Ιλια Ιβιτς: "Εγώ κάνω τις μεταγραφές"

Ιλια Ιβιτς: "Εγώ κάνω τις μεταγραφές"
Οταν τον βλέπουμε στις εξέδρες δίπλα στον Ντέμη Νικολαϊδη με το ακριβό κοστούμι και το πούρο στα χέρια, διαπιστώνουμε πως ο Ιλια Ιβιτς εκτός από μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την θέση του τεχνικού διευθυντή. Τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για την εξωτερική του εμφάνιση. Ο ένας εκ των ισχυρών ανθρώπων της ΑΕΚ, ο άνθρωπος που έχει τον τελευταίο λόγο για τις μεταγραφές πλην αυτής του αδελφού του Βλάνταν, μίλησε στο περιοδικό "ESQUIRE" , στο τεύχος Οκτωβρίου.

Οσο καλός ήταν στις ντρίμπλες όταν ήταν ποδοσφαιριστής, άλλο τόσο καλός είναι στις "ντρίμπλες" στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Και θα το διαπιστώσετε ευθύς αμέσως αφού διαβάσετε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης στο γνωστό ανδρικό περιοδικό:

** "Εγώ κάνω τις μεταγραφές. Δεν θα αναλάβαινα αυτή την δουλειά αν δεν είχα τον πλήρη έλεγχο. Δεν θα καταδεχόμουν μόνο να μου τυπώσουν κάρτες που να γράφουν πάνω τεχνικός διευθυντής. Βέβαια έχω ευθύνες και εγώ. Από την δουλειά μου να με κρίνει και ο κόσμος και οι παίκτες και η διοίκηση".

** "Οταν ήρθε ο αδελφός μου είπα ότι δεν θέλω να ανακατευτώ καθόλου εγώ. Μοναδικό παίκτη που δεν θέλω να ασχοληθώ. Για αυτό τον λόγο μίλησε με τον πρόεδρο".

"Πιστεύω ότι σε κάθε χώρα οι μεγάλες ομάδες προστατεύονται. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Αυτές οι δυο ομάδες, αν λάβουμε υπόψη την διαιτησία. Γιατί μεγάλη ομάδα είναι σίγουρα και η ΑΕΚ. Αλλά όχι στον τομέα της διαιτησίας".
** "Εγώ προσωπικά είπα αμέσως μετά το παιχνίδι ότι ήταν πεντακάθαρο πέναλτι αυτό στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και με αυτό το πέναλτι θα είχα βγει Champion’s League και θα είχαμε πάρει 7.000.000 ευρώ μόνο από την πρόκριση στους ομίλους. Θα ήταν μεγάλη ανάσα για την ΑΕΚ αυτή την στιγμή. Έτσι όπως ξεκίνησε και εκεί που έφτασε. Για μια φάση του διαιτητή δεν πήραμε την πρόκριση. Εγώ ξέρω μόνο ότι αδικήθηκε η ομάδα. Μπορεί να έγινε γκέλα, δεν ξέρω τι έγινε. Αλλά ήταν πολύ εύκολη φάση. Δεν ξέρω σε τι θέση βρισκόταν ο διαιτητής. Και για ένα παιχνίδι που δεν πήγαμε τόσο καλά, αυτά με τον Iωνικό, δεν πήραμε πρωτάθλημα".
"Οταν ήμουν στον Ολυμπιακό με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς προπονητή, μπορεί να δικαιούμουν να παίζω αλλά από την στιγμή που δεν γινόταν έπρεπε να σεβαστώ την απόφασή του. Ήμουν πολύ μικρός και σίγουρα αυτά τα λάθη πλήρωσα. Γιατί μετά οι δημοσιογράφοι έβγαλαν αυτή την εικόνα. Ότι ο Ίβιτς είναι κωλόπαιδο και δημιουργεί συνεχώς προβλήματα. Εγώ αντιδρούσα μόνο όταν αισθανόμουν αδικημένος. Ήταν λάθος γιατί επειδή από πίσω βρισκόταν μια ολόκληρη ομάδα έπρεπε σε κάποιες φάσεις να είμαι πιο επαγγελματίας και σε αυτό το τομέα. Αλλά τελικά το πλήρωσα με όλα όσα έγραφαν. Δεν υπάρχει προπονητής που να με έφτιαξε, αντίθετα υπάρχει προπονητής που με έβλαψε".

** "Με όλα αυτά που γίνονται δεν μπορεί να πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το γεγονός ότι παίξαμε με άδειες κερκίδες με τον Ηρακλή χάσαμε σίγουρα 200-300.000 ευρώ. Και αυτό για μια ομάδα όπως είναι τώρα η ΑΕΚ είναι τεράστια λεφτά. Για όλους είναι πολλά λεφτά, αλλά ειδικά για την ΑΕΚ".

** "Η γνώμη μου είναι ότι δεν μπορείς να καλείς παίκτες στην Εθνική ομάδα που δεν παίζουν και δεν έχουν ομάδα. Υπάρχουν τόσοι παίκτες που παίζουν στις ομάδες τους και που εσύ τους θέλεις για ένα παιχνίδι. Από την στιγμή που πήραμε το πρωτάθλημα Ευρώπης δεν σημαίνει ότι όσο παίζουν μπάλα αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν θέση και στην εθνική".

** "Και εγώ σαν ποδοσφαιριστής δεν ήμουν πάντα στην καλύτερή μου κατάσταση. Μπορεί να ήμουν καλά το Μάρτιο και Σεπτέμβριο να μην ήμουν καλά. Υπάρχουν τόσοι ποδοσφαιριστές και εσύ πρέπει στο συγκεκριμένο παιχνίδι να πάρεις το μάξιμουμ από κάθε παίκτη. Οπότε κοιτάς ποιος είναι την συγκεκριμένη στιγμή ο πιο φορμαρισμένος. Όχι παίκτες που δεν παίζουν καθόλου ή δεν έχουν ομάδα να τους καλείς ξανά επειδή ήταν στο ευρωπαϊκό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK