Ηρακλής: Να γίνει το πρώτο βήμα

Ηρακλής: Να γίνει το πρώτο βήμα
Με στόχο την ρεβάνς για άδοξη ήττα του στο πρωτάθλημα πριν από μερικές εβδομάδες ο Ηρακλής ταξιδεύει ξανά στην Αθήνα της Πέμπτη για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, για το θεσμό του Κυπέλλου αυτή τη φορά. Στόχος της ομάδας του Ματς Γίνγκμπλαντ είναι η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη με ένα καλό αποτέλεσμα που θα επιτρέπει στον Ηρακλή να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού στην Πολίχνη.

Το Κύπελλο ενδιαφέρει πάρα πολύ τον « Γηραιό», μιας και ο σύλλογος έχει όλες τις δυνατότητες να διεκδικήσει φέτος την κατάκτηση του τροπαίου. Ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα για τον Ματς Γίνγκμπλαντ δεν υπάρχουν και έτσι άπαντες στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο ευελπιστούν για το καλύτερο στον αγώνα της Πέμπτης, που θα γίνει στις 20.00 το βράδυ στο γήπεδο « Γ. Παθιακάκης».

Την αποστολή του Ηρακλή για το κρίσιμο παιχνίδι απαρτίζουν οι εξής 19 ποδοσφαιριστές: Μαχλάς, Μίετσελ, Νεμπεγλέρας, Ιωάννου, Κελπέκης, Χόλβαϊν, Κιάσσος, Αμπάρης, Σνάουτσερ, Κουχάρσκι, Κατσαμπής, Καπετάνος Κώστας, Ξενίδης, Νατσούρας, Πουρσανίδης, Λαγός, Σελάντερ, Μουράτι, Φοφόνκα. Εκτός έμειναν οι Παντελής Καπετάνος και Διλμπέρης λόγω πληθώρας επιλογών, καθώς και οι ανέτοιμοι Μπακιρτσίογλου, Στεφανής και Δρούγας.

Στα του σχήματος που θα παρατάξει ο Σουηδός τεχνικός να πούμε πως πιθανότατα επανέρχονται στο αρχικό σχήμα οι Σνάουτσερ και Κιάσσος, ενώ υπάρχει μια σκέψη ο Ηρακλής να αγωνιστεί για πρώτη φορά φέτος με ένα επιθετικό προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί με ενισχυμένο κέντρο. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μια διπλή αναμέτρηση και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα έχει καθοριστική σημασία για το ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε που θα καταλήξει τελικά ο κ. Γίνγκμπλαντ, μιας και δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να «χτυπήσει» από το πρώτο παιχνίδι την ΑΕΚ.

Για το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ τοποθετήθηκε και ο Ματς Γίνγκμπλαντ λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Αθήνα τονίζοντας: «Πάμε να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ και θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να ελπίζουμε στην πρόκριση. Μετά την βαριά ήττα από την ΑΕΚ, κάναμε δύο νίκες και πλέον η ψυχολογία είναι πολύ καλύτερη και μπορούμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε».


Στο μεταξύ ο Δημήτρης Ιωάννου μίλησε στο Αθλητικό Μetropolis για τον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. Ο κεντρικός αμυντικός του «Γηραιού» τόνισε πως το μόνο άγχος που υπάρχει είναι το γεγονός πως θέλει η ομάδα του να προκριθεί, ενώ σημείωσε πως ο αγώνας είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν του πρωταθλήματος: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό με την ΑΕΚ, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και έχω την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε. Από την αρχή της χρονιάς είχαμε πει πως μας ενδιαφέρει πολύ ο θεσμός του Κυπέλλου. Στόχος μας είναι τόσο η κατάκτηση του Κυπέλλου, κάτι που λείπει από τον Ηρακλή, αλλά και η έξοδος στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μέσω του πρωταθλήματος».


Για τις δυο μάχες του Κυπέλλου σε σχέση με το πρωτάθλημα, ο Ιωάννου τόνισε: «Τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με τον αγώνα του πρωταθλήματος. Εμείς περιμένουμε τις οδηγίες του προπονητή μας και θα τις ακολουθήσουμε. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σκορ το οποίο μπορεί να πει κανείς πως το θέλει, καθώς τα παιχνίδια είναι διπλά. Θέλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».


Για το θεσμό ανέφερε: «Νομίζω πως η ΑΕΚ είναι μια από τις καλύτερες εναπομείναντες ομάδες στο θεσμό του Κυπέλλου. Αν μπορέσουμε να την αποκλείσουμε τότε θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα. Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός στον οποίο ο Ηρακλής δεν είχε την τύχη με τον μέρος τους τελευταία χρόνια. Αλλες ομάδες είχαν την εύνοια της τύχης. Επειδή παίζει ρόλο και η τύχη, θέλουμε να είμαστε και τυχεροί».


Σχετικά με τις πολλές κάρτες που έχει δεχθεί ο Ηρακλής: «Δε νομίζω πως είμαστε βρώμικη ομάδα. Απλά παίζουμε σε κάθε αγώνα με πάθος. Στο κάτω – κάτω δεν κοιτάμε τις κάρτες που παίρνουμε. Ας έχουμε και δέκα κίτρινες κάρτες σε κάθε αγώνα, αρκεί να έρχονται οι τρεις βαθμοί. Αυτό μας ενδιαφέρει σε κάθε αγώνα».











News 24/7

24MEDIA NETWORK