Ηρακλής - Ξάνθη 0-1 (VIDEO)

Το γρήγορο γκολ του Σίλβα Κλέιτον χάρισε στην Ξάνθη τη νίκη με 1-0 επί του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και συνάμα το σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Απογοητευμένοι έφυγαν οι περίπου 20.000 οπαδοί του "γηραιού", οι οποίοι ελπίζουν σε ανατροπή στον επαναληπτικό της 29ης Απριλίου.

Ηρακλής - Ξάνθη 0-1 (VIDEO)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Νίκος Παπαδόπουλος προτίμησε τον Εμάνουελ Περόνε από τον Γιάννη Λουκίνα για τη γραμμή κρούσης του Ηρακλή και ο νεαρός Σεραφείμ Γιαννίκογλου κάλυψε το κενό του τιμωρημένου Χουάντερσον κάτω από τα γκολπόστ, ενώ στον αντίποδα, ο Ράζβαν Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού στον Αντώνη Ράνο.

Το ματς άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ξάνθη, καθώς μόλις στο 7ο λεπτό ο Σίλβα Κλέιτον άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής κι ενώ λίγο νωρίτερα ο Εμάνουελ Περόνε είχε χάσει το κοντρόλ σε καλό σημείο.

Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου, πάντως, όχι μόνο δεν πτοήθηκαν από το γκολ του Βραζιλιάνου, αλλά άσκησαν πίεση και, μάλιστα, απείλησαν στο 23' με τον Ντιέγκο Ρομάνο, εντούτοις η καλύτερη ευκαιρία ανήκε στην ακριτική ομάδα, η οποία άγγιξε το 2-0 στο 43', όταν ο Γιαννίκογλου απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Κλέιτον από το ύψος του πέναλτι.

Υπό τη συμπαράσταση περίπου 20.000 οπαδών του, ο Ηρακλής μπήκε φορτσάτος στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε δύο καλές ευκαιρίες (στο 54' με άστοχη κεφαλιά του Ρομάνο, στο 55' με αδύναμο πλασέ του Περόνε σε τετ α τετ με τον Δημήτρη Κυριακίδη.

Ο τεχνικός του "γηραιού" έβαλε τον Πασχάλη Κάσσο στη θέση του Γιώργου Σαραμαντά (ο Παύλος Κυριακίδης έγινε αριστερό μπακ) και τον Λουκίνα στη θέση του Κοσμά Τσιλιανίδη, επιλέγοντας διάταξη 4-4-2 για το τελευταίο εικοσάλεπτο.

Ο Λουτσέσκου, από την πλευρά του, αντικατέστησε τον Καρίμ Σολτάνι με τον Βάλτερ και τον Ράνο με τον Παντελή Καπετάνο για να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική του γραμμή, ενώ ο τραυματισμός του Κλέιτον τον υποχρέωσε να ρίξει στη μάχη τον Μανώλη Παπαστεριανό.

Η είσοδος του Ηλία Τσιλιγκίρη τόνωσε ακόμα περισσότερο την... εμπροσθοφυλακή του Ηρακλή, το τέμπο ξανάγινε υψηλό στο φινάλε, ωστόσο η Ξάνθη ήταν αυτή που έμελλε να χάσει τις πιο κλασικές ευκαιρίες (στο 87' με τον Βάλτερ και στο 95' με τον Καπετάνο).

MVP

Ο Σεραφείμ Γιαννίκογλου. Υπό την έννοια ότι με τις επεμβάσεις του στο φινάλε ο Ηρακλής παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης, δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου, δεδομένου ότι αυτή η σπουδαία εμφάνιση συνέπεσε με το εφετινό του ντεμπούτο.

Αδύναμος κρίκος

Ο Εμάνουελ Περόνε. Του δόθηκαν ευκαιρίες για την ισοφάριση, ιδίως στο 55ο λεπτό, αλλά τα "θαλάσσωσε" στην τελική προσπάθεια.

Σχόλιο

Η Ξάνθη ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να διαχειριστεί το γρήγορο προβάδισμα που πήρε. Ο Ηρακλής επανήλθε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος, έχασε δύο καλές ευκαιρίες, ενώ η ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής λίγο έλειψε να ευνοήσει τους φιλοξενούμενους και όχι εκείνον.

Οι συνθέσεις

Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος): Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (61' Κάσσος), Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (83' Τσιλιγκίρης), Ρομάνο, Περόνε, Τσιλιανίδης (69' Λουκίνας), Κυριακίδης.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι (71' Βάλτερ), Λουσέρο, Ομπόντο, Βασιλακάκης, Κλέιτον (80' Παπαστεριανός), Γούτας, Καρυπίδης, Ράνος (78' Καπετάνος).

News 24/7

24MEDIA NETWORK