Υπόθεση Σουάζο: Το γαϊτανάκι συνεχίζεται…
Ο κλέψας του κλέψαντος. Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η υπόθεση της μεταγραφής του Νταβίντ Σουάζο από την Κάλιαρι στο Μιλάνο. Σε ποια ομάδα συγκεκριμένα είναι πολύ δύσκολο να… προβλέψουμε, αφού τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής συνηγορούν ότι ο διεθνής με την εθνική των Ονδούρων επιθετικών θα αγωνίζεται… τόσο με την Ιντερ, όσο και με τη Μίλαν του χρόνου.
Νταβίντ Σουάζο από την
Κάλιαρι στο Μιλάνο. Σε ποια ομάδα συγκεκριμένα είναι πολύ δύσκολο να… προβλέψουμε, αφού τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής συνηγορούν ότι ο διεθνής με την εθνική των Ονδούρων επιθετικών θα αγωνίζεται… τόσο με την
Ιντερ, όσο και με τη
Μίλαν του χρόνου.
Για όσους έχουν χάσει τον λογαριασμό, ο εξαιρετικός επιθετικός των Σαρδήνιων είχε “κλείσει” στην Ιντερ, ωστόσο την τελευταία στιγμή τον “άρπαξε” η Μίλαν. Την Παρασκευή (23/6) ο Μάσιμο Μοράτι έκανε λόγο για υπογραφή συμβολαίου του παίκτη και για ύπαρξη ρήτρας που εμποδίζει τη μεταγραφή στους “ροσονέρι”, κάνοντας την αντεπίθεση. Μία ρελάνς η οποία, όμως, μπορεί να κοστίσει δύο μήνες αποκλεισμού στον ποδοσφαιριστή, ένα χρόνο για τον ίδιο και χρηματικό πρόστιμο στους πρωταθλητές Ιταλίας! Μπερδευτήκατε; Ας τα πάρουμε με τη σειρά…
Η κίνηση της Ιντερ
Το πρωτάθλημα της Serie A ολοκληρώνεται και ο μεταγραφικός σχεδιασμός των ομάδων τέθηκε σε εφαμοργή. Η Ιντερ προσπάθησε να διαφυλάξει τα νώτα της σε μία ενδεχόμενη φυγή των Αντριάνο, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Αλβάρο Ρεκόμπα και κινήθηκε για τον Νταβίντ Σουάζο της Κάλιαρι, ο οποίος έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του τα τελευταία δύο χρόνια. Οι δύο ομάδες τα βρήκαν στα χρήματα και όλα ήταν έτοιμα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.
Το “ριφιφί” της Μίλαν
Ονομα: Οσκαρ Νταβίντ
Επώνυμο: Σουάζο Βελάσκεζ
Ημ. γέννησης: 5 Νοεμβρίου 1979
Τόπος: Σαν Πέδρο, Ονδούρες
Θέση: Επιθετικός
Υψος: 1,82μ.
Βάρος: 75κ.
Ψευδώνυμο: Βασιλιάς Νταβίντ, Μαύρος Πάνθηρας
Ομάδα: Κάλιαρι (99-07)
Πρ. ομάδες: Ολίμπια Τεγκουτσιγκάλπα (95-99)
Η Μίλαν είναι γνωστό ότι κινείται με στόχο επιθετικούς στο φετινό μεταγραφικό παζάρι και από πέρυσι είχε βολιδοσκοπήσει τον επιθετικό από τις Ονδούρες. Η Κάλιαρι αντέδρασε την περσινή σεζόν και δεν τον επέτρεψε να φύγει, ωστόσο τώρα, βλέποντας ότι ο ποδοσφαιριστής είναι υπό παραχώρηση, το πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή. Κυριολεκτικά, αφού ενώ ήταν έτοιμος να υπογράψει με την Ιντερ, οι “ροσονέρι” τα βρήκαν με την Κάλιαρι καταθέτοντας υψηλότερο πρόταση από τους συμπολίτες τους και (θεωρητικά) ήταν αυτοί που είχαν τον δικαίωμα να συζητήσουν με τον παίκτη και τον μάνατζέρ του για συμβόλαιο συνεργασίας.
Το come back των “νερατζούρι”
Ο Μάσιμο Μοράτι θορυβήθηκε από την κίνηση-ματ της Μίλαν, σε μία περίοδο όπου οι δύο ομάδες του Μιλάνου μονοπωλούν το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ο ιδιοκτήτης των πρωταθλητών Ιταλίας έκανε δηλώσεις στις οποίες αναφέρει ότι ο ποδοσφαιριστής έχει υπογράψει στην Ιντερ και δεν ανησυχεί, ενώ το θέμα το προχώρησε ο ίδιος ο Σουάζο, τονίζοντας ότι θέλει να αγωνιστεί στους “νερατζούρι”.
Την Παρασκευή (22/6), μάλιστα, έγινε γνωστό ότι στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή με την Κάλιαρι υπάρχει μία ρήτρα που ευνοεί την Ιντερ. Το περασμένο καλοκαίρι, για να ξεφύγει από το ασφυκτικό πρέσινγκ της Μίλαν, η Κάλιαρι ανανέωσε το συμβόλαιο του 27χρονου επιθετικού βάζοντας και μία ρήτρα στη συνεργασία τους. Η ρήτρα αφορούσε το ποσό που θα έπρεπε να εισπράξει η Κάλιαρι για να τον αποκτήσει και αυτό άγγιζε τα 14 εκατομμύρια ευρώ.
Η Ιντερ προσέφερε πρώτη αυτά τα χρήματα και (θεωρητικά επιμένουμε) και είχε πάντα τον πρώτο λόγο απέναντι στον ποδοσφαιριστή. Αποκαλύφθηκε, μάλιστα, ότι οι δύο ομάδες τα είχαν βρει στα δώδεκα εκατομμύρια ευρώ καθώς και στη συνιδιοκτησία του 20χρονου επιθετικού Ρόμπερτ Ακουαφρέσα.
Το “πάτημα” της Μίλαν
Η Μίλαν, όμως, δεν παρέδωσε τα “όπλα”. Από τη στιγμή που πλην της πλευράς της Ιντερ, η Κάλιαρι, ο μάνατζερ του παίκτη και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν έχουν τοποθετηθεί σαφώς επί του θέματος, έψαξε και έβγαλε… λαβράκι. Η επίμαχη ρήτρα, όπως ισχυρίζεται η πλευρά των “ροσονέρι”, αφορά ομάδας του εξωτερικού, αφού όταν έγινε η ανανέωση του συμβολαίου, εκτός των Μίλαν τον ποδοσφαιριστή “φλέρταραν” και ισπανικοί σύλλογοι. Η Ιντερ αρνείται αυτόν τον περιορισμό και υποστηρίζει ότι η ρήτρα αφορά και την Ιταλία και το μπέρδεμα… συνεχίζεται.
Το ρίσκο του Μοράτι
Πάνω στην φούρια του να φέρει καθησυχάσει τους φίλους των “νερατζούρι” που έβλεπαν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους κλοπή του ποδοσφαιριστή από τη Μίλαν, ο Μοράτι έκανε λόγο για υπογεγραμμένο συμβόλαιο. Αυτή η δήλωση “καίει” τον ιδιοκτήτη της Ιντερ, ο οποίος άνοιξε ακόμα ένα «μέτωπο» με τους Εισαγγελείς, μετά από αυτό με τους “φουσκωμένους” ισολογισμούς.
Τη φετινή σεζόν ο Σουάζο σημείωσε 14 γκολ σε 36 αγώνες πρωταθλήματος και ένα σε τρεις κυπέλλου. Πέρυσι πέτυχε 22 γκολ σε 37 αγώνες της Serie A και έσπασε το ιστορικό ρεκόρ του Τζίτζι Ρίβα για την Κάλιαρι, ο οποίος το 1970 είχε πετύχει 21 γκολ.
Ο Φραντσέσκο Σαβέριο Μπορέλι, γνωστός για την παρουσία του στην υπόθεση του Calciopoli, ερευνά την “υπόθεση Σουάζο” όπως κατονομάζεται πλέον, ώστε να εξετάσει εάν έχουν υπάρξει κάποιες παρατυπίες στη σειρά με την οποία έγιναν οι προσεγγίσεις ή οποιαδήποτε άλλη παράβαση. Σε περίπτωση που εντοπίσει κάτι, ο ποδοσφαιριστής κινδυνεύει να τιμωρηθεί με δύο μήνες αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, ο υπαίτιος για την παράβαση, λογικά ο Μάσιμο Μοράτι, με ένα χρόνο, ενώ η Ιντερ με χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.
“Παίζει” ο μάνατζερ
Τη στιγμή που οι δύο ομάδες βρίσκονται στη “φωτιά”, ο μάνατζερ της “πέτρας του σκανδάλου”, Τζιοβάνι Μπρανκίνι, “παίζει” μαζί τους. Το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε στα γραφεία της Μίλαν στη βία Τουράτι για να συναντηθεί με τους ανθρώπους των πρωταθλητών Ευρώπης και να τους ενημερώσει για την κατάσταση της υπόθεσης και να ακούσει την πρόταση για τον πελάτη του.
“Δεν υπάρχει καμία κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων. Η υπόθεση δρομολογείται και εμείς γνωρίζουμε καλά πως έχουν τα πράγματα. Με τον ποδοσφαιριστή θα μιλήσω τις επόμενες μέρες”, αρκέστηκε να δηλώσει εξερχόμενος από την έδρα της Μίλαν. Και το σίριαλ συνεχίζεται…