Ηρακλής: Λύση στο γηπεδικό

Ηρακλής: Λύση στο γηπεδικό
Σε καλό δρόμο φαίνεται πως βρίσκεται το όνειρο όλων του φίλων του Ηρακλή για την κατασκευή νέου γηπέδου. Οι επαφές που είχε ο "γηραιός" με την Πολιτεία είχαν θετική κατάληξη και αν όλα πάνε καλά σύντομα θα μπουν οι υπογραφές στη σύμβαση για αγορά 25 στρεμμάτων που ανήκουν στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, νομιμοποίηση του κτιρίου στη Μίκρα, ανταλλαγή οικοπέδων και άμεση χρηματοδότηση.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Ηρακλή, Νίκος Παναγόπουλος, στο Αθλητικό Metropolis. " Ακόμα είμαστε στην αρχή και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, ωστόσο κάτι κινείται. Υπάρχει δεδομένη και η βούληση της Νέας Δημοκρατίας μέσω του κ. Ορφανού, οπότε κι αν αλλάξει κυβέρνηση στις εκλογές, πιστεύω ότι θα είναι πιο ισχυρή η θέση μας. Μετά τη συζήτηση που είχαμε με τον κ. Βενιζέλο, θα μελετήσουμε τη σύμβαση, θα δούμε τι προβλέπει και εν συνεχεία αν όλα είναι εντάξει αναμένονται οι υπογραφές από τις δύο πλευρές " δήλωσε ο πρόεδρος των "κυανόλευκων" και πρόσθεσε: " Μέσα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τα 25 στρέμματα χρειάζεται από τον Γ.Σ. να πληρωθεί ένα σεβαστό ποσό στην εφορία, για την ανταλλαγή οικοπέδων. Στη σύμβαση αυτή υπάρχει ακόμα κι ένα άξονας για την άμεση χρηματοδότηση. Πρέπει να δοθεί από την Πολιτεία το ποσό του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, για να προχωρήσουμε και θα πρέπει να πιέσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Η χρηματοδότηση είναι απαραίτητη, προκειμένου να γίνει ένα γήπεδο με προδιαγραφές, να το χρησιμοποιεί η ΠΑΕ αλλά και να έχουμε έσοδα για όλα τα τμήματα ".

Ο κ. Παναγόπουλος, σε ερώτηση για το αν αισθάνεται ότι θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου, εάν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και γίνει το όνειρο πραγματικότητα, απάντησε: " Η ιστορία γράφεται από τη δυναμική του κόσμου, εγώ είμαι εκπρόσωπος του κόσμου και κάνω αυτό που πρέπει ".

Την άποψή του για το θέμα εξέφρασε μέσω του ίδιου ραδιοφώνου και ο Υφυπουργός εξωτερικών, Γιάννης Μαγκριώτης.

" Μιλήσαμε πριν από λίγο καιρό με τους ανθρώπους του Ηρακλή. Κάνουν μια σοβαρή και αθόρυβη δουλειά και βρίσκονται κοντά στην εκπλήρωση αυτού του έργου. Πρέπει να αξιοποιηθεί η Μίκρα για να δώσει και οικονομικούς πόρους στον Ηρακλή. Νομίζω ότι οι αρμόδιοι συνάδελφοι θα ανταποκριθούν. Είναι ένα ευχάριστο γεγονός για τον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης " τόνισε με τόνο αισιοδοξίας ο κ. Μαγκριώτης.

Στα αγωνιστικά, η προετοιμασία του Ηρακλή για το δύσκολο ματς με τον Παναθηναϊκό άρχισε με ένα απρόοπτο. Ο Τσέζαρ Κουχάρσκι τραυματίστηκε στον αριστερό μηρό και η συμμετοχή του στο παιχνίδι της Κυριακής είναι αμφίβολη. Ετσι, ο Ματς Γκίγκμπλαντ, μετά τον Εντβιν Μουράτι που είναι τιμωρημένος, ίσως να μην υπολογίζει ούτε στον Πολωνό μέσο.
Αντίθετα, για το ντεμπούτο του προετοιμάζεται ο Κένεντι Μπακιρτζίογλου που την Δευτέρα προπονήθηκε κανονικά.

Οσον αφορά το πρόγραμμα της Τρίτης, αυτό περιλαμβάνει φιλικό με τη Μέτσβο Σάμπατς, ομάδα Β' κατηγορίας από την Σερβία/Μαυροβούνιο. Το φιλικό θα γίνει στο γήπεδο του Μακεδονικού και ο Σουηδός τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να δει την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του ενόψει Παναθηναϊκού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK