Ίντερ – Ρόμα 2-3

Η Ρόμα πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 επί της Ίντερ στο Μιλάνο και δείχνει πως είναι σε θέση να ανακάμψει.

Ίντερ – Ρόμα 2-3

Η Ρόμα πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 επί της Ίντερ στο Μιλάνο και δείχνει πως είναι σε θέση να ανακάμψει. Εκπληκτικό το πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι να προηγούνται 3-0 στο 47ο λεπτό και τους «νερατζούρι» να απαντούν αλλά όχι όσο θα ήθελαν για να πάρουν έστω την ισοπαλία. Επεισόδια στο φινάλε, με τους Βερόν και Τότι να αποβάλλονται. Ο αρχηγός των «τζιαλορόσι» και ο Αντριάνο οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, αρνητικός ο διαιτητής Ροζέτι.

Παρά το ότι οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι έδειχναν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο στα πρώτα λεπτά, οι Ρωμαίοι ήταν εκείνοι οι οποίοι έφτασαν στο γκολ, στο 12ο λεπτό. Ο Ταντέι έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στο ύψος της μικρής περιοχής και από εκεί, ο Βιτσέντζο Μοντέλα, πλάσαρε ιδανικά τον Ζούλιο Σέζαρ.

Η Ίντερ προσπάθησε να απαντήσει αλλά ο Εστέμπαν Καμπιάσο υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφ σάιντ όταν βρήκε δίχτυα στην αμέσως επόμενη επίθεση. Τρία λεπτά πριν συμπληρωθεί το ημίωρο, οι πρωτευουσιάνοι έφτασαν μία ανάσα από το 2-0, με το σουτ του Μαντσίνι να βρίσκει το δεξί δοκάρι του Σέζαρ και στην επαναφορά, τον Μοντέλα να μη μπορεί να νικήσει τον πεσμένο Σάμουελ.

Οι «νερατζούρι» απάντησαν με τον ίδιο τρόπο (δοκάρι), καθώς η μπάλα δεν έκανε τον χατίρι στον Χούλιο Κρουζ, ο οποίος πήρε την υποδειγματική σέντρα από τον Άλβαρο Ρεκόμπα.

Σα να μην έφτανε το προαναφερθέν για τους γηπεδούχους, ο Φρανσίσκο Τότι, στο 30ο λεπτό, έκανε ένα εκπληκτικό σόλο 40 μέτρων και με λόμπα έξω από την περιοχή, έκανε το 2-0, επιστέγασμα ενός εκπληκτικού παιχνιδιού.

Θαρρεί κάποιος χτυπημένοι από ηλεκτρικό ρεύμα, οι παίκτες της Ίντερ δε μπορούσαν να αμυνθούν έστω στοιχειωδώς. Αν μάλιστα ο Μοντέλα δεν σπαταλούσε ακόμη μία σπάνια ευκαιρία βρίσκοντας και πάλι το σώμα του Σάμουελ, τότε η σεμνή τελετή θα είχε λάβει τέλος από νωρίς.

Η επανάληψη άρχισε με τους γηπεδούχους, λογικά, να έχουν τη διάθεση να πιέσουν. Μόλις στο πρώτο λεπτό όμως ο Μοντέλα εκμαίευσε πέναλτι, ο Τότι ανέλαβε την εκτέλεση και το 0-3 έκανε τις όποιες σκέψεις για ανατροπή ως και απατηλές.

Η Ίντερ πέρασε μαζικά στην επίθεση και έχασε δύο καλές ευκαιρίες, πριν ο Αντριάνο επιστρέψει ένα από τα τρία γκολ στο 67ο λεπτό, με εκτέλεση φάουλ οι οποία αρμόζει στους κορυφαίους. Δεκατέσσερα λεπτά πριν το τέλος, ο Βραζιλιάνος φορ που είχε περάσει ως αλλαγή, μείωσε ακόμη περισσότερο, σε 2-3. Σε μία εύκολη φάση, ο πορτιέρο της Ρόμα, Ντόνι, έκανε την έξοδο, μπλόκαρε αλλά στην πτώση του... ξέχασε τη μπάλα, αυτή έπεσε στα πόδια του Αντριάνο ο οποίος από τα δύο μέτρα δεν είχε πρόβλημα να τη στείλει και πάλι στα δίχτυα.

Στα τελευταία λεπτά οι επιθέσεις των γηπεδούχων ήταν μαζικές αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε. Στις καθυστερήσεις, Βερόν και Τότι διαπληκτίστηκαν και πήραν πρόωρα τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Μάλλον όμως μόνο ο Βερόν έπρεπε να έχει δεχθεί την αποβολή.

Οι συνθέσεις
Ίντερ: Σέζαρ, Κόρντομπα, Ματεράτσι, Σάμουελ, Φαβάλι (90’ Σολάρι), Ζε Μαρία (46’ Αντριάνο), Βερόν, Καμπιάσο, Φίγκο, Ρεκόμπα (76’ Μάρτινς), Κρουζ.
Ρόμα: Ντόνι, Πανούτσι, Κουφούρ, Κίβου, Κουφρέ, Περότα, Ντε Ρόσι, Μαντσίνι (78’ Ντακούρ), Τότι, Ταντέι (87’ Μεσές), Μοντέλα (59’ Νοντά).

News 24/7

24MEDIA NETWORK