Η zona Inter και το γκολ του Ικάρντι έχουν γίνει θεσμός

Μέσα σε οκτώ ημέρες, η Ίντερ κέρδισε τρία παιχνίδια με γκολ στα τελευταία λεπτά. Ο Μάουρο Ικάρντι, δε, συνεχίζει να σκοράρει, επιζητώντας βελτιωμένο συμβόλαιο. Το recap της Serie A.

Η zona Inter και το γκολ του Ικάρντι έχουν γίνει θεσμός
AP PHOTO/LUCA BRUNO

Μία ημέρα πριν από τον αγώνα με τη Φιορεντίνα, η Ίντερ δεν γνώριζε αν θα είχε στην άκρη του πάγκου τον προπονητή της. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι είχε αποβληθεί -χωρίς λόγο- στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Σαμπντόρια, επειδή απλά πανηγύρισε προς την κάμερα το νικητήριο γκολ των 'νερατζούρι' στα τελευταία λεπτά. Σαν να μην είχε συμβεί το ίδιο και στον προηγούμενο αγώνα με την Τότεναμ. Σαν να μην επρόκειτο να συμβεί το ίδιο και στον αγώνα με τους 'βιόλα'. Σαν να μην κέρδισε την περσινή 4η θέση και το 'εισιτήριο' στο Champions League με γκολ στο τέλος στην έσχατη αγωνιστική της Serie A...

Μέσα σε οκτώ ημέρες, η Ίντερ πήρε τρία 'τρίποντα' στο τέλος. Κόντρα στους Άγγλους ήταν το γκολ του Ματίας Βεσίνο στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, κόντρα στους Γενοβέζους ήταν το γκολ του Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και τώρα ήταν ο... μελλοθάνατος Ντανίλο ντ' Αμπρόζιο, αφού αγωνίζεται μέχρι να αναρρώσει ο Σίμε Βρσάλκο, που με πλασέ στο 77' μέσα από τη μεγάλη περιοχή όπου βρέθηκε εγκληματικά αμαρκάριστος, έγραψε το 2-1 για τους γηπεδούχους.

Την ασίστ στον Ιταλό δεξιό μπακ έβγαλε ο Μάουρο Ικάρντι, ο οποίος βρίσκεται εν μέσω διαπραγματεύσεων με τον σύλλογο για την υπογραφή νέου συμβολαίου. Ο Αργεντινός επιθετικός αποτελεί ήδη τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ομάδας, αλλά ως capitano και αρχισκόρερ, η Γουάντα Νάρα φροντίζει να αμειφθεί ακόμη καλύτερα.

Ο 25χρονος διεθνής φροντίζει από την πλευρά του να δικαιολογήσει έναν πανύψηλο μισθό, ακόμα κι αν πριν από τον αγώνα, υπήρχε προβληματισμός και αφορούσε τη συνεργασία του με το έτερο μεγάλο 'αστέρι' του συλλόγου. 'Ο Μάουρο Ικάρντι και ο Ρατζά Ναϊνγκολάν ακόμα δεν καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον', έγραφε η 'Gazzetta dello Sport'.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι αν ο Σπαλέτι χρησιμοποιεί τον Βέλγο μέσο πιο μπροστά από όσο έπαιζε στη Ρόμα, ουσιαστικά πίσω μόνο από τον Ικάρντι, ο τελευταίος δεν συνεργάστηκε μαζί του ούτε στη φάση του 1ου τέρματος, όπου για ακόμα μία φορά έκανε την εμφάνισή του σε αγώνα της Ίντερ το VAR. Στην προκειμένη περίπτωση, πάντως, για καλό, αφού έστω και μετά από περίπου πέντε λεπτά, καταλογίστηκε χέρι του Βίτορ Ούγκο στην περιοχή μετά από σέντρα του Αντόνιο Καντρέβα και ο Ικάρντι χρίστηκε σκόρερ από τη βούλα στο 45ο λεπτό.

Η Φιορεντίνα, που έψαχνε την πρώτη εκτός έδρας νίκη μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, είχε για πρώτη φορά φέτος τον Κέβιν Μιραλάς στο αρχικό σχήμα και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας και είχε δοκάρι. Παρ' όλα αυτά, το γκολ της ισοφάρισης ανήκει στην... Ίντερ. Ο Φεντερίκο Κιέζα έκανε ένα μακρινό σουτ, ο Μίλαν Σκρίνιαρ έβαλε το πόδι του, η μπάλα προσέκρουσε και άλλαξε κατεύθυνση με συνέπεια ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς να μην έχει ελπίδες να αποσοβήσει την ισοφάριση.

Η αδικία ήταν μεγάλη για τον Σλοβάκο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος ουσιαστικά αγωνίστηκε ως regista, ως οργανωτής από πίσω, αφού είχε 57 μεταβιβάσεις, εκ των οποίων μόλις οι πέντε δεν βρήκαν στόχο. Μόνο ο Μπρόζοβιτς έδωσε περισσότερες πάσες, ωστόσο ο Σκρίνιαρ είχε να επιδείξει και δύο κλεψίματα, δύο κερδισμένα τάκλιν και πέντε κόντρες.

Η βραδιά, όμως, ανήκε στον Ικάρντι, που με ένα γκολ και μία ασίστ εξακολουθεί να καθοδηγεί την Ίντερ σε επιτυχίες. Έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζει καλά πώς είναι να σκοράρεις στην 'zona Inter', στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ή πως να φέρνεις τα πάνω κάτω. Η Ίντερ το κατάφερε πέρυσι στο Κροτόνε, στο παιχνίδι με την Τζένοα, στο ντέρμπι με τη Μίλαν όπου ο Αργεντινός σημείωσε χατ τρικ και στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρόμα, με σκόρερ τον Βεσίνο, τον άλλοτε 'μαέστρο' της Φιορεντίνα.

Και με το επόμενο παιχνίδι στο 'Τζιουζέπε Μεάτσα' να είναι το Derby della Madonnina, οι 53.000 φίλαθλοι έκαναν το ψυχολογικό ζέσταμά τους, πηγαίνοντας από την 'κόλαση' απέναντι σε μία ομάδα με περισσότερες και καλύτερες τελικές, μέχρι τον 'παράδεισο' με το κλασικό γκολ στο τέλος.

Σημειώσεις

> Μετά από δύο αγωνιστικές με γκολ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο περιορίστηκε στην πάσα για το 2-0 του Μπλεζ Ματουιντί μόλις στο 16ο λεπτό της συνάντησης με την Μπολόνια. Ακόμα κι έτσι, οι μέρες αυτές είναι ευχάριστες για τον Πορτογάλο, αφού ανακοινώθηκε ότι θα απουσιάσει μόνο από έναν αγώνα μετά από την αποβολή του στο Champions League, στο παιχνίδι με τη Βαλένθια, επειδή τράβηξε τα μαλλιά αντιπάλου.

> Ο Κάρλο Αντσελότι αντιμετώπισε μία από τις ομάδες που προπόνησε στα πρώτα χρόνια του ως τεχνικός, αλλά τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά για την Πάρμα από εκείνη την ομάδα του 1997 που είχε στις τάξεις της παίκτες όπως ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο Φάμπιο Καναβάρο, ο Ερνάν Κρέσπο, ο Ρομπέρτο Σενσίνι, ο Ντίνο Μπάτζιο, ο Ενρίκο Κιέζα, ο Λιλιάν Τιράμ και ο Τόμας Μπρολίν. Γι' αυτό, εξάλλου, ο Ορέστης Καρνέζης κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του και η Νάπολι να νικήσει με 3-0.

> Η Ρόμα σε κρίση; Ο Πάουλο Σόουζα αντί του Εουζέμπιο ντι Φραντσέσκο; Τρία γκολ στο 35ο λεπτό και ένα τελικό 4-0 επί της Φροζινόνε στο 'Ολίμπικο' (όπου ο Κώστας Μανωλάς έδωσε στο ημίχρονο τη θέση του στον Ιβάν Μαρκάνο) πάτησε ένα.. pause στην καταστροφολογία. Το κουμπί μπορεί να πατηθεί ξανά κάλλιστα το προσεχές Σάββατο, όταν στο ίδιο γήπεδο θα διεξαχθεί το Derby della Capitale με αντίπαλο τη Λάτσιο. Σε αυτό το παιχνίδι, πάντως, δεν θα βρίσκεται ο εκτελεστικός διευθυντής Ουμπέρτο Γκαντίνι, ο οποίος παραιτήθηκε και λογικά επιστρέφει στη Μίλαν.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου

Ίντερ - Φιορεντίνα 2-1 (45' Ικάρντι, 77' Ντ' Αμπρόζιο - 53΄Κιέζα)

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου

Ουντινέζε - Λάτσιο 1-2 (80' Νότινχ - 61' Ατσέρμπι, 67' Κορέα)

Αταλάντα - Τορίνο 0-0

Κάλιαρι - Σαμπντόρια 0-0

Τζένοα - Κιέβο 2-0 (42' Πιάτεκ, 54' Πάντεφ)

Γιουβέντους - Μπολόνια 2-0 (11' Ντιμπάλα, 16' Ματουϊντί)

Νάπολι - Πάρμα 3-0 (4' Ινσίνιε, 47', 85' Μίλικ)

Ρόμα - Φροζινόνε 4-0 (2' Ουντέρ, 28' Παστόρε, 35' Ελ Σαράουι, 87' Κολάροβ)

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου

27/09 20:00 ΣΠΑΛ - Σασουόλο

27/09 22:00 Έμπολι - Μίλαν

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

News 24/7

24MEDIA NETWORK