Ιλιε μου… ήλιε μου…

ΟΙλιε Ντουμιτρέσκου είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Ο Ρουμάνος συμφώνησε σε όλα με την Ενωση και πιάνει αμέσως δουλειά. Μέχρι το καλοκαίρι η διάρκεια του συμβολαίου του με προοπτική να ανανεωθεί η συνεργασία όπως ανακοίνωσε ο "κιτρινόμαυρος" σύλλογος. Παρελθόν θα αποτελέσουν οι Περσίας-Μπουρουτζίκας, αφού ο Ντουμιτρέσκου θα εμπιστευτεί... τους δικούς του.

Ιλιε μου… ήλιε μου…
Στο πρόσωπο του Ίλιε Ντουμιτρέσκου ψάχνει να βρει η ΑΕΚ τον… ήλιο στη φετινή της προσπάθεια να βγει από το… σκοτάδι. Ο –μόλις- 35χρονος τεχνικός, όπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του «δικεφάλου» μέχρι το τέλος της περιόδου, με δυνατότητα μονομερούς ανανέωσης από την πλευρά της ΑΕΚ.

Ο Ντουμιτρέσκου δέχθηκε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «κιτρινόμαυρων» αφού το μόνο που ζητούσε –εδώ και πολύ καιρό- ήταν μία ευκαιρία για να αποδείξει την αξία του (και όχι χρήματα τα οποία δεν του λείπουν). Λέγεται μάλιστα ότι η αμοιβή του θα είναι πολύ μικρή και θα την πάρει όταν τελειώσει τις υπηρεσίες του.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:



«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον κ. Ίλιε Ντουμιτρέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας -καθώς υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας- έως το τέλος της περιόδου, με τη δυνατότητα μονομερούς ανανέωσης εκ μέρους της ΠΑΕ ΑΕΚ».

Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς έφερε μικρό συμβόλαιο

Η βασικότερη αιτία για την οποία ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου υπέγραψε πολύ μικρό συμβόλαιο συνεργασίας δεν είναι άλλη από την επικείμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΑΕΚ. Και αυτό γιατί η νυν διοίκηση:
Α) Δεν θέλει να «δεσμεύσει» το νέο ιδιοκτήτη με έναν προπονητή ο οποίος δεν θα είναι της επιλογής του ή της αρεσκείας του και
Β) Δεν θέλει σε καμία περίπτωση να κάνει μεγαλύτερο –χρονικά- συμβόλαιο γιατί αν αυτό «χρειαστεί» να «σπάσει» η όποια διοίκηση υπάρχει θα πρέπει να καταβάλλει αποζημιώσεις… Κανένας πάντως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αν ο κ. Ντουμιτρέσκου κάνει… θαύματα στις 11 αγωνιστικές που απομένουν, να παραμείνει στον πάγκο της «Ένωσης» και μετά το καλοκαίρι. Οφείλουμε πάντως να τονίσουμε ότι αυτό το σενάριο συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες…

Κέζος ο αντι-Μπουρουτζίκας

Στο μεταξύ, ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Μπουρουτζίκα δεν είναι άλλος από το δεξί χέρι του «Ντούμι» στον Απόλλωνα Λεμεσού, Αντώνης Κέζος. Ο 40χρονος γυμναστής με θητεία στην Ανόρθωση (των τεσσάρων πρωταθλημάτων με προπονητή τον Ντούσαν Μιτόσεβιτς) και τον ΑΠΟΕΛ, αναμένεται το μεσημέρι της Τρίτης στην Αθήνα και εν συνεχεία θα μεταβεί στους Θρακομακεδόνες όπου τόσο αυτός όσο και ο κ. Ντουμιτρέσκου (κυρίως) θα έχουν την πρώτη επαφή με τους παίκτες της ΑΕΚ.

Τη Δευτέρα πάντως οι «κιτρινόμαυροι» μετά από απόφαση της διοίκησης πήραν ρεπό. Έτσι το… «αντίο» των Μελέτη Περσία και Δημήτρη Μπουρουτζίκα ίσως συμπέσει με τις χαιρετούρες του νέου τεχνικού τιμ.

Αντιδράσεις στην Κύπρο

Την ώρα πάντως που στην Ελλάδα ο Ντουμιτρέσκου έδινε τα χέρια με την ΑΕΚ, στην Κύπρο γινόταν χαμός. Ο Ρουμάνος έστελνε επιστολή παραίτησης (χωρίς σε αυτή να αναφέρει πουθενά ότι αναλαμβάνει την ΑΕΚ), η διοίκηση του Απόλλωνα Λεμεσού διέψευδε τον εαυτό της γιατί έλεγε πως δεν είχε ιδέα για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Νουμιτρέσκου και την «Ένωση» και οι οπαδοί της κυπριακής ομάδας, ασχολιόντουσαν με τους δικούς τους «προδότες»…

Εξελίξεις στο Λονδίνο

Τη Δευτέρα τέλος εμφανίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ENIC, ο Πέτρος Στάθης, ο οποίος έκανε μία πρώτη παρουσίαση της πρότασης του Ντέμη Νικολαΐδη. Οι ιθύνοντες της κύριας μετόχου της ΑΕΚ θα έχουν την ευκαιρία την Τρίτη να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για την «κίνηση Νικολαΐδη» από τους φίλους και άμεσους συνεργάτες του Ντέμη, Γιώργο Κιντή και Νίκο Κούλη.

*** Την τελευταία μέρα των μεταγραφών άνθρωποι της ΑΕΚ υποστήριζαν πως ολοκλήρωσαν τη μεταγραφή του νεαρού Ντακόλ. Βέβαια η FIFA εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα έχει επιβάλλει στην «Ένωση» απαγόρευση διεθνών μεταγραφών…

News 24/7

24MEDIA NETWORK