Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-2

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει από γκολ του Τάσου Κατσαμπή αλλά με δύο τέρματα του σπουδαίου Ντάρκο Κοβάσεβιτς (έφτασε τα 13) ολοκλήρωσε την ανατροπή και πήρε την εκτός έδρας νίκη με 2-1 απέναντι στον Ηρακλή...

Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-2

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει από γκολ του Τάσου Κατσαμπή αλλά με δύο τέρματα του σπουδαίου Ντάρκο Κοβάσεβιτς (έφτασε τα 13) ολοκλήρωσε την ανατροπή και πήρε την εκτός έδρας νίκη με 2-1 απέναντι στον Ηρακλή, η οποία τον φέρνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ίσως προσωρινά. Το δεύτερο ημίχρονο επεφύλασσε τα σπουδαία, με τον διαιτητή Πολατιάν να θέλει να γίνει ο πρωταγωνιστής του αγώνα και να καταστρέφει το ματς από το 85’ και μετά. Αν διέκοπτε το ματς ή το άφηνε να συνεχιστεί απρόσκοπτα, το ποδαρικό για το πρωτάθλημα της Super League θα ήταν σαφώς καλύτερο. Κακώς ακυρώθηκε το τέρμα του Γιάντση στο 82’ και ενώ είχε διαμορφωθεί το τελικό σκορ. Κάντε κλικ εδώ για να ενημερωθείτε για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός ήθελε να επιβάλλει την παρουσία του και τα κατάφερε. Μπορεί με την μπάλα κάτω να μην προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα στα μετόπισθεν των Θεσσαλονικέων αλλά στις στημένες φάσεις η διαφορά ήταν εμφανής. Στο 6ο λεπτό, ο Σέζαρ εκμεταλλεύτηκε αναταραχή μπροστά από τον Πάρδο αλλά έστειλε την μπάλα άουτ με το τακουνάκι που επιχείρησε από τα τρία μέτρα.

Ίδιο σκηνικό και στο επόμενο δεκάλεπτο. Μετά από φάουλ και κόρνερ στο 17ο και το επόμενο λεπτό αντίστοιχα, πρώτα ο Στολτίδης και μετά ο Αντζας δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ από εξαιρετικά πλεονεκτικές θέσεις.

Μετά τον κόκκινο μονόλογο του πρώτου 20λεπτου, οι παίκτες του Πεντράθα ανέβηκαν. Ο Μάρκες από τα δεξιά και οι Μαυρογενίδης – Πουρσανίδης από τον άξονα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ. Μία εκτέλεση φάουλ του νεοαποκτηθέντος Ισπανού στο 29’ έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Κατσιαμπή αλλά ο Νικοπολίδης ήταν στη θέση του.

Στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου το παιχνίδι άνοιξε. Στο 36’ ο Τζόρτζεβιτς σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Πάρντο με σουτ από τα 20 μέτρα, ενώ επικίνδυνη ήταν η προσπάθεια του Χλωρού στην επόμενη φάση. Μπήκε από τα αριστερά αλλά η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αντώνη Νικοπολίδη. Ο έμπειρος φορ βρέθηκε σε επίκαιρη θέση και στο 41’ αλλά η τελική προσπάθειά του ήταν απογοητευτική.

Η άνοδος του γηραιού στο τελευταίο κομμάτι του 45λεπτου εξηγούταν κατά κύριο λόγο από το ότι η πίεση των μέσων του Ολυμπιακού μειώθηκε θεαματικά στο συγκεκριμένο διάστημα.

Δύο λόγια για τους Μάρκες και Σίσιτς οι οποίοι έκαναν το ντεμπούτο τους. Ο παίκτης του Ηρακλή έδειξε καλά στοιχεία, διαθέτοντας ικανοποιητική τεχνική κατάρτιση και έκρηξη. Προς το φινάλε βέβαια χάθηκε λόγω κούρασης ενώ δεν έλειψαν και οι τραβηγμένες ενέργειες. Οσο για το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, ήταν εμφανές το ότι δεν έχει προσαρμοστεί στο ελάχιστο στο νέο εργασιακό περιβάλλον του.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την μπάλα να πηγαίνει από τη μία εστία στην άλλη αλλά σύντομα ο ρυθμός έπεσε. Ο Τάκης Λεμονής, στο πρώτο δεκάλεπτο, έκανε την πρώτη αλλαγή, περνώντας τον Μενδρινό στη θέση του Στολτίδη.

Το αδύναμο σημείο του Ηρακλή στον αγώνα, οι στημένες φάσεις, έμελε να δώσει το γκολ στους παίκτες του Πεντράθα. Στο 59ο λεπτό, ο Μάρκες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τάσος Κατσαμπής σηκώθηκε μόνος του για κεφαλιά, εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Νικοπολίδη και άνοιξε το σκορ προς τέρψη των φίλων των γηπεδούχων.

Το επόμενο δεκάλεπτο δεν προκάλεσε προβλήματα στους γηπεδούχους. Στο 70ο λεπτό όμως ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς πήρε την κατάσταση στα πόδια του και με δύο τέρματα σε διάστημα 100 δευτερολέπτων έφερε τα πάνω κάτω. Πρώτα ο Νούνιες έκανε τη σέντρα και ο Σέρβος έπιασε εξαιρετική κεφαλιά, ενώ στην επόμενη φάση ο Λούα Λούα έκανε ατομική προσπάθεια και ο πολύπειρος φορ, με εξαιρετικό πλασέ, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στη θέση του οδηγού αλλά στο 73ο λεπτό ο Γιάντσης έχασε τη σπουδαία ευκαιρία για την άμεση ισοφάριση, όταν η κεφαλιά του και ενώ ήταν αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Νικοπολίδη. Αντίθετα, η κεφαλιά του βραχύσωμου επιθετικού στο 82ο λεπτό βρήκε δίχτυα αλλά ο επόπτης υπέδειξε οφ σάιντ, με το ριπλέι να μην τον δικαιώνει.

Ο ρέφερι Πολατιάν, ελέω υβριστικών συνθημάτων, απείλησε πως θα διακόψει το ματς στο 87ο λεπτό αλλά μετά από τρία λεπτά είχαμε την επανέναρξη. Κίνηση επιβολής από τον διαιτητή της αναμέτρησης ο οποίος μετά από τρία λεπτά προέβη στην ίδια κίνηση, μονολογώντας: «Φεύγω!». Όχι πως βέβαια τα υβριστικά συνθήματα είναι λογικά, ωστόσο ο Πολατιάν ήθελε πάση θυσία να γίνει πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ο τέταρτος διαιτητής, Καλόπουλος, έκανε το ρόλο του πυροσβέστη και προέτρεψε τον Πολατιάν στο να τελειώσει τον αγώνα.

Εν τέλει, αφού φαγώθηκαν τρία λεπτά αγώνα και νέα καθυστέρηση δεν υπήρξε, ο Πολατιάν σφύριξε τη λήξη. Αν ξανασφυρίξει αυτός ο άνθρωπος σε αγώνα ελληνικού επαγγελματικού πρωταθλήματος, θα πρόκειται για ατόπημα. Δεν πήρε σωστή απόφαση σε καμία στιγμή στα τελευταία λεπτά. Από τη στιγμή που δεν διέκοψε τον αγώνα, όφειλε να κρατήσει τρία λεπτά περισσότερα.


Διαιτητής: Λ.Πολατιάν
Βοηθοί: Δ.Αραμπόπουλος, Κ.Βλάχος

News 24/7

24MEDIA NETWORK