Ηρακλής: Ρεβάνς με την ΑΕΚ

Ηρακλής: Ρεβάνς με την ΑΕΚ
Η νίκη με το Αιγάλεω ήταν μια νίκη καθοριστικής σημασίας για τον Ηρακλή, όχι τόσο για τους τρεις βαθμούς, που πλέον έχουν γίνει συνήθεια, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο επετεύχθη. Ο «Γηραιός» κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ άμεσα και εντυπωσιακά, συνδυάζοντας το με πάρα πολύ απόδοση, τουλάχιστον στο πρώτο μισό της αναμέτρησης αλλά και στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους, έχοντας απέναντι του μια εξαιρετική ομάδα. Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ηρακλής αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι με μερικές σημαντικές απουσίες, όπως αυτή του Κιάσσου που αναμφίβολα μέχρι τώρα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ομάδας στη μεσαία γραμμή.

Τώρα παίρνει σειρά η ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου στο οποίο ο Ηρακλής και ο Ματς Γίνγκμπλαντ θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν τη δική τους ρεβάνς για την άδοξη και αναπάντεχη, με τον τρόπο που ήρθε, ήττα του πρωταθλήματος. Αυτό ήταν το σημείο στο οποίο στάθηκε και ο Σουηδός τεχνικός, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Libero 107,4». Ο κ. Γίνγκμπλαντ μίλησε για:

Τα παιχνίδια με την ΑΕΚ: «Είναι ένα θέμα ρεβάνς ο αγώνας με την ΑΕΚ. Θα πρέπει να καταλάβουμε όμως ότι τα παιχνίδια του Κυπέλλου είναι τελείως διαφορετικά από αυτά του Πρωταθλήματος. Θα παιχτούν πάρα πολλά στην τακτική και φυσικά θα θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά και η ισοπαλία θα μας βοηθούσε πολύ για τον επαναληπτικό».


Για την παρουσία της ομάδας από τη μέρα που ανέλαβε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τα αποτελέσματα και τις νίκες που έχουμε πετύχει. Δεν μπορούμε όμως να μείνουμε σε αυτά. Χρειάζεται να συνεχίσουμε, καθώς δεν έχουμε εξασφαλίσει ακόμα την έξοδό μας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μυστικό για την πορεία μας. Η δίψα, η θέληση και η «πείνα› των παικτών, μας δίνει τους βαθμούς. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι και στα εκτός έδρας παιχνίδια, πρέπει να προσπαθήσουμε και άλλο, να είμαστε δυνατοί και εκεί. Αν έρθουν νίκες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό θα είναι κάτι καλό, αλλά πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε τους βαθμούς της νίκης με Χαλκηδόνα, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και Αρη για να παραμείνουμε στους στόχους μας».


Ο τεχνικός του Ηρακλή συνέχισε: «Είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή προσπάθεια, γιατί ακόμα η Χαλκηδόνα και ο Πανιώνιος είναι κοντά μας. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να κερδίζει ο Ηρακλής. Οταν κερδίζει, τότε τα πάω καλά και εγώ. Το σημαντικό είναι να έχουμε διάρκεια, γιατί, τι να το κάνω, για παράδειγμα, αν κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό και χάσουμε το επόμενο ματς».


Για το επίμαχο θέμα των πολλών καρτών που δέχεται η ομάδα: «Εμείς παίζουμε όπως όλες οι ομάδες και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεχόμαστε τόσες πολλές κάρτες. Φταίνε και οι διαιτητές, αλλά και εμείς πρέπει να προσέχουμε σε αυτό τον τομέα. Σίγουρα κάνουν λάθη οι διαιτητές, αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο κακοί, όσο ακούγεται».





Στα αγωνιστικά του συλλόγου ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με την ΑΕΚ να πούμε πως ο Ηρακλής θα παρουσιαστεί σχεδόν πάνοπλος, μιας και επανέρχονται οι Κιάσσος, Σνάουτσερ και Καπετάνος, ενώ το παρών δεν θα δώσουν οι τραυματίες Κένεντι Μπακιρτσίογλου και Κώστας Στεφανής, που και την Τρίτη ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Ο Παναγιώτης Δρούγας από την πλευρά του προπονήθηκε κανονικάσήμερα και πιθανότατα θα αγωνιστεί.Στα της κατάρτισης της ενδεκάδας πιθανότατα επανέρχονται στο αρχικό σχήμα οι Κιάσσος, Κουχάρσκι, ενώ βασικός δίπλα στον Νίκο Μαχλά θα βρίσκεται και πάλι ο Φοφόνκα.

*** Στο μεταξύ προκειμένου να μηνχαλαρώσει η ομάδα εξαιτίας της διακοπής του πρωταθλήματος ο Ηρακλής έκλεισε φιλικό παιχνίδι με την Πομπέντα Σκοπίων για την ερχόμενη Τρίτη. Ο αγώνας θα γίνει στην Πολίχνη.









News 24/7

24MEDIA NETWORK