Ίντερ Μαϊάμι: Η (υπερ)ομάδα που χτίζει ο Μπέκαμ, με Μέσι αρχηγό

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ φέρεται να πλησίασε την πλευρά του Λιονέλ Μέσι, ώστε να γίνει ο πρώτος υπερήρωας της Ίντερ Μαϊάμι, της ομάδας-όνειρο που επιχειρεί να χτίσει. Θα τα καταφέρει άραγε;

Το άγαλμα του Ντέιβιντ Μπέκαμ στη Legends Plaza, στο Κάρσον της Καλιφόρνια
Το άγαλμα του Ντέιβιντ Μπέκαμ στη Legends Plaza, στο Κάρσον της Καλιφόρνια AP PHOTO/RINGO H.W. CHIU

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο, όπου σύμφωνα με τοπικά μέσα, πλησίασε τον πατέρα του Λιονέλ Μέσι, κάνοντας κάτι που έμοιαζε με διερευνητική επαφή, ώστε να διαπιστωθεί αν ο Αργεντινός σταρ θα ενδιαφερόταν να γίνει ο καπετάνιος της Ίντερ Μαϊάμι. Φημολογείται πως το σχέδιο περιλαμβάνει 'πολιορκία' του Μέσι και μέσω του Ουρουγουανού συμπαίκτη και φίλου του, Λουίς Σουάρες, ώστε οι δυο παίκτες να καταλήξουν 'πακέτο' στην αμερικανική ομάδα, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να βρίσκεται επίσης στο μπλοκάκι του Μπέκαμ. Το σχέδιο του θρύλου του βρετανικού ποδοσφαίρου μέχρι στιγμής μοιάζει σχεδόν ανέφικτο, καθώς οι δυο παίκτες παραμένουν 'δεμένοι' με το 'Καμπ Νόου' και έτοιμοι γι' ακόμα περισσότερα ποδοσφαιρικά θαύματα στην Ισπανία και στο Champions League.

Όμως το project της Ίντερ Μαϊάμι είναι μια φιλόδοξη ιδέα σε διαρκή εξέλιξη, μια ιδέα που παίρνει σάρκα και οστά, έχοντας ως κινητήρια δύναμη τους ωκεανούς χρημάτων που διαθέτουν οι άνθρωποι της. Η Ίντερ Μαϊάμι μοιάζει ήδη με χολιγουντιανή υπερπαραγωγή, πριν βγει στο χορτάρι.

Ένα όνειρο πάνω στο τραπέζι της Τζένιφερ Λόπεζ

Η Ίντερ Μαϊάμι είναι η 25η ομάδα της MLS και το ντεμπούτο της στη Λίγκα αναμένεται να γίνει το 2020. Είχε προηγηθεί η απόφαση του κομισάριου Ντον Γκάρμπερ για την επέκταση του πρωταθλήματος στην πολιτεία της Φλόριντα, με τη δημιουργία μιας νέας ομάδας. Μερικά χρόνια νωρίτερα, το 2007, παίρνοντας μεταγραφή στους Los Angeles Galaxy, ο Μπέκαμ είχε διαπραγματευτεί το δικαίωμα της ιδιοκτησίας μιας ομάδας του MLS, σε μειωμένο αντίτιμο. Το 2014, έναν χρόνο μετά την απόσυρσή του από τη δράση, ανακοίνωνε την πρόθεσή του να στήσει από την αρχή μια νέα ποδοσφαιρική ομάδα στο Μαϊάμι, ως επικεφαλής της κίνησης επιχειρηματιών Miami Beckham United.

Ο θρύλος λέει πως η Ίντερ Μαϊάμι γεννήθηκε με έναν αρκετά 'κινηματογραφικό' τρόπο. Στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας, στο σπίτι του Μαρκ Άντονι και της Τζένιφερ Λόπεζ στο Λος Άντζελες, ο Βολιβιανός επιχειρηματίας του τραπεζικού κλάδου Μαρσέλο Κλορ εξομολογούνταν στους προσκεκλημένους την πρόθεσή του να επενδύσει χρήματα στο ποδόσφαιρο. Ο Σάιμον Φούλερ, ένας από τους καλεσμένους της βραδιάς και ατζέντης του βετεράνου Άγγλου, του έλεγε πως ο Μπέκαμ σκόπευε να δημιουργήσει μια ομάδα ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ. Ο Κλορ του απαντούσε: "Έχω το ίδιο όνειρο, αυτή η ομάδα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει στο Μαϊάμι". Η σύμπνοια των δυο αντρών με το κοινό όραμα ήταν θέμα χρόνου να έρθει και το παζλ ολοκληρώθηκε, όταν τα αδέλφια Χοσέ και Χόρχε Μας, επιχειρηματίες που γνωρίζουν το Μαϊάμι όσο ελάχιστοι, προστέθηκαν στην ομάδα.

Η τυπική έγκριση για τη δημιουργία της Ίντερ Μαϊάμι δόθηκε από τη Λίγκα την περασμένη χρονιά. Η ομάδα αναμένεται να παίξει προσωρινά στο Λόντερντεϊλ, σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που ήδη βρίσκεται υπό σαρωτικό 'λίφτινγκ' για να ανοίξει τις πύλες του το 2020. Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί ήδη η ανάπλαση του Μελρίζ Κάντρι Κλαμπ, ενός χώρου που χρησίμευε ως γήπεδο γκολφ κοντά στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι, ώστε να δώσει τη θέση του σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 25.000 θέσεων, που θα στεγάσει από το 2022 τα όνειρα της Ίντερ Μαϊάμι. Με τα τμήματα ακαδημίας της ομάδας να έχουν πιάσει ήδη δουλειά. Με τους Ματίας Πελεγκρίνι, Τζουλιάν Καρανάτζα, Κριστιάν Μακούν να είναι τα πρώτα ονόματα που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας. Με ή χωρίς τον Μέσι αρχηγό.

Αν κρίνουμε από το τρέιλερ, η Inter Miami CF θα έχει πολλά και ένδοξα sequels. Λογικά, αυτή η ομάδα θα σπάσει τα ταμεία.

Είναι ο Χάρι Κέιν καλός επιθετικός; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο


News 24/7

24MEDIA NETWORK