Ιαπωνία - Κολομβία 1-4

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζάκσον Μαρτίνες, η Κολομβία επικράτησε 4-1 της Ιαπωνίας και εξασφάλισε την πρώτη θέση του 3ου ομίλου, συμβάλλοντας παράλληλα στην πρόκριση της Εθνικής.

Ιαπωνία - Κολομβία 1-4

Το live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες των δύο ομάδων

Ιαπωνία - Κολομβία 1-4

H εικόνα του αγώνα

Ο Χοσέ Πέκερμαν παρέταξε την Κολομβία με πολλές αλλαγές, δεδομένου ότι η πρώτη θέση είχε κλειδώσει, ενώ δοκίμασε διάταξη 4-4-2 (σ.σ. στα προηγούμενα δύο ματς είχε αγωνιστεί σε διάταξη 4-2-3-1). Ο Αλμπέρτο Τζακερόνι, από την πλευρά του, έβαλε ξανά στην κορυφή του 4-2-3-1 τον Γιοσίτο Οκούμπο.

Οι "καφετέρος" δεν είχαν ανάλογο κίνητρο με τους Ιάπωνες, αλλά μπήκαν πιο ορεξάτοι στο ματς και στο 18ο λεπτό ο Αντριάν Ράμος κέρδισε πέναλτι από τον Γιασουγιούκι Κόνο. Ο Χουάν Κουαδράδο αποδείχθηκε ψύχραιμος από την άσπρη βούλα και τους έδωσε το προβάδισμα.

Αυτό το γκολ, πάντως, δεν επηρέασε την ψυχολογία των "μπλε σαμουράι", οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας, ήταν πολύ πιο ακριβείς στις μεταβιβάσεις τους κι επιχείρησαν 11 περισσότερες τελικές προσπάθειες από τους αντιπάλους στο πρώτο ημίχρονο (14-3).

Οι Σίντζι Καγκάουα και Κεϊσούκε Χόντα ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι, ενώ από σέντρα του δεύτερου στην εκπνοή του πρώτου 45λεπτου, ο Σίντζι Οκαζάκι ισοφάρισε με κεφαλιά και ξανάβαλε την Ιαπωνία στο κόλπο της πρόκρισης.

Οι αλλαγές του Πέκερμαν στο ημίχρονο (Χαμές Ροντρίγκες, Κάρλος Καρμπονέρο) ενίσχυσαν την Κολομβία, η οποία βελτιώθηκε αισθητά κι έφτασε γρήγορα στο γκολ μετά από ωραία συνεργασία των Σαντιάγκο Αρίας, Χαμές Ροντρίγκες και Τζάκσον Μαρτίνες στο 55ο λεπτό. Ο τελευταίος πλάσαρε ψύχραιμα με το αριστερό, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην Κολομβία.

Στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης οι "καφετέρος" πάτησαν το φρένο και προσπάθησαν μόνο μέσω αντεπιθέσεων να σκοράρουν, με συνέπεια η Ιαπωνία να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Εντούτοις, οι παίκτες του Τζακερόνι δεν πίστεψαν στην ανατροπή και με εξαίρεση ένα σουτ του Οκούμπο στο 66ο λεπτό κι ένα πλασέ του Καγκάουα στο 84ο δεν απείλησαν.

Η Κολομβία, αντίθετα, χρειάστηκε μόλις δύο μπαλιές για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα στο 82ο και το 90ό λεπτό και με συνοπτικές διαδικασίες (πλασέ των Μαρτίνες και Ροντρίγκες) να διαμορφώσει το τελικό 4-1.

MVP

Ο Τζάκσον Μαρτίνες. Έβαλε δύο γκολ σε τέσσερις προσπάθειες.

Αδύναμος κρίκος

Ο Γιασουγιούκι Κόνο. Εκτός από το πέναλτι στο 18ο λεπτό, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να περιορίσει τη δράση του Τζάκσον Μαρτίνες.

Σχόλιο

Η Κολομβία ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα του 3ου ομίλου και παρά την έλλειψη κινήτρου απέδειξε ότι δεν αστειεύεται. Βέβαια, το σκορ ξέφυγε εξαιτίας (και) του γεγονότος ότι οι Ιάπωνες είχαν αποδεχθεί τον αποκλεισμό τους. Αισθητά καλύτερη η Κολομβία μετά την είσοδο του Χαμές Ροντρίγκες.

Το vine του αγώνα

Το πρώτο γκολ του Τζάκσον Μαρτίνες και δεύτερο της Κολομβίας. Τσάκισε την ψυχολογία των Ιαπώνων κι έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή.

Κολομβία: Οσπίνα (85' Μονδραγόν), Αρίας, Αρμέρο, Κουαδράδο (46' Καρμπονέρο), Γκουαρίν, Μεχία, Μπαλάντα, Ράμος, Κιντέρο (46' Ροντρίγκες), Μαρτίνες, Βαλδές.

Ιαπωνία: Καουασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Ναγκατόμο, Οκαζάκι (69' Κακιτάνι), Καγκάουα (85' Κιγιοτάκε), Οκούμπο, Αογιάμα (62' Γιαμαγκούτσι), Χόντα, Κόνο, Χασέμπε.

Τα γκολ του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK