Ιμπραΐμ Αφελάι: Έρχεται διψασμένος

Και το όνομα αυτού Ιμπραΐμ Αφελάι! Αν όλα πάνε καλά, ο βιρτουόζος μεσοεπιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται στα άκρα της μεσαίας γραμμής (συνήθως αριστερά ως εξτρέμ), αλλά και πίσω από τον σέντερ φορ θα βρίσκεται στη χώρα μας σύντομα (σ.σ. αν δεν έχει έρθει ήδη) για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό.

Ιμπραΐμ Αφελάι: Έρχεται διψασμένος

Και το όνομα αυτού Ιμπραΐμ Αφελάι! Στο πρόσωπο του 28χρονου Ολλανδού (σ.σ. έχει γεννηθεί στην Ουτρέχτη από Μαροκινούς γονείς) της Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός βρήκε νέα περίπτωση Μπόγιαν Κρίκιτς, ο οποίος προτίμησε την Αγγλία και τη Στόουκ, και δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο διεθνής ζογκλέρ είναι με το ένα πόδι στον Πειραιά και η αίσια έκβαση της υπόθεσης έχει σκορπίσει κύματα ενθουσιασμού τόσο στην Πλατεία Αλεξάνδρας, καθώς ήταν μια δύσκολη υπόθεση που στέφεται με επιτυχία, όσο και στου Ρέντη, καθώς ο Αφελάι αποτελεί προσωπική επιλογή του Μίτσελ.

Αν όλα πάνε καλά, ο βιρτουόζος μεσοεπιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται στα άκρα της μεσαίας γραμμής (συνήθως αριστερά ως εξτρέμ), αλλά και πίσω από τον σέντερ φορ θα βρίσκεται στη χώρα μας μέσα στις επόμενες ώρες (σ.σ. αν δεν έχει έρθει ήδη) για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε προετοιμασία με τους «μπλαουγκράνα» οπότε είναι σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και θα χρειαστεί απλώς ένα διάστημα προσαρμογής στη νέα του ποδοσφαιρική στέγη.

Ο Αφελάι στο ξεκίνημα της καριέρας του ήταν ένας από τους κορυφαίους εξτρέμ της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ανήκει στη Μπαρτσελόνα, η οποία δαπάνησε τον Γενάρη του 2011 πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Αϊντχόβεν, ενώ την περίοδο 2012-2013 αγωνίστηκε ως δανεικός στη Γερμανία με τη φανέλα της Σάλκε (15 ματς, 5 γκολ, 2 ασίστ).

Πέρυσι έπαιξε σε μόλις δύο παιχνίδια ένα για το πρωτάθλημα κι ένα για το κύπελλο με τους «μπλαουγκράνα», ωστόσο, ήταν δύσκολο να χωρέσει ανάμεσα στα μεγαθήρια που διαθέτει η Μπάρτσα στην τριάδα της επίθεσης. Κι επειδή το έργο του θα γινόταν ακόμη πιο δύσκολο φέτος μετά και την απόκτηση του Λουίς Σουάρες, έψαξε για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και… συναντήθηκε με τον Ολυμπιακό.

Ο Αφελάι στην «καλή του μέρα» μπορεί να σμπαραλιάσει την αντίπαλη άμυνα, καθώς είναι πολύ γρήγορος και εξαιρετικός ντριμπλέρ. Η ανοδική πορεία της καριέρας του φρέναρε από ορισμένους τραυματισμούς που τον κράτησαν πίσω, ωστόσο, τους τελευταίους μήνες δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα και είναι διψασμένος για νέες προκλήσεις. Θα τις βρει σε μια ομάδα πρωταθλήτρια με τη φανέλα της οποίας θα αγωνιστεί ξανά και στους ομίλους του Champions League.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει φορέσει 44 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας κι έχει πετύχει 5 γκολ. Αυτό και μόνο τα λέει όλα και για το ποιος είναι, αλλά και για το τι μπορεί να πετύχει με την εμφάνιση του Ολυμπιακού!

Στον Πειραιά θα συναντήσει έναν παλιό και καλό του γνώριμο, τον Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος όπως ακούγεται είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και του συνέστησε να πει «ναι» ανεπιφύλακτα στην πρόταση-πρόκληση των πρωταθλητών Ελλάδας. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK