Ιδιοκτήτες ομάδας με αντίτιμο φθηνότερο από έναν espresso

Μια ισπανική ομάδα με παρουσία στο υψηλότερο επίπεδο του εγχώριου πρωταθλήματος, έφτασε σε οικονομικό αδιέξοδο το 2018. Σώθηκε όταν έπεισε χιλιάδες ανθρώπους να επενδύσουν σε μια προσπάθεια που θα τους στοίχιζε λιγότερο από έναν espresso.

Ιδιοκτήτες ομάδας με αντίτιμο φθηνότερο από έναν espresso

H 24η Νοεμβρίου του 2018, είμαι μια μέρα που θα θυμούνται για πάντα 26316 άνθρωποι. Γιατί είναι η μέρα που έγιναν συνιδιοκτήτες μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, με αντίτιμο φθηνότερο από έναν espresso! Η Ρεάλ Μούρθια, ένας ιστορικός ποδοσφαιρικός σύλλογος που έχει παίξει στο υψηλότερο επίπεδο για αρκετά χρόνια και διαθέτει ένα στάδιο με χωρητικότητα περισσότερο από 31.000 θεατές, ήταν σε οικονομική κρίση.

Η Μούρθια, ομάδα της τρίτης κατηγορίας πλέον, έψαχνε τρόπους για να σωθεί από το οικονομικό τέλμα στο οποίο είχε περιέλθει και απειλούσε την ύπαρξη του συλλόγου. Έτσι είδε την καμπάνια #HazloTuyo ως μια ευκαιρία να βρει την λύση. Τι σημαίνει αυτό; Πως έβγαλε στο σφυρί το 50% των μετοχών της για να συγκεντρώσει χρήματα.

Έτσι ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της πως κάθε μετοχή ήταν προς πώληση αντί 1,22 ευρώ. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο το εξέλαβαν ως ευκαιρία να γίνουν ιδιοκτήτες ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου. Έτσι 26316 από αυτούς έγιναν συνιδιοκτήτες της Μούρθια, η οποία προσπαθεί να βρει το δρόμο της. Με αυτή την κίνηση, ο ισπανικός σύλλογος συγκέντρωσε περισσότερα από 720.000 ευρώ, ποσό που επέτρεψε στην πληρωμή μισθών σε παίκτες και εργαζομένους.

Όσοι αγόρασαν πάνω από το ποσό των 50 ευρώ σε μετοχές, γίνονται δεκτοί στη συνάντηση των μετόχων. Αυτό τους επιτρέπει να λαμβάνουν ενεργά μέρος στις αποφάσεις σχετικά με τα θέματα που απασχολούν την ποδοσφαιρική ομάδα της Μούρθια. Σήμερα η ισπανική ομάδα αγωνίζεται ακόμη την τρίτη κατηγορία, την Segunda Division B - Group 4 και φιγουράρει στην 8η θέση της βαθμολογίας επί συνόλου 20 ομάδων, με 36 βαθμούς μετά από 27 αγωνιστικές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK