Η ζωή χωρίς Ανσαριφάρντ και Μασούντ

Τι χάνει ο Πανιώνιος σε περίπτωση που πουλήσει σ' αυτήν τη μεταγραφική περίοδο τόσο τον Καρίμ Ανσαριφάρντ όσο και τον Σοτζέι Μασούντ; Η συνεισφορά των Ιρανών στο σκοράρισμα, στη δημιουργία αλλά και στο ξύλο δεν μπορεί να αναπληρωθεί εύκολα. Αριθμοί και αποδείξεις.

Η ζωή χωρίς Ανσαριφάρντ και Μασούντ
masud ansarifard

Να πουλήσει λοιπόν τους δύο Ιρανούς σταρ σ' αυτή τη μεταγραφική περίοδο ο Πανιώνιος. Δεν το κρύβουν, άλλωστε, στην Πλατεία ότι αυτό θέλουν και προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζονται. Δεν τους ψέγει κανείς, γιατί πολύ απλά, όπως το έχουν δηλώσει και οι ίδιοι οι διοικούντες τον Ιστορικό, αυτό που προέχει είναι η οικονομική εξυγίανση της ομάδας. Και εξυγίανση χωρίς πωλήσεις δεν μπορεί να γίνει.

Ολα αυτά καλά και θεμιτά. Αν όμως ο Πανιώνιος παραχωρήσει μέχρι το τέλος του Γενάρη και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και τον Σοτζέι Μασούντ θα χάσει το 50% της αγωνιστικής του ισχύος, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με το εκτελεστικό/δημιουργικό κομμάτι. Δεν πρόκειται ούτε για σχήμα λόγου ούτε για αυθαίρετη προσέγγιση αλλά για την ωμή πραγματικότητα όπως προκύπτει από την ξερή αλλά πάντοτε αληθινή γλώσσα των αριθμών.

ΓΚΟΛ

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ και ο Σοτζέι Μασούντ έχουν πετύχει μέχρι στιγμής τα 9 από τα 19 γκολ του Πανιωνίου στο εφετινό πρωτάθλημα. Τουτέστιν το 47.3% των τερμάτων του Ιστορικού έχει έλθει από τα πόδια ή το κεφάλι των Ιρανών επιθετικών του. Μάλιστα οι δυο τους έχουν και σχετικά καλά ποσοστά ευστοχίας αφού ο Ανσαριφάρντ βρίσκει δίχτυα αλλά 5,8 τελικές ενώ ο Μασούντ σκοράρει ανά 5.3 τελικές πράγμα που σημαίνει ότι αμφότεροι δεν σπαταλούν πολλές ευκαιρίες για να νικήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το εκτελεστικό κομμάτι λοιπόν της επίθεσης του Πανιωνίου είναι απόλυτα εξαρτημένο από το ασιατικό δίδυμο. Ο Μπεν, ο Φούντας και ο Ρισβάνης έχουν πετύχει από δύο γκολ έκαστος αλλά φυσικά ουδείς από αυτούς είναι ο κλασικός σκόρερ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Αν και ο όρος ασίστ στο ποδόσφαιρο είναι μάλλον παρεξηγημένος, πλέον χρησιμοποιείται και αξιολογείται με προσοχή από τους προπονητές. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του Πανιωνίου στις τελικές πάσες έχει φτάσει τον αριθμό 10 (υπάρχουν και γκολ που προέρχονται από καθαρά ατομικές ενέργειες ή λάθη των αντιπάλων) με τους Ανσαριφάρντ και Μασούντ να έχουν προσφέρει τις 5 από αυτές. Κοινώς το 50% των ασίστ προέρχονται και πάλι από τα πόδια τα δικά τους. Ποιος θα αναπληρώσει αυτή τη δημιουργία στην περίπτωση που οι Ιρανοί αναχωρήσουν για άλλες πολιτείες; Αυτή και αν είναι δυνατή σπαζοκεφαλιά για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δεν χρειάζεται πολλή μελέτη εδώ. Οι Ανσαριφάρντ και Μασούντ βρίσκονται μεταξύ των 8 ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου που έχουν ήδη ξεπεράσει (κατά πολύ μάλιστα) τα 1000 αγωνιστικά λεπτά στο εφετινό πρωτάθλημα. Βασικοί και αναντικατάστατοι με τον πρώτο μάλιστα να μην έχει χάσει ματς μέχρι στιγμής. Ο Μασούντ έχει χάσει μόλις ένα από την πλευρά του. Βιονικοί εκτός από χρήσιμοι οι Ιρανοί.

"ΞΥΛΟ"

Ας δούμε και έναν παράγοντα ο οποίος δεν συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, τα φάουλ, κερδισμένα και μη. Σ' αυτό τον τομέα ο Μασούντ είναι μακράν οMVPτου εφετινού Πανιωνίου, ο παίκτης που τρώει το περισσότερο ξύλο από τους αντιπάλους του κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο Ιρανός μεσοεπιθετικός λοιπόν έχει κερδίσει 48 φάουλ, επίδοση που τον κατατάσσει πρώτο στη σχετική λίστα με τεράστια διαφορά από το δεύτερο που είναι ο Μανώλης Σιώπης (27). Ο Μασούντ επίσης είναι ο παίκτης του Ιστορικού που κάνει και τα περισσότερα φάουλ στους αντιπάλους του ξεπερνώντας τόσο τους αμυντικούς μέσους όσο και τους στόπερ της ομάδας του!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ουδείς θα ήθελε να βρίσκεται αυτήν την εποχή στη θέση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ναι μεν έχει την ομάδα του δεύτερη στη βαθμολογία μετά από σχεδόν ένα γύρο πρωταθλήματος, δεν αποκλείεται όμως να κληθεί να κοουτσάρει στη συνέχεια χωρίς τα δύο σημαντικότερα εργαλεία του στη διάθεσή του. Ο Πανιώνιος πάντως, που προς το παρόν έχει βάλει στο ρόστερ του μέσους, χτενίζει την αγορά και για επιθετικούς-λαβράκια για να αναδείξει τους νέους Ανσαριφάρντ και Μασούντ κατά την προσφιλή του συνήθεια. Ηδη πολλά τηλέφωνα Γάλλων σκάουτς που ειδικεύονται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορίας του γαλλικού ποδοσφαίρου έχουν χτυπήσει. Τα νεότερα σύντομα στην οθόνη σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Ποιος Μασούντ; Ακόμα μας χρωστάνε τον Μπουμάλ"!
Γιατί άνοιξε ο δρόμος για τη μεταγραφή του Μασούντ στον Παναθηναϊκό
"Κανένα θέμα με Ανσαριφάρντ" λένε στον Ολυμπιακό
Ο ΠΑΟΚ ανέβασε αισθητά την προσφορά του για τον Ανσαριφάρντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK