Ιδια συνταγή

Τους ίδιους παίκτες που χρησιμοποίησε στην πορεία για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας υπολογίζει και για την τελική φάση της διοργάνωσης ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ότο Ρεχάγκελ. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί από τα λεγόμενα του στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε την Τρίτη το μεσημέρι αναφέροντας ότι θα ήταν άκομψο"ενώ έφεραν την πρόκριση να τους πούμε ευχαριστώ και να κάτσουν σπίτι". Όσο για το θέμα του Αντζα σχολίασε, "αυτός διάλεξε το δρόμο του". Ζαγοράκης: Θέλω πρόκριση στην επόμενη φάση.Πρώτο δείγμα θετικό για την Ολυμπιακή μας ομάδα, που το βράδυ της Τρίτης αναδείχτηκε ισόπαλη με την Ελπίδων της Ιταλίας σε φιλικό αγώνα με σκορ 1-1.

Ιδια συνταγή
Την επιλογή του να στηριχθεί στους ποδοσφαιριστές που έστειλαν την Εθνική μας στα τελικά του Euro υπεραμύνθηκε ο Οτο Ρεχάγκελ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, μία μέρα πριν το φιλικό της Εθνικής μας εναντίον της Βουλγαρίας. " Εχουμε ξεκαθαρίσει ότι στα τελικά θα πάνε οι παίκτες που πήραν την πρόκριση. Ξεκαθαρίζω επίσης ότι ουδείς έχει εξασφαλισμένη θέση στην ομάδα, αλλά οι έως τώρα επιλογές έχουν αποδειχτεί σωστές ", τόνισε ο Γερμανός τεχνικός ενώ υπογράμμισε, " Εφεραν την πρόκριση και δεν θα ήταν σωστό να τους πούμε ευχαριστώ και να τους στείλουμε σπίτι τους ".

Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε και στον Παρασκευά Αντζά και ουσιαστικά ξεκαθάρισε το θολό τοπίο. " Ηταν επιλογή του να αγωνιστεί στη Γ΄ κατηγορία. Όπως ξέρετε καλούμε μόνο παίκτες που παίζουν στην πρώτη κατηγορία και κυρίως στις ομάδες που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δηλαδή σε υψηλό επίπεδο. Εχω μιλήσει μαζί του και η γνώμη μου είναι πως είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής ". Παράλληλα, σε ερώτηση αν σκέφτεται να φέρει στην Εθνική παίκτες όπως ο Στολτίδης και ο Αναστασίου, τόνισε πως και οι δύο είναι υπό παρακολούθηση.

Ο Γερμανός τεχνικός δεν ήταν δυνατό να μην αναφερθεί και στο πρόγραμμα της ομάδας ως τα τελικά της Πορτογαλίας. " Ξεκινάμε τη νέα χρονιά με την προετοιμασία μας για το EURO 2004, στη διάρκεια της οποίας θέλουμε να δίνουμε ένα φιλικό κάθε μήνα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο φιλικός αγώνας με τη Βουλγαρία. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα παιχνίδια αυτά ώστε να έχουμε τις κατάλληλες λύσεις στην τελική φάση", τόνισε ο κ. Ρεχάγκελ και συνέχισε, " Η προετοιμασία μας θα γίνει στην Ελβετία και στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Πορτογαλία. Εως τότε θα δούμε πολλούς αγώνες στο εξωτερικό, αγώνες του Champions League, όπως για παράδειγμα της ομάδες της Πορτογαλίας που συνεχίζουν στη διοργάνωση. Ολοι οι Ελληνες περιμένουν μια καλή πορεία στα τελικά του EURO και θέλουμε να δείξουμε στους φιλάθλους ότι δίκαια προκριθήκαμε".

Οσον αφορά το φιλικό με την Βουλγαρία, ο 65χρονος τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του σοβαρότητα αλλά και δυνατή άμυνα. Παράλληλα προανήγγειλε πως ο Δημήτρης Παπαδόπουλος θα αρχίσει βασικός, " Σ΄ αυτό το παιχνίδι δεν θα είμαστε υπό πίεση, θα παίξουμε ελεύθερα. Είναι γνωστό ότι λείπουν ο Γιαννακόπουλος και ο Νικολαΐδης, αλλά θα δω τον Παπαδόπουλο που θα ξεκινήσει στο πρώτο ημίχρονο και θέλω να τον δω ν αγωνιστεί όπως με τον Παναθηναϊκό εναντίον της Στουτγάρδης στο Champions League. Επίσης, θέλω να δω και τον Χαριστέα, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό. Πρέπει να έχουμε διάθεση και πάθος στο παιχνίδι, σοβαρότητα και δυνατή άμυνα για 90 λεπτά, ώστε να συνεχίσουμε το αήττητο που έχουμε στα τελευταία παιχνίδια ". Aναφερόμενος στο σύστημα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του, δεν θέλησε να κάνει γίνει συγκεκριμένος, " Το σύστημα που ακολουθούμε πάντα είναι ευέλικτο και συνδέεται άμεσα με τους παίκτες που έχουμε στη διάθεσή μας " ενώ για την Βουλγαρία ανάφερε, " Οι Βούλγαροι έχουν τώρα καλύτερη ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Διαθέτουν πολλούς καλούς παίκτες όπως ο Μπερμπάτοφ και οι δύο Πετρόφ ".

Τέλος, ο Οτο Ρεχάγκελ έκανα σχόλιο και για το ελληνικό πρωτάθλημα, υπογραμμίζοντας, " Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά θα ήθελα κι άλλες ομάδες να κοντράρουν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, να έχουμε ένα καλό φινάλε και οι παίκτες να είναι υγιείς και σε φόρμα "

News 24/7

24MEDIA NETWORK