Ηρακλής: Χείμαρρος o Σπανουδάκης

Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη, ως πρόεδρος του Ηρακλή, έδωσε ο Γιώργος Σπανουδάκης. Το νέο "αφεντικό" του "Γηραιού μίλησε για το δύσκολο πόστο που κατέχει, το οποίο του τρώει... "όλη την μέρα και την μισή νύχτα" και στο οποίο αποκάλυψε ότι έχει πάντα την στήριξη του Ευάγγελου Μυτιληναίου. Παράλληλα έκανε λόγο για την συμφωνία με τον "ALPHA", τις εξελίξεις στα έργα του Καυταντζογλείου και αποκάλυψε ότι προτίθεται να προτείνει στον Ματς Γίνγκμπλαντνα ανανεώσει με τον "Γηραιό" για άλλη 2 ή 3 χρόνια, δίνοντας τέλος στην διαφαινόμενη άφιξη Χατζάρα.

Ηρακλής: Χείμαρρος o Σπανουδάκης
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Γιώργος Σπανουδάκης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για όλα τα θέματα που απασχολούν τους «κυανόλευκους». Ο Γιώργος Σπανουδάκης τόνισε ότι με το Καυτανζόγλειο ξεκινάει μία νέα εποχή για τον Ηρακλή, αλλά δεν πρόκειται να αφήσει με την συνδρομή του Γυμναστικού το θέμα του γηπέδου στην περιοχή της Μίκρας.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής υπογράμμισε για το γεγονός ότι πλέον είναι ο βασικός μεγαλομέτοχος ότι:

"Από την στιγμή που ανέλαβα τις μετοχές έχουμε ξεκινήσει έναν προγραμματισμό από πολύ νωρίς, προκειμένου να ξέρουμε ποια θα είναι τα έσοδα μας για την επόμενη χρονιά, να ήμαστε πιο έτοιμοι και να ξέρουμε πως μπορούμε να κινηθούμε. Γι αυτό τον λόγο άλλωστε κάναμε από τώρα την συμφωνία με τον ALPHA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης περιόδου. Αυτή η συμφωνία μας δίνει αρκετά πλεονεκτήματα από την στιγμή που θα έχουν και το Καυτανζόγλειο. Πρόκειται για ένα ανοιχτό κανάλι και μπορούμε να κάνουμε αρκετές εκδηλώσεις ώστε να έχουμε μία συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό, αλλά και να αυξήσουμε τα έσοδα μας. Είναι καλό για τον Ηρακλή που θα έχει το Καυτανζόγλειο από την επόμενη χρονιά και αναζητούμε τρόπους να αυξήσουμε τα έσοδα μας".

Ο Γιώργος Σπανουδάκης συνέχισε λέγοντας για τον νέο δρόμο στην διοικητική του καριέρα και την πρωτοβουλία να αναλάβει μόνος του τα ηνία της ΠΑΕ Ηρακλής.

"Ασχολούμαι με τον Ηρακλή όλη την μέρα και την μισή… νύχτα. Δεν είμαι ούτε Μυτιληναίος, ούτε Κόκκαλης. Προσπαθούμε να έχουμε από τώρα μία εικόνα των εσόδων μας, ώστε να έχουμε ένα λογικό μπάτζετ για την επόμενη χρονιά. Δεν ακολουθώ κανένα μοντέλο στην διαχείρηση του Ηρακλή. Πλέον δεν υπάρχουν επενδυτές, θέλω να φτάσουμε στο μάξιμουμ των εσόδων μας και η τηλεόραση είναι μία βάση για να ξεκινήσουμε. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε όσο μπορούμε τις δυνατότητες μας και γι’ αυτό ξεκινήσαμε τόσο νωρίς τον προγραμματισμό. Πιστεύω ότι όπως είχε πει παλιότερα ο Ευάγγελος Μυτιληναίος αλλά κι εγώ, κάθε φίλαθλος του Ηρακλή αλλά και κάθε ομάδος θέλει το σωματείο του να φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε οικονομικά από μόνο του να μπορεί να διαθέτει τα έσοδα για να μπορέσει να δημιουργήσει μία καλή ομάδα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς τώρα".

Ο Γιώργος Σπανουδάκης αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο Ευάγγελος Μυτιληναίος και για το αν βοηθάει την ομάδα πλέον λέγοντας:

"Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος μπορεί να έφυγε από τον Ηρακλή, αλλά ήμαστε φίλοι χρόνια. Αν χρειαστώ ποτέ κάτι, πιστεύω ότι θα με βοηθήσει. Αλλά αυτό είναι και το προσωπικό μου στοίχημα. Να μην φτάσω στο σημείο να θέλω την βοήθεια, όχι μόνο του Μυτιληναίου αλλά οποιουδήποτε στην πορεία μου στον Ηρακλή. Αλλά αν το ζητήσω από τον Μυτιληναίο θα το κάνει. Ελπίζω να μην έρθει όμως ποτέ αυτή η στιγμή. Ο Ηρακλής προχωράει κι εγώ το ίδιο. Δεν θέλω να απαντάω για τον Ευάγγελο μυτιληναίο και τι σκέφτεται πλέον να κάνει, αν θα ασχοληθεί με κάποια άλλη ομάδα".

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής μίλησε και για το χρονικό σημείο το οποίο αποφάσισε να αναλάβει τα ηνία των «κυανόλευκων» τονίζοντας:

"Δεν μπήκα σε κανένα λούκι. Απλώς χειρότερα δεν γίνονταν για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γίνεται ένας χαμός. Δεν υπάρχουν γήπεδα, κάποιες ομάδες έπρεπε να πέσουν, κάποιες άλλες παίξουν και μετά πέφτουν. Είναι ίσως η χειρότερη εποχή του ποδοσφαίρου. Αλλά για τον Ηρακλή με το Καυτανζόγλειο ξεκινάει μία νέα εποχή".

Ο Γιώργος Σπανουδάκης αναφέρθηκε στο θέμα της αποκλειστικής χρήσης του Καυτανζογλείου αλλά και για το γήπεδο της Μίκρας λέγοντας:

"Πρώτα θέλουμε να διασφαλίσουμε το Καυτανζόγλειο και μετά να αφοσιωθούμε απόλυτα στο θέμα του γηπέδου της Μίκρας. Ένα ζήτημα που χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του Γυμναστικού και του κ. Παναγόπουλου δεν θα γίνονταν τίποτα. Για το Καυτανζόγλειο θα υπάρχει συμφωνητικό ότι θα μπορούμε να φύγουμε έξι μήνες πριν ολοκληρωθεί το γήπεδο της Μίκρας, χωρίς να έχουμε να πληρώσουμε κάποια ρήτρα. Το Σάββατο θα γίνει αυτοψία από την αρμόδια επιτροπή στα έργα του Καυταντζογλείου, προκειμένου να δούμε αν αυτά που ζητήσαμε, οι χώροι που θέλουμε έχουν πραγματοποιηθεί. Βέβαια αυτά τα έργα δεν τα φτιάχνουμε εμείς, αλλά θα γίνουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά θα μείνουν σε εμάς, όπως το εστιατόριο. Θα παρθεί η τελική απόφαση και πιστεύω ότι την Τρίτη ή την Τετάρτη θα υπογραφεί η συμφωνία για τα επόμενα είκοσι χρόνια αποκλειστικής χρήσης του γηπέδου. Αυτό θα σημαίνει ότι όπως θέλει το Καυτανζόγλειο, θα πρέπει να συμφωνήσει με τον Ηρακλή.

Η διοίκηση του γηπέδου παραμένει ως έχει, ενώ εμείς εκτός από το ποσοστό των αγώνων και το ενοίκιο, θα μπορούμε να δώσουμε και άλλα χρήματα μέσω εκδηλώσεων που θέλουμε να κάνουμε. Μόλις λοιπόν διασφαλίσουμε το Καυτανζόγλειο, τότε θα ασχοληθούμε με το επόμενο βήμα μας που είναι το γήπεδο στην Μίκρα. ¨Ένα έργο που δεν μπορεί να γίνει σε έναν χρόνο, αλλά θα πιέσουμε ώστε να γίνει πραγματικότητα. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε σαν ΠΑΕ με την κοινή δήλωση, αλλά υπερπολύτιμη είναι η συμβολή του Γυμναστικού. Απλά έχουμε ένα πλάνο, δεν γίνεται να φτάσουμε σε ένα σημείο να ήμαστε σαν τον Άρη, σαν τσιγγάνοι να μην έχουμε γήπεδο. Βρήκαμε το γήπεδο της Πολίχνης τώρα που γίνονται τα έργα στο Καυτανζόγλειο, αλλά πλέον έχουμε ένα πρόγραμμα".

Ο Γιώργος Σπανουδάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του Ματς Γίνγκμπλαντ και την προπονητολογία για τον Γιώργο Χατζάρααποκαλύπτοντας:

"Μίλησα λόγω των όσων γράφτηκαν με τον Ματς Γίνγκμπλαντ προκειμένου να αισθανθεί ότι αυτός είναι ο προπονητής της ομάδος. Θέλω να πω ότι δεν έχουμε συμφωνήσει, ούτε ποτέ είχαμε κάνει καμία προσυμφωνία με κανένα προπονητή, ούτε με τον Γιώργο Χατζάρα. Άκουσα ότι φέραμε κάποιον για λίγους μήνες και μετά τον Μάιο θα του πούμε να φύγει. Και αν ο Γίνγκμπλαντ πάρει το Κύπελλο πως μπορώ να τον διώξω; Δεν θα ήταν σωστό για τον κόσμο, αλλά δεν θα ήμουν καλά και με τον εαυτό μου. Με τον Ματς Γίνγκμπλαντ δεν υπάρχει κανένας όρος αλλά είπαμε στα τέλη του Φλεβάρη να μιλήσουμε να δούμε αν ήμαστε εμείς ικανοποιημένοι, αυτός με την ομάδα και αν θέλουμε και οι δύο πλευρές να καταλήξουμε σε μία συμφωνία για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια.

Σίγουρα δεν περίμενα ένα τέτοιο σερί όχι μόνο από τον Γίνγκμπλαντ αλλά από κανέναν προπονητή. Φτάσαμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας. Αλλά πρέπει να πω ότι αυτή η ομάδα αδικεί τον εαυτό της, οι παίκτες αδικούν τους εαυτούς τους. Αυτή η ομάδα έπρεπε να είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Θέλουμε σίγουρα την νίκη κόντρα στο Αιγάλεω, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Αλλά θέλω τον κόσμο κοντά μας, να έρθει και να μας ενισχύσει, να μας δώσει δύναμη για να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο αγώνα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK