Ηρακλής - Αστέρας Τρίπολης 1-1 (VIDEO)

Σε ένα μέτριο ματς με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, Ηρακλής και Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Καυτανζόγλειο, με συνέπεια η ομάδα του Στάικου Βεργέτη να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού της 27ης Ιανουαρίου (19:30).

Ηρακλής - Αστέρας Τρίπολης 1-1 (VIDEO)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του και νέα πρόσωπα ο Αστέρας Τρίπολης χρειάστηκε χρόνο για να βρει τα πατήματά του και να... ρολάρει, εν αντιθέσει με τον Ηρακλή που έκανε σαφώς καλύτερο ξεκίνημα.

Ο "γηραιός" περίμενε τον αρκαδικό σύλλογο, κλεισμένος στο δικό του μισό, έχοντας στο μυαλό του να ψάξει την κόντρα. Αυτό έγινε σε ελάχιστες περιπτώσεις, όπως αυτή του 9ου λεπτού, όμως το γκολ δεν ήρθε. Όποια άλλη προσπάθεια έκανε ήταν μακριά από την εστία και χωρίς οι πιθανότητες για γκολ να είναι υπέρ του. Το 0-0 συντρόφευσε τις ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε δύο αλλαγές για τον Ηρακλή και μια… ουσιαστική για τον Αστέρα. Αυτή του σκορ, αφού ο Ντορίν Γκοϊάν έβαλε στο 48’ στη θέση του οδηγού τους Αρκάδες. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη είχε την ευκαιρία να διαχειριστεί καλά την αναμέτρηση και σε περίπτωση που του έρθει η καλή στιγμή, να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα.

Αντί να έρθει αυτό όμως έγινε το αντίθετο. Ο Ηρακλής ξέροντας πως δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες έπρεπε να ρισκάρει και δικαιώθηκε για την επιθετική του φιλοσοφία με το γκολ του Παύλου Κυριακίδη στο 79’, το οποίο σημειώθηκε από οριακή θέση.

Το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε με την ομάδα του Βεργέτη να παίρνει το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού σε έξι ημέρες υποδέχεται τον "γηραιό" στο Θ. Κολοκοτρώνης.

Τα ημίχρονα άργησαν να αρχίσουν εξαιτίας ενός υβριστικού πανό των φίλων του Ηρακλή κατά του Γιώργου Μποροβήλου εξαιτίας της γνωστής ιστορίας του καλοκαιριού του 2011 (υποβιβασμός "γηραιού" στη Γ' Εθνική, παραμονή Αστέρα στη Super League).

MVP

O Παύλος Κυριακίδης. Είχε καλές προωθήσεις και σε μία εξ αυτών σημείωσε το γκολ που αύξησε τις ελπίδες πρόκρισης του Ηρακλή.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ερίκ Τιε Μπι. Έχασε πολλές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και δεν είχε διάθεση να μαρκάρει.

Σχόλιο

Με σβηστές μηχανές αγωνίστηκε ο Αστέρας, ο οποίος απειλήθηκε ελάχιστα μέχρι το 75ο λεπτό και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε σε αυτή τη μέτρια και ολίγον τι επεισοδιακή αναμέτρηση. Ο Ηρακλής δεν απέφυγε τα σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά άξιζε την ισοφάριση, ιδίως αν κρίνει κανείς από την απόδοσή του στο τελευταίο τέταρτο.

Οι συνθέσεις

Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Κυριακίδης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Πασάς (46' Ρομάνο), Τσιλιανίδης (75' Μπουκουβάλας), Αγγελούδης (46' Τσιλιγκίρης), Περόνε.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Κιτοκό, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Τιε Μπι, Κουρμπέλης, Ρόλε (83' Τορμένα), Μουκάμ (75' Γιαννιώτας), Φερνάντες, Μπαράλες (91' Πάρα).

News 24/7

24MEDIA NETWORK