Ικανοποιημένοι απο τη νίκη Έρικσον, Λάμπαρντ και Όουεν

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του στην αναμέτρηση με την Πολωνία εμφανίστηκε με δηλώσεις του στα βρετανικά ΜΜΕ ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Ικανοποιημένοι απο τη νίκη Έρικσον, Λάμπαρντ και Όουεν
Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του στην αναμέτρηση με την Πολωνία εμφανίστηκε με δηλώσεις του στα βρετανικά ΜΜΕ ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον. Τα « λιοντάρια» πήραν τη νίκη με 2-1, γεγονός που τους επέτρεψε να προκριθούν απευθείας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

"Έπρεπε να πάρουμε τη νίκη προκειμένου να αποδείξουμε ότι ξαναβρίσκουμε τη φόρμα μας, καθώς είχαμε ξεκινήσει μέτρια τη χρονιά. Νομίζω ότι πλέον επανερχόμαστε. Εάν μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτό το πνεύμα και την ποιότητα στη συνέχεια, δύσκολα κάποια ομάδα θα μπορεί να μας κερδίσει. Κατακτήσαμε την πρώτη θέση του ομίλου μας και χάσαμε λίγους βαθμούς σε 10 αγώνες που παίξαμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και τους συνεργάτες μου " , τόνισε χαρακτηριστικά ο Σουηδός τεχνικός.

Η Πολωνία στην αναμέτρηση της Τετάρτης προσπάθησε να αποφύγει την ήττα προκειμένου να παραμείνει εκείνη στην κορυφή του ομίλου, δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στην αμυντική της γραμμή, κάτι που δυσκόλεψε τους παίκτες του Σβεν Γκόραν Έρικσον. "Θέλουμε να κερδίζουμε την μπάλα πιέζοντας ψηλά και νομίζω τα καταφέραμε καλά. Είναι δύσκολο για 90 λεπτά να πετυχαίνεις κάτι τέτοιο αλλά έμεινα ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Νομίζω η Πολωνία έκανε μόλις μια ευκαιρία και πέτυχε γκολ. Εμείς δεν ξέρω πόσες κάναμε αλλά είμαι σίγουρος πως ήταν πολλές" , υπογράμμισε ο 57χρονος προπονητής.

Ένας από τους κορυφαίους της αναμέτρησης, που διεξήχθη στο Ολντ Τράφορντ, ήταν ο Σον Ράιτ Φίλιπς, ο οποίος λόγω της απόδοσης του δέχθηκε το ζεστό χειροκρότημα των συμπατριωτών του. Στο 66ο λεπτό ο Σουηδός τεχνικός αποφάσισε να τον κάνει αλλαγή με τον Πίτερ Κράουτς, κάτι που προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες του κοινού. " Ο Σον ήταν καταπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο. Δέχθηκε ένα δυνατό χτύπημα και δεν ήταν 100% καλά. Ήταν η σωστή απόφαση να τον αλλάξω αλλά καταλαβαίνω και την αντίδραση του κόσμου. Δεν ξέρω ποιον αποδοκίμαζαν, εμένα ή τον Κράουτς. Πρόκειται για έναν εξίσου καλό παίκτη, που σίγουρα θα δώσει πολλά στην ομάδα στο μέλλον. Είναι άδικο να κρίνεται σκληρά από τώρα" , δήλωσε ο Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Ικανοποιημένος από την νίκη της εθνικής Αγγλίας εμφανίστηκε και ο μέσος της Τσέλσι, Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος στο 79’ πέτυχε το γκολ της νίκης των «λιονταριών». " Νομίζω ότι δώσαμε την απάντηση μας σε αρκετά ερωτήματα που είχαν τεθεί τις προηγούμενες ημέρες. Δεχθήκαμε κριτική αλλά η πιο έντονη ήταν από τους ίδιους τους εαυτούς μας. Βελτιωθήκαμε στον αγώνα με την Αυστρία και με την Πολωνία θέλαμε να παίξουμε επιθετικά. Πιστεύω τα καταφέραμε και ήμασταν άτυχοι γιατί δεν πετύχαμε πολλά γκολ" , υπογράμμισε ο 27χρονος μέσος.

Ξεχωριστή ήταν η βραδιά της Τετάρτης για τον Μάικλ Όουεν, ο οποίος όντας ο αρχηγός των «λιονταριών» άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση με την Πολωνία, κάτι που του επέτρεψε να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 22 γκολ με την φανέλα της εθνικής του Γκάρι Λίνεκερ. " Ήρθαν με ένα 4-4-2 και ήθελαν ένα αποτέλεσμα που δεν μας επέτρεπε να πετύχουμε το στόχο μας. Όταν ομάδες κάνουν κάτι τέτοιο μπορούμε να επιτεθούμε κατά κύματα, αν και κάποιες φορές είναι δύσκολο με τόσους αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές ", τόνισε χαρακτηριστικά ο 26χρονος επιθετικός της Νιούκαστλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK