η Παρί είναι ήδη πρωταθλήτρια και στα προημιτελικά του Champions League, με την διοίκηση του γαλλικού συλλόγου να θεωρεί πως τήρησε την υπόσχεση του...

Έτσι, η ο δρόμος για την επιστροφή του Νεϊμάρ στο Camp Nou είναι πλέον ορθάνοιχτος. Και μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για την αλλαγή κλίματος στις σχέσεις του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα. Πολλοί θεωρούν πως το 'πάγωμα' των διαπραγματεύσεων που επέλεξε ο Αργεντίνος για την επέκταση του συμβολαίου αποτελεί πρωτίστως έναν μοχλό πίεσης προς την διοίκηση, εν είδει τελεσιγράφου, και λιγότερο μια πραγματική απειλή αποχώρησης. Αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, θα φανεί εν πολλοίς εφόσον πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του Νεϊμάρ, φέρνοντας τον Μέσι ένα βήμα πιο κοντά στην παραμονή του στο Camp Nou.

News 24/7

24MEDIA NETWORK