Ίντερ-Σαχτάρ: Ένας Αργεντίνος έφτανε για εννιά Βραζιλιάνους

Με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να αφηνιάζει απέναντι στην βραζιλιάνικη παροικία της Σαχτάρ, η Ίντερ συνέτριψε με 5-0 την αντίπαλο της και θα διεκδικήσει κόντρα στη Σεβίλλη την κατάκτηση του Europa League. Οι αριθμοί και τα ρεκόρ που μαρτυρούν την εικόνα του ημιτελικού στην στην 'Merkur Spiel-Αrena' του Ντίσελντορφ.

Ο δήμιος της Σαχτάρ, Λαουτάρο Μαρτίνες, σκόραρε δύο γκολ και έδωσε μια ασίστ στο 5-0 για την Ίντερ, στον ημιτελικό του Europa League στις 17 Αυγούστου 2020. Οι 'νερατζούρι' θα παλέψουν για το τρόπαιο στον τελικό με την Σεβίλλη. (Sascha Steinbach, Pool Photo via AP)
Ο δήμιος της Σαχτάρ, Λαουτάρο Μαρτίνες, σκόραρε δύο γκολ και έδωσε μια ασίστ στο 5-0 για την Ίντερ, στον ημιτελικό του Europa League στις 17 Αυγούστου 2020. Οι 'νερατζούρι' θα παλέψουν για το τρόπαιο στον τελικό με την Σεβίλλη. SASCHA STEINBACH, POOL PHOTO VIA AP

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες δεν είχε σκοράρει τη φετινή σεζόν στο Europa League για την Ίντερ. Δεν ήταν καν σίγουρο πως θα ξεκινούσε στην ενδεκάδα του ημιτελικού κόντρα στην Σαχτάρ αν δεν υπήρχε τραυματισμός του Αλέξις Σάντσες. Τελικά ήταν αυτός που όρισε την μοίρα της αναμέτρησης στην 'Merkur Spiel-Αrena' του Ντίσελντορφ. Ο μοναδικός Αργεντίνος στην αποστολή της Ίντερ έφτανε (και περίσσευε) για τους εννιά Βραζιλιάνους της Σαχτάρ.

Τουλάχιστον αυτό μαρτυρά το 5-0 για τους 'νερατζούρι', που τους στέλνει στον τελικό του Europa League αγκαλιά με την πολυνίκη του θεσμού, Σεβίλλη. Πριν ο Λουκακού πάρει το όπλο του και διαμορφώσει το τελικό σκορ, ο Λαουτάρο είχε φροντίσει να αφήσει τους αντιπάλους του... λιπόθυμους. Με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην Ίντερ στο 19', με πλασέ έκανε το 3-0 και μοίρασε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Βέλγου παρτενέρ του στην επίθεση. Ενδιάμεσα ο Ντ' Αμπρόσιο είχε διπλασιάσει τα τέρματα των Μιλανέζων.

Κάπου εδώ πρέπει να πούμε πως μια ματιά στα landmarks της αναμέτρησης φανερώνουν την αλήθεια του ημιτελικού, που δεν αντέχει σε κριτική.

Ο Λουκακού αγωνίστηκε στο 50ο του παιχνίδι τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Ίντερ σε όλες τις διοργανώσεις. Τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη της Serie A για τη σεζόν 2019-2020. Παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης της Ίντερ που φτάνει αυτό τον αριθμό συμμετοχών σε μια σεζόν μετά το 2010-2011, όπου ο Χαβιέρ Σανέτι είχε πραγματοποιήσει 52 συμμετοχές και ο Σαμουέλ Ετό 53.

Λαουτάρο Μαρτίνες και Ρομελού Λουκακού είναι το πρώτο επιθετικό δίδυμο της Ίντερ που σκοράρει από +20 γκολ σε μια σεζόν, μετά το 2004-2005 όπου είχαν πετύχει κάτι ανάλογο οι Αντριάνο και Ομπαφέμι Μάρτινς.

Ο Ντανίλο Ντ' Αμπρόσιο σκόραρε το τρίτο του γκολ στα πέντε τελευταία του ματς με την φανέλα της Ίντερ, δηλαδή όσα τέρματα είχε πετύχει συνολικά στις προηγούμενες 58 εμφανίσεις για τους 'νερατζούρι'!

Ο Ρομελού Λουκακού έχει εμπλακεί ευθέως σε 18 τέρματα στα 10 τελευταία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στο Europa League - κάτι που μεταφράζεται σε 18 γκολ και 4 ασίστ. Παράλληλα ο Βέλγος έχει σκοράρει σε 10 σερί αναμετρήσεις της διοργάνωσης, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα το τελικό 5-0 στο Ντίσελντορφ, που είναι η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη που έχει σημειωθεί ποτέ σε ένα παιχνίδι σε ημιτελικό του Europa League/Uefa Cup.

Η Ίντερ επανεμαφνίστηκε σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2009/10 (στο Champions League, όπου πέρασε στον τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο κόντρα στη Μπάγερν) και για 8η φορά σε ημιτελικό του UEFA Cup/Europa League - περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έφτασε στον φετινό τελικό πιο εύκολα από όσο θα φανταζόταν και θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στη Σεβίλλη. Αν το κατακτήσει, θα δικαιώσει και τις κακές γλώσσες στην Ιταλία που έλεγαν ότι πιο εύκολα θα πάρει ευρωπαϊκό τίτλο παρά αυτόν της Serie A...

News 24/7

24MEDIA NETWORK